Situatia actualizată (COVID-19) RĂMÂI INFORMAT

TEHNOLOGIA PLUG-IN HYBRID

PEUGEOT PLUG-IN HYBRID
PEUGEOT PLUG-IN HYBRID

Jucător cheie în universul tehnologiei, PEUGEOT abordează cu calm tranziția energetică, având convingerea că, tehnologia trebuie să fie, mai mult decât oricând, în slujba plăcerii de a conduce. Tehnologia plug-in hybrid combină două surse de energie în scopul deplasării: un motor electric cu baterie care poate fi reîncărcată și un motor pe benzină. Beneficiezi astfel de un condus 100% electric (autonomie de până la 59 km WLTPi 69 km NEDCi pentru deplasările scurte și de motoarele termice pentru călătoriile mai lungi.

PEUGEOT oferă o serie de vehicule plug-in hybrid: noul 508, 508 SW și SUV 3008 (disponibil cu tracțiune integrală).

MOTORIZARE HYBRID

Combinația dintre un motor electric și un motor pe benzină

/image/59/9/peugeot-hybrid-2018-005-fr-hd.629599.jpg

MOTOR TERMIC PE BENZINĂ

Motorul PureTech 1.6 L a fost modificat, fiind echipat cu un demaror-alternator și un sistem specific de răcire. Acesta oferă 180 de CP în versiunea HYBRID și 200 de CP în versiunea HYBRID4.

NOUA CUTIE DE VITEZE AUTOMATĂ ELECTRIFICATĂ

Motorul PureTech este asociat cu noua cutie de viteze e-EAT8 (Electric Efficient Automatic Transmission – 8 speeds), rezervată motoarelor PEUGEOT PLUG-IN HYBRID. Un motor electric combinat asociat noii cutii de viteze oferă 110 CP/80 kW pentru puntea din față.

 

/image/60/1/hybride-resized.629601.jpg

TRANZITII OPTIME ȘI IMPERCEPTIBILE

Pentru tranziții optime și imperceptibile între propulsoarele termice și electrice, convertizorul de cuplu este înlocuit cu un ambreiaj umed multi disc, ceea ce oferă 60Nm în plus, pentru o și mai bună accelerație.

SUSPENSIE SPATE ELECTRIFICATĂ

Pe versiunile HYBRID4, suspensia multi-link spate este echipată cu motor electric de 110CP/80kW ce garantează tracțiunea integrală, fără ca spațiul interior să fie afectat.

BATERIE

Autonomie de până la 59 de km WLTP

PEUGEOT PLUG-IN HYBRID - baterii

Bateria litiu-ion (300 V) este poziționată sub bancheta din spate, atât pe versiunile HYBRID, cât și pe cea HYBRID4 (tracțiune integrală). Bateria are o capacitate cuprinsă între 11,8 KWhi și 13,2 KWhi, garantând o autonomie în modul pur electric de până la 59 km WLTPi (69 kilometri NEDCi).Bateria are o garanție de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare.

Pentru a optimiza cât mai mult consumul de CO2, e bine să alegi modul de condus pur electric pentru deplasările zilnice în mediul urban. Mașina rulează în regim 100% electric până la 135km/h, atunci când intervine motorul termic.

 

 

REÎNCĂRCARE

Simplă & rapidă

/image/59/8/peugeot-3008phev-hy4-2018-007-fr.629598.jpg

Discret instalată, clapeta pentru priza de încărcare este localizată pe aripa stângă spatei. Sistemul de reîncărcare se află într-un compartiment specific de depozitare aflat sub podeaua portbagajului.

Bateriile se pot reîncărca complet:

 • în mai puțin de 7 ore de la o priză standard (3.7 kW, încărcător 8A)
 • în 4 ore cu ajutorul unei prize rapide Green’up® (3.7 kW, 14A în 4 ore)
 • în mai puțin de 1h45min de la un Wallbox (7.4 kW, încărcător 32 A disponibil opțional)

Fie că te afli pe drum, acasă sau la muncă, există o soluție de încărcare pentru vehiculul tău. Grație serviciilor Charge My Cari, te poți pregăti cu ușurință pentru călătoriile tale și poți reîncărca mașina la stațiile publice de încărcare.

