PEUGEOT 508

Inteligent si inovativ, noul 508 include o varietate de tehnologii dezvoltate pentru mentinerea sigurantei si a increderii in autoturism

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot Connecti este un serviciu care ajuta pasagerii in caz de accident, apeland la echipele locale de prim ajutor, in cazul in care airbagurile, sau sistemul pirotehnic al centurilor de siguranta s-au declansat. Exista de asemenea si posibilitatea actionarii manuale a sistemului SOS, situat pe bord.

/image/75/3/_ecran_tactile_.111753.jpg

CAMERA VIDEO PENTRU MARSARIER

Camera video pentru marsarieri se activeaza automat atunci cand masina se deplaseaza cu spatele si permite conducatorului auto sa observe obstacolele pe ecranul de mari dimensiuni, manevrele de parcare fiind mai usoare in acest mod.

/image/71/1/peugeot_508sw_2014_050_fr.110711.jpg

MONITORIZARE UNGHIURI FARA VIZIBILITATE

Senzorii situati in partea frontala si in spate transmit informatii soferului pentru a mentine distanta fata de celelalte autovehicule din jur.i. Cu ajutorul acestei tehnologii conducatorul auto este avertizat cu semnale luminoase LED in oglinda laterala, cand un alt autoturism aflat in miscare se afla intr-un unghi fara vizibilitate.

HEAD-UP DISPLAY COLOR

/image/33/8/508_2010_111_fr_img.111338.jpg

Aceasta facilitate ofera informatii despre drum (viteza, sau navigatie), fara a distrage atentia de la directia de mers, pentru un plus de siguranta. Ecranul, denumit head-up displayi afiseaza informatiile color, pe un suport vizual retractabil.

LUMINI ADITIONALE

Atunci cand farurile sunt aprinse, iar autovehiculul se deplaseaza cu mai putin de 40 km/h, proiectoarele de ceata se aprind automat, individual, in functie de directia curbei, tehnologia fiind foarte utila in cazul manevrelor de parcare, sau in intersectiile cu unghiuri mici din oras.

FRANA DE MANA ELECTRICA

Frana electrica de manai combina doua functii: se activeaza automat atunci cand motorul este oprit si se dezactiveaza in momentul in care este apasata pedala de accelaratie. Tehnologia de asistenta la urcare, atunci cand este utilizata cu frana electrica, mentine masina in stationare (timp de 2 secunde), ajutand soferul sa plece de pe loc in siguranta.

ESP

ESP, sistemul de control al traiectoriei, prezent in echiparea noului Peugeot 508 combina manevrabilitatea exemplara cu siguranta si grupeaza o serie de tehnologii avansate precum: ABS, ASR, EBD, EBA, sau controlul inteligent al tractiunii, functie care optimizeaza puterea rotilor din fata in conditii de aderenta redusa.

AIRBAGURI

/image/73/5/la_securite_de_la_nouvelle_peugeot_5084.111735.jpg

In caz de coliziune exista 6 airbaguri care protejeaza pasagerii sedanului in urma unui impacti: doua frontale, doua laterale si alte doua de tip cortina.