RESPONSIVE i-COCKPIT

INSTINCT

Masina autonoma deschide noi drumuri catre creativitate, raspunzand unor noi nevoi de utilizare. Pentru conceptul PEUGEOT INSTINCT si interiorul Responsive i-Cockpit, ne bazam pe elementele care au contribuit la succesul celor mai recente modele. Cream noi forme de placere ale condusului. Acestea pot veni de la interfete, design sau de la stil. Nu exista motiv pentru care o masina autonoma sa fie  plictisitoare atunci cand o privesti sau o conduci.

Matthias Hossann, Director al Departamentului Concepte PEUGEOT

MOBILITATE INOVATOARE

Locul soferului dispune de un sistem cinematic elegant, care se remarca in modurile Drive si Autonomous. Volanul compact si panoul care adaposteste comutatoarele se pliaza sub plansa de bord. In acelasi timp, pedala de acceleratie se retrage sub podea, in zona pedalierului.

Indiferent de modul activat, soferul pastreaza controlul asupra vehiculului. In timp ce acest lucru este evident in modul Drive, aceasta caracteristica a masinii autonome concepute de PEUGEOT, surprinde mai mult in modul Autonomous. i-Device se gaseste alaturi de ecranul de 9.7-inch de pe consola centrala si poate fi folosit pentru a controla masina in orice moment. Pur si simplu il atingi si preiei controlul asupra masinii sau poti trece de la modul Soft la Sharp.

In modul Drive, clusterul holografic afiseaza informatii precum: viteza vehiculului, diferenta dintre cele doua energii utilizate in procesul de alimentare PHEV, nivelul bateriei si altele. De asemenea, oglinda retrovizoare digitala notifica soferul cu privire la prezenta unui vehicul in unghiul mort.

Aceste caracteristici includ in modul Autonomous alte informatii despre: distanta parcursa pana acum si timpul de calatorie ramas. De fapt, pentru ca soferul sa se poata relaxa, singura notiune care conteaza cu adevarat este timpul!

Atmosfera la bord se schimba pe masura ce alegi modul de condus. Pe langa informatiile afisate, pozitia scaunelor, optiunile de iluminare si de sunet sunt, de asemenea, adaptabile.

ARHITECTURA & MATERIALE

PEUGEOT Responsive i-Cockpit ofera fiecarui pasager spatiul individual, chiar si la bordul unui vehicul compact. Pentru a se asigura ca fiecare pasager se bucura de confort, scaunele se inspira din designul aeronautic. Structurile si zonele care intra in contact cu corpul – baza scaunului, spatarul si tetiera – sunt toate configurabile in mod individual. Baza este lucrata din aluminiu si ramane fixa. Spatele este totusi mobil, pivotand in jurul axei transversale Y, iar pasagerul poate selecta pozitia pe care o doreste – orizontala, recomandata odihnei, dreapta, pentru a conduce, sau intermediar, pentru a viziona un film sau pentru a lucra.

Pasagerii pot comunica cu masina prin intermediul unui chatbox, un asistent personal care este comandat vocal, oferind o gama larga de servicii. De exemplu, poti rezerva bilete la cinema sau poti face cumparaturi online.

De asemenea, cu materialele utilizate, te bucuri la maximum de acest timp liber. Podeaua este echipata cu un material fin, precum matasea, invitand la relaxare. Un mesh 3D este conceput pentru a se modela dupa forma corpului pasagerului si a-l sustine. Acelasi material se regaseste, de asemenea, pe panourile laterale din jurul consolei centrale si pe panourile usilor, la baza si pe spatarele scaunelor. Tetiera ofera suport pentru gat si este imbracata in mesh 3D si piele.

/image/37/4/hd-peugeot-g17-inter-lateral-drive-v2.193374.jpg /image/37/3/hd-peugeot-g17-inter-lateral-autonome-v2.193373.jpg