DOTĂRI NOI

Pentru o plăcere inedită

/image/60/0/peugeot-508phev-2019-008-fr-small.629600.jpg

NOUA FUNCTIE BRAKE

Șoferul poate opta să activeze o nouă funcție Brake, ce va permite șoferului să decelereze fără a apăsa pedala de frână. Fiind o frână de motor, aceasta face posibilă, de asemenea, reîncărcarea bateriei, de exemplu, la rularea în pantă. În modul Drive, acționarea modurilor Shift și Park ale transmisiei automate este suficientă pentru a activa modul Brake.

NOUA FUNCTIE e-SAVE

Plăcerea de a conduce în modul electric, în orice moment, este posibilă cu funcția e-SAVE. Aceasta permite șoferului să economisească o parte din energia electrică, care poate fi folosită în orice moment pe durata călătoriei. Funcția poate fi folosită pentru a rezerva energia electrică, în anticiparea zonelor cu trafic restricționat și poate fi selectată din meniul dedicat e-SAVE de pe ecranul tactil.

Este suficient să selectezi modul Zero Emission pentru a activa, la momentul dorit, modul 100% electric.

PEUGEOT i-COCKPIT®

O experiență electrizantă

/image/60/2/peugeot-3008phev-hy4-2019-004-fr.546424.63.629602.jpg

PEUGEOT i-Cockpit® afișează în câmpul vizual al șoferului informații esențiale pentru condus (modul de rulare, autonomia în regim de rulare electric și afișajul puterii). Acesta este complet ajustabil și personalizabil.

Un afișaj al puterii, localizat în partea dreaptă a instrumentului de bord, înlocuiește turometrul. Acesta este format din 3 zone ce pot fi ușor identificate :

 • Zona ECO, corespunde unui condus care optimizează energia,
 • Zona POWER, corespunde unui condus mai dinamic, care oferă performanțe dinamice
 • Zona CHARGE indică conducătorului auto fazele de recuperare a energiei, ce permit reîncărcarea bateriei, în special la ridicarea piciorului de pe accelerație.

De o parte și de alta a instrumentului de bord sunt dispuse două indicatoare: unul pentru nivelul de carburant, celălalt pentru consumul de energie electrică. Autonomia disponibilă, exprimată în km, este, de asemenea, indicată dedesubtul acestor indicatoare.

SENZATII DE CONDUS AMPLIFICATE

Comenzi simple & intuitive

i

 

De o parte și de alta a instrumentului de bord sunt dispuse două indicatoare: unul pentru nivelul de carburant, celălalt pentru consumul de energie electrică. Autonomia disponibilă, exprimată în km, este, de asemenea, indicată dedesubtul acestor indicatoare.

Ecranul tactil, include, de asemenea, un meniu hybrid specific. Acesta oferă acces la informații noi:

 • fluxurile de energie care arată funcționarea sistemului hybrid
 • localizarea stațiilor de încărcare, dar și a stațiilor de carburant
 • autonomia în modul full electric
 • statistici privind consumul de combustibil și de energie electrică

CONECTIVITATE MYPEUGEOT®

Rămâi conectat la vehiculul tău

/image/60/3/508phev.629603.png

Pentru o agilitate maximă, conținutul aplicației mobile MyPeugeot a fost îmbogățit. Aceasta permite activarea încărcării de la distanță, cunoașterea stării de încărcare a vehiculului, gestionarea temperaturii de la bordul vehiculului sau evaluarea informațiilor privind consumul de carburant sau de energie electrică în orice moment și la orice locație.

PEUGEOT 3008 HYBRID4:

 • Valori WLTP (1) : Autonomie medie: 59 km* / Emisii CO2 (mixt): 29 g/km** / Consum mixt: 1,3 l/100 km***
 • Valori NEDC (2) : Autonomie medie: 69 km**** / Emisii CO2 (mixt): 34 g/km***** / Consum mixt: 1,5 l/100 km******

* : Autonomie în modul electric cuprinsă între 56 și 59 km, în funcție de dotările opționale ale mașinii. Autonomia poate varia în funcție de condițiile reale de utilizare (condițiile meteorologice, stilul de condus etc.
** :
Valori cuprinse între 29 și 32 g/km în funcție de dotările opționale ale mașinii.

