/image/13/3/peugeot-308-2015-02.31133.jpg

PEUGEOT 308 5 uși

De la 13 819 DDP*

PEUGEOT 308 5 USI

Peugeot 308 beneficiaza de experienta marcii orientate catre manevrabilitate, confort si siguranta.

PACHET ASISTENTA SOFER

i

Peugeot 308 detine o gama larga de echipamente orientate catre siguranta, precum limitator de viteza, alerta pentru risc de coliziune si sistem de franare de urgenta, toate acestea fiind conectate la radarul ascuns in grila frontala.

Limitatorul activ de viteza reduce automat valoarea acesteia (utilizand frana de motor) la nivelul vitezei automobilului intalnit in fata, pe acelasi sens de mers. In momentul in care un autovehicul din spate depaseste si vireaza brusc in fata, fara sa se asigure ca exista o distanta minima, atunci intervine tehnologia Collision Risk Alert si alerteaza acustic soferul. Daca o coliziune este iminenta, frana automata de urgenta intervine si reduce viteza cu maxim 20 km/h, pentru a evita impactul si consecintele. Aceste tehnologii nu preiau responsabilitatile soferului in totalitate, fiind in continuare necesar controlul vehiculului, in concordanta cu Codul Rutier.

CAMERA PENTRU MARSARIER

i

Camera pentru marsarier indica obstacolele care nu pot fi observate de catre sofer. Localizata pe hayon, aceasta se activeaza automat cand masina intra in marsarier si transmite imaginea pe display-ul central, asistata cu linii de ghidaj, pentru a aproxima distanta fata de alte corpuri.

ASISTENTA LA PARCARE

/image/44/2/park-assist-600x400.110442.jpg

Cu ajutorul celor 4 senzori inserati in barele de protectie, soferul este informat de prezenta unui alt autovehicul situat intr-o pozitie greu de observat, activand martorii luminosi cu LED din oglinzile laterale.

Optiunea Park Assist din echiparea Allure, este conectata la tehnologia de ultima generatie care identifica obstacolele situate in unghiuri moarte, actionand ca un element important de conducere defensiva. In momentul in care un loc de parcare este identificat, sistemul automat preia controlul directieii in timp ce restul comenzilor precum accelaratia, franele, ambreiajul si cutia de viteze sunt in continuare la dispozitia conducatorului auto. In timpul manevrelor soferul este ghidat de asemenea cu repere audio/video pentru intrarea in siguranta in spatiul dedicat locului de parcare.

/image/80/0/16.43800.jpg

AIRBAGURI

Peugeot 308 este dotat in standard cu 6 airbaguri:

  • 2 frontale pentru protectia capului si a toracelui soferului/pasagerului
  • 2 laterale pentru sofer si pasager
  • 2 de tip cortina pentru cap (inclusiv pentru pasagerii din spate).
/image/80/3/39.43803.jpg

CONECTIVITATE PEUGEOT SOS

Peugeot Connect este tehnologia care identifica pozitia autovehiculului si apeleaza serviciile de urgenta in caz de accident (daca airbagurile sau cartusurile pirotehnice ale centurilor de siguranta s-au declansat). Exista de asemenea posibilitatea ca apelul SOS sa fie actionat si manual printr-un simplu buton situat pe plafonul modelului.

308 5 usi

EuroNCAP

In ciuda greutatii sale reduse, structura modelului Peugeot 308 a fost dezvoltata expres pentru a absorbi energia rezultata in urma unei coliziuni si sa minimizeze urmarile acesteia.

ABS/ESP

/image/49/6/abs-gallerie-full-1920x1080.110496.jpg

Incepand cu nivelul de echipare Allure tehnologia intelligent Grip Control ajuta autovehiculul cu sistemul anti-alunecare pe suprafete mai putin aderente (gheata, zapada, noroi etc.). In aceste conditii masina isi adapteaza puterea asupra rotilor din fata, mai precis dozeaza un plus de putere pentru prima anvelopa care pierde din aderenta.