/image/75/7/peugeot-208-gti-2015-02.12757.12757.jpg

PEUGEOT

SIGURANTA

Dotarile concepute pentru siguranta noului PEUGEOT 208 GTi creeaza o experienta de condus precisa si fara griji.

FRANE CU DISC

/image/39/0/peugeot_208_2015_179_fr.110390.jpg

Nivelul inalt de performanta al modelului PEUGEOT 208 GTi necesita un sistem de franare pe masura. Eficient, usor de utilizat si cu o rezistenta imbunatatita la caldura, tehnologia de franare utilizeaza discuri ventilate (cu diametrul de 302 mm pentru rotile din fata si 249 mm pentru cele din spate), cuprinse de etriere rosii, care garanteaza siguranta si o distanta de franare redusa.

ESP

/image/37/8/peugeot_208_2015_351_fr.110378.jpg

PEUGEOT 208 GTi dispune de sistem ESPi compatibil cu urmatoarele tehnologii:

  • ASR, sau TCS (Traction control system) - sistemul de control al tractiunii, utilizat pentru anti-derapare
  • EBA (Emergency Brake Assist) - asistenta la franarea de urgenta intervine pentru a maximiza presiunea asupra franelor, daca acestea sunt solicitate brusc
  • ABS (Anti-lock Braking System) - ajuta la controlul traiectoriei, eliminand riscul blocarii rotilor in timpul franarii
  • BFD (Electronic Brake Force Distribution) - distribuie forta de franare intre puntea fata si cea din spate, in functie de greutate.

TEHNOLOGIE CITY BRAKE

i

In completarea sistemelor de siguranta, care includ (6 airbaguri ca dotare standard, limitator de viteza, semnalizare automata in caz de franare brusca), PEUGEOT 208 GTi dispune si de tehnologia Active City Brake, cu rol in franarea de urgenta in mediul urban, care intervine la viteze sub 30 km/h, atunci cand soferul nu are o reactie de franare suficient de rapida pentru a evita o coliziune.

LUMINI ADITIONALE

In momentul in care farurile de faza scurta sau luminile de zi sunt activate si volanul se roteste dincolo de un anumit unghi, functia "lumini aditionale" i permite aprinderea individuala a proiectoarelor de ceata in interiorul unei curbe, la viteze mai mici de 40 km/h (de exemplu, la deplasarea in oras, la intersectii cu unghi mic, sau in timpul manevrelor de parcare, pentru a o mai buna vizibilitate).

PEUGEOT CONNECT SOS & ASISTENTA

208 GTi

PEUGEOT simplifica utilizarea apelurilor de urgenta efectuate din autovehicul, in Europa. Atunci cand fiecare minut este important, tehnologia Connect SOS vine in ajutorul conducatorului auto cu un raspuns prompt, oferind:

Apel de urgenta automat: daca airbagurile sau centurile de siguranta sunt declansate, vehiculul trimite apel de urgenta, fara a fi nevoie de interventia pasagerilor. Sistemul Connect SOS localizeaza vehiculul si initiaza contact telefonic intre ocupantii automobilului si o echipa de ajutor, comunicarea fiind realizata in limba nativa a soferului.

Apel de urgenta manual: in cazul unei situatii critice (probleme de sanatate, sau conflicte in trafic) aveti posibilitatea sa utilizati functia PEUGEOT Connect SOS rapid. Tot ce trebuie sa faceti este sa tineti apasat butonul SOS timp de 3 secunde pentru a solicita ajutor.

De asemena daca vehiculul este imobilizat, o echipa de asistenta va poate oferi suport telefonic.

AIRBAGURI

/image/35/3/peugeot_208_3p_1502tech_e.110353.jpg

PEUGEOT 208 GTi include 6 airbaguri in dotare standard, pregatite permanent sa ofere siguranta maxima, distribuite astfel:

• 2 airbaguri frontale pentru protectia capului/toracelui soferului si pasagerului din fata, in caz de impact frontal;

• 2 airbaguri laterale pentru protectia soferului si a pasagerului din fata, in caz de impact lateral;

• 2 airbaguri cortina fata/spate pentru protectia capului ocupantilor.