/image/59/9/peugeot_308gti_1506js032-1920x1080.111599.jpg

PEUGEOT 308 GTi

De la 30 940 DDP*

PEUGEOT 308 GTi

Motorul care ofera flexibilitate maxima, evacuarea rezonanta, suspensia, franele - fiecare element contribuie la ansamblul tehnologic in spiritul PEUGEOT SPORT.

PROIECTAT DE PEUGEOT SPORT

/image/57/0/peugeot_308gti_2015_077_fr-960x460.111570.jpg

Intregul sistem de suspensie vertical, de pe puntea fata a fost special conceput, imbinand:

 • rigiditate sporita
 • amortizoare calibrate cu sistem hidraulic, proiectate sa filtreze eficient zgomotul
 • tehnologie progresiva care actioneaza chiar si cand soferul este singur in autovehicul.

Pentru a asigura potrivirea cu puntea spate, bara anti-ruliu a fost proiectata cu o structura maleabila.

COMPONENTE CONECTATE LA CAROSABIL

308 GTi

Trenul de rulare echilibrat ofera incredere totala pentru o experienta dinamica. Suspensia pseudo-McPherson raspunde cu precizie, in timp ce bara de torsiune asigura un grad de confort sporit. Toate componentele contribuie la reducerea greutatii, unele beneficiind de structura din aluminiu.

PEUGEOT SPORT a acordat mare atentie amortizoarelor de soci pentru motor, acestea fiind intarite. Beneficiile sunt vizibile imediat ce masina intra intr-o curba, unde orice miscare este controlata, fara intarziere.

DIFERENTIAL TORSEN PENTRU LIMITAREA DERAPAJELOR

i

Diferentialul Torsen, care limiteaza deraparea este o tehnologie intalnita la versiunea GTi cu 270 CP, fiind incorporata in sistemul de transmisie pentru a controla mai bine masina la iesirea din curbe. Sistemul transmite putere rotii cu cea mai mare aderenta, ceea ce permite soferului sa accelereze in siguranta inainte de iesirea din curba. In acelasi timp roata primeste informatii precise, iar autovehiculul executa cu precizie fiecare viraj initiat cu ajutorul volanului compact.

MECANICA DE INALTA PRECIZIE

/image/11/7/peugeot-308gti-2015-067-fr.img.73117.jpg

Diferentialul Torsen care limiteaza derapajele optimizeaza modul de control al tractiunii. Sistemul ESP sporti creaza o mai mare libertate in special in viraje. Datorita vitezei furnizate cu ajutorul planetarelor, rotile din fata isi mentin aceeasi viteza in curbe, avand ca rezultat pastrarea traiectoriei dorite.

308gti

Software-ul de asistenta electronica vine in sprijinul conducatorului auto pentru a obtine personalitatea sportiva a masinii, iar mecanismul directiei asistate electronic a fost special proiectat pentru a se potrivi cu diferentialul Torsen.

PACHET SPORT PENTRU SOFER

/image/63/1/peugeot_308gti_2015_147_fr-1920x1080.111631.jpg
/image/63/2/peugeot_308gti_2015_146_fr-1920x1080.111632.jpg
/image/63/3/peugeot_308gti_1506js068-1920x1080.111633.jpg

Pachetul sport pentru sofer ofera optiunea completarii ambiantei sportive si a tinutei de drum corespunzatoare. Printr-o simpla apasare a butonului SPORT de pe consola centrala, sistemul de iluminare al panoului de bord isi schimba culoarea (albul devine rosu), urmand sa fie afisate informatii suplimentare pe display despre turatii, presiunea turbo, acceleratie, sunetul motorului este amplificat (cu ajutorul sistemului audio), iar raspunsul pedalei de acceleratie devine mai rapid.

LINK MYPEUGEOT

Aplicatiai utilizeaza tehnologia Bluetooth, pentru conectarea unui smartphone compatibil la ecranul tactil al masinii, cu scopul obtinerii unor informatii despre (adresa/locatie, numar km, consum de combustibil, sau alti indicatori rutieri):

 • Alerte pentru mentenanta: aminteste data urmatoarei vizite in service pentru verificare
 • Find My Car: ajuta la localizarea autovehiculului parcat
 • Last Mile Guidance: asigura ghidare pietonala pentru sofer pana la destinatie, dupa ce masina a fost parcata (necesita aplicatie pentru sistemul de navigatie)
 • Distanta ramasa: verifica autonomia estimativa intre doua destinatii
 • Statistici pentru drum: reflecta durata, consumul mediu, distanta parcursa.

APLICATII PEUGEOT CONNECT


Aplicatiile ecranului de 9.7’’ din dotarea modelului 308 GTi by PEUGEOT SPORT, necesita conexiune la Internet pentru a beneficia de toate avantajele sistemului multimedia.

Cele 18 servicii online permit acccesul la informatii practice in timp real, simplificand condusul si includ facilitati precum: identificarea statiilor de alimentare cu combustibil, informatii din trafic, meteo, informatii turistice, agenda telefonica, aplicatia TripAdvisor sau Coyotei

PACHETE PEUGEOT CONNECT


Pentru mai mult confort si siguranta, Peugeot ofera si pachete de servicii orientate catre conectivitatei:

 • Pachet de monitorizare: manual virtual care mentine automat calendarul verificarilor tehnice, ghideaza conducatorul auto si ofera sugestii pentru imbunatatirea stilului de condus.
 • Pachet de harti:i ajuta la identificarea pozitiei autovehiculului, oferind alerte posesorului in functie de zona si timpul setat de catre acesta.
 • Pachet de urmarire a masiniii: in caz de furt, sistemul ajuta autoritatile sa identifice si sa recupereze autovehiculul.