TEHNOLOGIA PLUG-IN HYBRID

Tehnologia PHEV Peugeot
Tehnologia PHEV Peugeot

Jucător cheie în universul tehnologiei, PEUGEOT abordează cu calm tranziția energetică, având convingerea că, tehnologia trebuie să fie, mai mult decât oricând, în slujba plăcerii de a conduce. Tehnologia plug-in hybrid combină două surse de energie în scopul deplasării: un motor electric cu baterie ce poate fi reîncărcată și un motor termic pe benzină. Beneficiezi astfel de un condus 100 % electric (autonomie de până la 59 km WLTPi, 69 km NEDCi) pentru deplasările scurte și de motoarele termice pentru călătoriile mai lungi. 

PEUGEOT oferă o serie de vehicule plug-in hybrid: noul 508, 508 SW, 508 PEUGEOT Sport Engineered și PEUGEOT 3008 (disponibil cu tracțiune integrală).

/image/03/7/peugeot-3008phev-2009rc-002-small.747037.jpg

MOTORIZĂRI HYBRID

Motor electric și motor pe benzină

/image/03/4/peugeot-hybrid-2018-005-fr-hd.747034.jpg

MOTOR TERMIC PE BENZINĂ

Motorul PureTech 1,6 L a fost modificat, fiind echipat cu un demarator-alternator și un sistem specific de răcire. Acesta oferă 180 de CP în versiunea HYBRID și 200 de CP în versiunea HYBRID4.

NOUA CUTIE DE VITEZE AUTOMATĂ ELECTRIFICATĂ 

Motorul PureTech este asociat cu noua cutie de viteze e-EAT8 (Electric Efficient Automatic Transmission - 8 speeds), rezervată motoarelor PEUGEOT PLUG-IN HYBRID. Un motor electric combinat asociat noii cutii de viteze oferă 110 CV / 80 kW pentru puntea din față.

/image/03/8/boite-de-vitesses-automatique-lectrifi-e-e-eat8.747038.jpg

TRANZITII OPTIME ȘI IMPERCEPTIBILE 

Pentru tranziții optime și imperceptibile între propulsoarele termice și electrice, convertizorul de cuplu este înlocuit cu un ambreiaj multidisc umed, ceea ce oferă 60 Nm în plus, pentru o și mai bună accelerație. 

SUSPENSIE SPATE ELECTRIFICATĂ  

Pe versiunile HYBRID4, suspensia multi-link spate este echipată cu motor electric de 110 CV / 80 KW ce garantează tracțiunea integrală, fără ca spațiul interior să fie afectat.

BATERIE

De tip Litiu-ion

Tehnologia PHEV Peugeot - baterie

Bateria de înaltă tensiune este o baterie de tip litiu-ion (300 V) poziționată sub bancheta spate, atât pe versiunile HYBRID, cât și pe cea HYBRID4 (tracțiune integrală). Bateria are o capacitate cuprinsă între 11,8 KWhi și 13,2 KWhi. Bateria are o garanție de 8 ani sau 160 000 km pentru 70 % din capacitatea de încărcare.

 Pentru a optimiza cât mai mult consumul de CO2, e bine să alegi modul de condus pur electric pentru deplasările zilnice în mediul urban. Mașina rulează în regim 100 % electric până la 135 km/h, atunci când intervine motorul electric.

REÎNCĂRCARE

Simplă și rapidă

/image/03/2/peugeot-3008phev-hy4-2018-007-fr.747032.jpg

Discret instalată, clapeta pentru priza de încărcare este localizată pe aripa stângă spatei. Sistemul de reîncărcare se află într-un compartiment specific de depozitare aflat sub podeaua portbagajului.

Bateriile se pot reîncărca complet:

  • In mai puțin de 7 ore de la o priză standard (încărcător de 3,7 kW, 8 A).
  • In 4 ore cu ajutorul unei prize rapide Green’up® (încărcător de 3,7 kW, 14 A).
  • În mai puțin de 1h45min de la un Wallbox (încărcător de 7,4 kW, 32 A, disponibil opțional).

