/image/11/8/authentique_design.22118.jpg
/image/11/8/authentique_design.22118.jpg
EXALT

MATERIALE INOVATOARE

EXALT este construit din materiale ecologice, naturale, prelucrate prin proceduri inovatoare si eficiente.

PIELE DE RECHIN

/image/45/4/shark_skin_exalt.115454.jpg

Pentru a imbunatati coeficientul de rezistenta, partea din spate a conceptului EXALT este imbracata in “piele de rechin”, un material textil prelucrat eficient. Datorita structurii sale tehnice, granulare, textura imita pielea de rechin, ceea ce imbunatateste performantele aerodinamice ale vehiculului, cu scopul de a reduce consumul de combustibil.

SUPRAFETE TEXTILE SI DIN PIELE

Peugeot Exalt - material textil

Materialul textil si pielea sunt folosite impreuna pe conceptul EXALT dar pentru a reduce cantitatea de resturi ramase in urma fabricarii, materialele au fost modelate utilizand cleme, acest proces simplu fiind inspirat din croitoria traditionala, fara cusaturi, in timp ce pielea este tratata prin invechire si nu cu substante chimice.

LEMN DE ABANOS

/image/45/5/bois_ebene.115455.jpg

Lemnul negru de abanos a fost selectat pentru calitatile sale rare si datorita radacinilor strans legate de continentul asiatic. Ideea a fost dezvoltata de agentia PINWU Design Trio si a continuat pana la nivel de detalii, sculptand un leu prin tehnici traditionale, cu ajutorul unui mester artizan chinez.

FIBRA DE BAZALT

/image/45/6/fibre_basalte_exalt.115456.jpg

In cele din urma, fibra de carbon se transforma in fibra de bazalt, un compozit natural. Produs prin topirea pietrei de bazalt, acest procedeu reduce utilizarea resurselor petrochimice.