*** : Valori cuprinse între 1,3  și 1,4 l/100km în funcție de dotările opționale ale mașinii.
**** : Autonomie în modul electric cuprinsă între 66 și 69 km, în funcție de dotările opționale ale mașinii. Autonomia poate varia în funcție de condițiile reale de utilizare (condițiile meteorologice, stilul de condus etc.
***** : Valori cuprinse între 33 și 37 g/km în funcție de dotările opționale ale mașinii.
***** : Valori cuprinse între 1,5 și 1,6 l/100km în funcție de dotările opționale ale mașinii.

 PEUGEOT 508 HYBRID:

 • Valori WLTP (1) : Autonomie medie: 54 km* / Emisii CO2 (mixt): 29 g/km** / Consum mixt: 1,3 l/100 km***
 • Valori NEDC (2) : Autonomie medie: 64 km**** / Emisii CO2 (mixt): 32 g/km***** / Consum mixt: 1,4 l/100 km******

* : Autonomie în modul electric cuprinsă între 48 și 54 km, în funcție de dotările opționale ale mașinii. Autonomia poate varia în funcție de condițiile reale de utilizare (condițiile meteorologice, stilul de condus etc.
** :
Valori cuprinse între 29 și 34 g/km în funcție de dotările opționale ale mașinii.

*** :
**** : Autonomie în modul electric cuprinsă între 60 și 64 km, în funcție de dotările opționale ale mașinii. Autonomia poate varia în funcție de condițiile reale de utilizare (condițiile meteorologice, stilul de condus etc.
***** : Valori cuprinse între 32 și 35 g/km în funcție de dotările opționale ale mașinii.
***** : Valori cuprinse între 1,4 și 1,5 l/100km în funcție de dotările opționale ale mașinii.

 PEUGEOT 508 SW HYBRID:

 • Valori WLTP (1) : Autonomie moyenne : 52 km* / Emisii CO2 (mixt): 30 g/km** / Consum mixt: 1,3 l/100 km***
 • Valori NEDC (2) : Autonomie moyenne : 63 km**** / Emisii CO2 (mixt): 33 g/km***** / Consum mixt: 1,4 l/100 km******

* : Autonomie în modul electric cuprinsă între 47 și 52 km, în funcție de dotările opționale ale mașinii. Autonomia poate varia în funcție de condițiile reale de utilizare (condițiile meteorologice, stilul de condus etc.
** :
Valori cuprinse între 30 și 36 g/km în funcție de dotările opționale ale mașinii.

*** :
**** : Autonomie în modul electric cuprinsă între 59 și 63 km, în funcție de dotările opționale ale mașinii. Autonomia poate varia în funcție de condițiile reale de utilizare (condițiile meteorologice, stilul de condus etc.
***** : Valori cuprinse între 33 și 36 g/km în funcție de dotările opționale ale mașinii.
***** : Valori cuprinse între 1,4 și 1,6 l/100km în funcție de dotările opționale ale mașinii.

 

(1) Datele privind autonomia și consumul de energie respectă procedura de testare WLTP, în baza căreia autovehiculele noi sunt omologate ca tip, începând cu data de 1 septembrie 2018. Acestea pot varia în funcție de condițiile de utilizare și de diferiți factori, cum ar fi : viteza, confortul termic la bordul vehiculului, stilul de condus și temperatura exterioară. Timpul de încărcare depinde în special de puterea încărcătorului de la bordul vehiculului, a cablului de încărcare, precum și de tipul și de puterea stației de încărcare utilizate. Pentru informații suplimentare, te rugăm să te adresezi dealerului tău.

Pentru mai multe informații consultă Ghidul WLTP.

(2) Datele privind consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și autonomia respectă procedura de testare WLTP, în baza căreia autovehiculele noi sunt omologate ca tip, începând cu data de 1 septembrie 2018. Procedura WLTP înlocuiește Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), procedura de testare utilizată anterior. Având în vedere condițiile de testare mai realiste, valorile consumului de combustibil și ale emisiilor de CO₂ măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate prin NEDC. Valorile consumului de combustibil, emisiilor de CO₂ și ale autonomiei pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare și de o serie de factori, cum ar fi : frecvența încărcării, stilul de condus, viteza, dotările specifice, opțiuni, tipul pneurilor, temperatura exterioară și confortul termic la bordul vehiculului. Pentru informații suplimentare, te rugăm să te adresezi dealerului tău.