Fie că te afli pe drum, acasă sau la muncă, există o soluție de încărcare pentru vehiculul tău. Grație serviciilor Charge My Cari, te poți pregăti cu ușurință pentru călătoriile tale și poți reîncărca mașina la stațiile publice de încărcare.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE ÎNCĂRCARE

PLĂCEREA DE A CONDUCE

Pentru senzatii inedite

/image/03/5/peugeot-508phev-2019-008-fr-small.747035.jpg

NOUA FUNCTIE BRAKE

Șoferul poate să activeze o nouă funcție Brake, ce va permite acestuia să decelereze fără a apăsa pedala de frână. Fiind o frână de motor, aceasta face posibilă, de asemenea, reîncărcarea bateriei, de exemplu, la rularea în pantă. In modul Drive, acționarea modurilor Shift și Park ale transmisiei automate este suficientă pentru a activa modul Brake. 

NOUA FUNCTIE e-SAVE

Plăcerea de a conduce în modul electric, în orice moment, este posibilă cu funcția e-SAVE. Aceasta permite șoferului să economisească o parte din energia electrică, care poate fi folosită în orice moment pe durata călătoriei. Funcția poate fi folosită pentru a rezerva energia electrică, în anticiparea zonelor cu trafic restricționat și poate fi selectată din meniul dedicat e-SAVE de pe ecranul tactil. 

Este suficient să selectezi modul Zero Emission pentru a activa, la momentul dorit, modul 100 % electric.  

/image/03/3/peugeot-508phev-2019-003-fr.747033.jpg

PEUGEOT i-Cockpit®: O experientă electrizantă 

PEUGEOT i-Cockpit® afișează în câmpul vizual al șoferului informații esențiale pentru condus (modul de rulare, autonomia în regim de rulare electric și afișajul puterii). Acesta este complet ajustabil și personalizabil.

Un afișaj al puterii, localizat în partea dreaptă a instrumentarului de bord, înlocuiește turometrul. Acesta este format din 3 zone ce pot fi ușor identificate:

  • Zona ECO, corespunde unui condus care optimizează energia.
  • Zona POWER, corespunde unui condus mai dinamic, care oferă performanțe dinamice.
  • Zona CHARGE indică conducătorului auto fazele de recuperare a energiei, ce permit reîncărcarea bateriei, în special la ridicarea piciorului de pe accelerație.

De o parte și de alta a instrumentarului de bord sunt dispuse două indicatoare unul pentru nivelul de carburant, celălalt pentru consumul de energie electrică. Autonomia disponibilă, exprimată în km, este, de asemenea, indicată dedesubtul acestor indicatoare.

ERGONOMIE SIMPLĂ ȘI INTUITIVĂ

Pe perioada încărcării, ecranul afișează autonomia electrică recuperată, procentul de încărcare a bateriei, viteza de reîncărcare a bateriei și timpul de încărcare rămas. 

Ecranul tactil include, de asemenea, un meniu hybrid specific. Acesta oferă acces la informații noi:

  • Fluxurile de energie care arată funcționarea sistemului hybrid.
  • Localizarea stațiilor de încărcare, dar și a stațiilor de carburant.
  • Autonomia în modul full electric.
  • Statistici privind consumul de combustibil și de energie electrică.

CONECTIVITATE MYPEUGEOT®

Rămâi conectat la vehiculul tău

/image/03/6/508phev.747036.png


Pentru o agilitate maximă, conținutul aplicației mobile MyPeugeot a fost îmbogățit. Aceasta permite activarea încărcării de la distanță, cunoașterea stării de încărcare a vehiculului, gestionarea temperaturii de la bordul vehiculului sau evaluarea informațiilor privind consumul de carburant sau de energie electrică în orice moment și la orice locație.

AFLĂ MAI MULTE

Gama Plug-in Hybrid PEUGEOT