/image/15/3/peugeot-308-sw-2015-03.31153.jpg

PEUGEOT 308 SW

De la 16 837 DDP*

PEUGEOT 308 SW

Peugeot 308 SW beneficiaza de experienta marcii orientate catre manevrabilitate, confort si siguranta.

PACHET ASISTENTA SOFER

/image/26/1/driver_assistance_pack1.111261.jpg

Peugeot 308 SW detine o gama larga de echipamente orientate catre siguranta, precum limitatorul de viteza, alerta pentru risc de coliziune si sistem de franare de urgenta, toate acestea fiind conectate la radarul ascuns in grila frontala. Limitatorul activ de viteza reduce automat valoarea acesteia (utilizand frana de motor) la nivelul automobilului intalnit in fata, pe acelasi sens de mers. In momentul in care un autovehicul din spate depaseste si vireaza brusc in fata, fara sa se asigure ca exista o distanta minima, atunci intervine tehnologia Collision Risk Alert si alerteaza acustic soferul. Daca o coliziune este iminenta, frana automata de urgenta intervine si reduce viteza cu maxim 20 km/h, pentru a evita impactul si consecintele. Aceste tehnologii nu preiau responsabilitatile soferului in totalitate, fiind in continuare necesar controlul vehiculului, in concordanta cu Codul Rutier.

MONITORIZARE UNGHIURI MOARTE

/image/20/8/park-assist-600x400.111208.jpg

La fel ca in cazul versiunii 308 hatchback, senzorii localizati in barele de protectie informeaza conducatorul auto de prezenta unui autovehicul in zona unghiurilor lipsite de vizibilitate, cu ajutorul LED-urilor integrate in sticla oglinzilor laterale.

CONTROL INTELIGENT AL TRACTIUNII

/image/26/2/contrle_de_traction_intelligent1.111262.jpg

Tehnologia cu care Peugeot 308 SW face fata provocarilor pe orice tip de suprafata (zapada, gheata, noroi) actioneaza inteligent, dozand automat puterea fiecarei roti din fata, in functie de necesitati.

AIRBAGURI


Peugeot 308 SW este dotat in standard cu 6 airbaguri:

  • 2 frontale pentru protectia capului si a toracelui soferului/pasagerului
  • 2 laterale pentru sofer si pasager
  • 2 de tip cortina pentru cap (inclusiv pentru pasagerii din spate).

EuroNCAP


In ciuda greutatii sale reduse, structura modelului Peugeot 308 SW a fost dezvoltata in mod special pentru a absorbi energia rezultata in urma unei coliziuni si sa minimizeze urmarile nedorite ale acesteia.

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/49/3/39.110493.jpg

Peugeot a dezvoltat tehnologia cu care oricine calatoreste cu un model al marcii in Europa beneficiaza de servicii de urgenta. Atunci cand fiecare minut este important, Peugeot Connect SOS i apeleaza automat, sau manual echipele de prim ajutor.

- Apel de urgenta automat: proiectat sa functioneze independent, sistemul SOS automat se activeaza, localizeaza autovehiculul si apeleaza echipele de prim ajutor, in urma declansarii airbagurilor sau a cartusului pirotehnic regasit in sistemul centurilor de siguranta.

- Apel de urgenta manual: pentru orice situatie critica (stare de lesin, agresiune, etc.) soferul poate actiona butonul SOS situat pe plafon, tinandu-l apasat timp de 3 secunde.

APLICATII PEUGEOT CONNECT

/image/26/3/peugeot_connect_apps1.111263.jpg

Ecranul tactil cu dimensiunea de 9.7" prezent pe 308 SW simplifica experienta la volan, cu nenumarate aplicatii pentru: informatii din trafic, locuri de parcare disponibile, tarife la unitatile de alimentare cu combustibil, conditii meteo, ghidul Michelin, harti etc. Exista posibilitatea afisarii a cel mult 4 aplicatii simultan pe display.

LINK MY PEUGEOT


Aplicatia Link My Peugeoti transmite informatii despre masina (locatie, numar Km, consum de combustibil, martori luminosi) direct pe telefon putand vizualiza:

  • Statusul intervalelor de mentenanta si alertele corespunzatoare pentru a mentine autovehiculul intr-o stare de functionare ireprosabila aminteste de perioadele de verificare in service.
  • Find My Car: aplicatie utila in momentele in care masina devine greu de localizat intr-un spatiu de parcare complex.
  • Last Mile Guidance: odata ce masina a fost parcata, aplicatia ajuta conducatorul auto sa-si continue deplasarea ca pieton la destinatia dorita (informatiile de ghidare solicita existenta/activarea modului GPS al smartphone-ului).
  • Autonomia: aplicatia corespunzatoare ofera informatii despre cantitatea de combustibil ramasa intre doua opriri si urmatoarea statie de alimentare
  • Trip statistics: durata totala a calatoriei, distanta parcursa, viteza medie.

SCAN MY PEUGEOT


Ori de cate ori apar intrebari despre autoturism, sau modul de utilizare al acestuia, raspunsurile pot ajunge direct pe smartphone, sau tableta, cu informatii ajutatoare din cartea tehnica a masinii.