PEUGEOT 208

In interiorul modelului PEUGEOT 208 va bucurati de intreaga experienta PEUGEOT datorita echipamentelor inovatoare, actualizate constant pentru mentinerea nivelului de siguranta la cele mai inalte standarde.

ACTIVE CITY BRAKE

i

Tehnologia Active City Brakei (sistem de franare de urgenta in cazul riscului de coliziune) are rolul de a ajuta la evitarea accidentelor, sau la prevenirea lor, in situatiile in care conducatorul auto nu poate interveni, in conditii de trafic urban si la viteze de pana la 30 km/h. Un senzor laser cu raza scurta (Lidar) instalat in partea superioara a parbrizului detecteaza obstacole precum autovehicule stationare, sau care ruleaza in acelasi sens. Sistemul este capabil sa activeze frana de urgenta pentru a evita impactul si a diminua consecintele prin reducerea vitezei, iar in situatii deosebite, tehnologia Active City Brake poate opri complet autoturismul.

STRUCTURA

/image/79/9/peugeot_208_2015_181_fr.109799.jpg

Caroseria modelului PEUGEOT 208 a fost conceputa pe baza unei structuri ultra-usoare dedicata preciziei, cu rol de a absorbi complet energia in caz de impact, pentru a minimiza consecintele asupra ocupantilor autoturismului. Rezultatul consta intr-un vehicul sigur si usor (cu o greutate incepand de la 975 kg, in functie de versiunea aleasa), ceea ce conduce la o agilitate sporita, consum de carburant optimizat si o mai mare placere la volan.

AIRBAGURI

/image/74/9/peugeot_208_5p_1502tech_e.109749.jpg

PEUGEOT 208 include 6 airbaguri in dotare standard, pregatite permanent sa ofere siguranta siguranta maxima, distribuite astfel:

• 2 airbaguri frontale pentru protectia capului/toracelui soferului si pasagerului din fata, in caz de impact frontal;

• 2 airbaguri laterale pentru protectia soferului si a pasagerului din fata, in caz de impact lateral;

• 2 airbaguri cortina fata/spate pentru protectia capului ocupantilor.

ESP

Toate versiunile modelului PEUGEOT 208 includ ca dotare standard tehnologia ESP (Electronic Stability Control), un program electronic de stabilitate, care poate fi dezactivat, la care se adauga si functii precum ASR (anti-patinare), DSC (control dinamic al stabilitatii), EBA (asistenta la franarea de urgenta), ABS (sistem antiblocare roti) si EBFD (repartitor electronic al fortei de franare).

SISTEM DE ILUMINARE INTELIGENT

Fie ca folositi luminile de drum, sau pe cele de intalnire, la activarea semnalizarii, sau in momentul in care volanul este intors intr-un anumit unghi, aceasta functiei permite fasciculului proiectorului de ceata frontal sa lumineze in interiorul virajului la viteze de pana la 40 km/h (de exemplu in conditii de trafic urban, drum sinuos, intersectii, manevre de parcare).

CONEXIUNE PEUGEOT SOS & ASISTENTA

208 5 usi

Apel de urgenta automat: daca airbagurile sau centurile de siguranta sunt declansate, vehiculul trimite apel de urgenta, fara a fi nevoie de interventia conducatorului auto. Tehnologia PEUGEOT Connect SOS localizeaza vehiculul, initiaza contact telefonic intre ocupantii automobilului si o echipa de ajutor, comunicarea fiind realizata in limba nativa a soferului.

Apel de urgenta manual: in cazul unei situatii critice (probleme de sanatate, sau conflicte in trafic) aveti posibilitatea sa utilizati functia PEUGEOT Connect SOS rapid. Tot ce trebuie sa faceti este sa tineti apasat butonul SOS timp de 3 secunde.

De asemenea daca vehiculul dumneavoastra este imobilizat, puteti accesa serviciile PEUGEOT iar o echipa de asistenta va poate oferi suport telefonic.