TEHNOLOGII AVANSATE

/image/24/6/header.114246.jpg

TEHNOLOGII AVANSATE

Bucura-te de experienta PEUGEOT, orientata catre confort si siguranta, alaturi de o gama larga de inovatii utilizate pentru calatorii placute!

PEUGEOT i-Cockpit

/image/25/8/i-cockpit.114258.jpg

Intreaga structura a masinii a fost proiectata avand PEUGEOT i-Cockpit in prim plan, pentru ca pozitia soferului la volan si experienta de a conduce sa devina din ce in ce mai placuta. Conceput sa raspunda la cele mai exigente solicitari, noul interior ofera acces intuitiv pentru toate comenzile masinii. Volanul compact ofera un nivel crescut de manevrabilitate, amplificand senzatiile. Datorita head-up display-ului, conducatorul auto beneficiaza de informatii afisate direct la nivelul privirii. Noua consola centrala cu ecran tactil de 9.7"  creaza o experienta de conducere distincta, cu atat mai mult datorita numarului redus de butoane vizibile.

 

/image/25/9/peugeot_3008_2013_024_fr.114259.jpg

HEAD-UP DISPLAY


Head-Up Displayi ofera acces la informatiile referitoare la drum pe un ecran situat la nivelul privirii. Datele cheie sunt afisate colorat pe display-ul retractabil, oferind informatii despre viteza, distanta fata de ceilalti participanti la trafic situati pe acelasi sens de mers, alerte generate de cruise control si de catre limitatorul de vitezai dar si informatii ale sistemului de navigatie.

/image/26/0/peugeot_208_2014_122_fr.114260.jpg

PARK ASSIST


Tehnologia Park Assist ghideaza si simplifica manevrele de parcare, dovedindu-si utilitatea atat la parcarea laterala cat si la mersul cu spatele in spatii inguste. Utilizand zenzori cu ultrasunete in partea frontala si in spatele masinii, sistemul Park Assist estimeaza dimensiunile spatiilor de parcare identificate, calculeaza traiectoria ideala si preia controlul directiei, oferind suport vizual si audio pentru sofer. Tot ce mai ramane de facut este actionarea pedalelor de accelaratie si de frana, sau schimbarea vitezei, in cazul transmisiei manuale, iar in momentul in care este necesara interventia de urgenta asupra directiei conducatorul auto poate prelua oricand controlul acesteia.

HILL ASSIST

Tehnologia Hill Assist permite efectuarea manevrelor in siguranta atunci cand masina se afla in rampa. Pentru carosabilul cu grad de inclinare mai mare de 3% Hill Assist ofera un interval de timp (aproximativ 2 secunde) in care soferul isi poate muta piciorul de pe frana pe acceleratie, fara ca masina sa-si schimbe pozitia.

SISTEM DE PURIFICARE A AERULUI INTERIOR

/image/26/2/508_1407pc217.114262.jpg

Proiectata prima data pentru conceptul EXALT, tehnologia Pure Blue garanteaza confortul maxim tuturor ocupantilor autovehiculului, purificand aerul si eliminand bacteriile. Atunci cand masina se afla in miscare un filtru activ trateaza aerul inainte de a patrunde in habitaclu restrictionand accesul compusilor organici si a particulelor fine. In acest mod pasagerii vor beneficia intotdeauna de o atmosfera proaspata in orice calatorie.

CRUISE CONTROL

Conducatorul auto poate utiliza sistemul Cruise Control pentru a stabili o viteza maxima, rezultatul constand in simplificarea modului de conducere.

GRIP CONTROL

/image/26/3/peugeot_par_2013_059_fr.114263.jpg
/image/26/4/peugeot_3008_2013_019_fr.114264.jpg

Datorita sistemului Grip Controli utilizat impreuna cu un set de anvelope aderente, controlul inteligent al tractiunii devine eficient pe orice tip de suprafata: zapada, nisip, sau noroi.

ACTIVE CITY BREAK

Active City Break este un sistem de franare de urgenta proiectat pentru a reduce riscul de coliziuni minore, la deplasarea prin oras cu viteze mici. Tehnologia utilizeaza un senzor laser situat in partea superioara a parbrizului, care identifica obstacolele si activeaza sistemul de franare la viteze de pana la 30 km/h.

ALERTA PENTRU MENTINEREA DISTANTEI

Pentru a ajuta conducatorul auto sa mentina o distanta sigura fata de un alt autovehicul, situat pe acelasi sens de mers, sistemul Distance Alert afiseaza pe head-up display alerte si recomandari informative, existand si posibilitatea selectarii distantei minime dorite.

/image/26/5/peugeot_308_2013_100_fr.114265.jpg

SISTEM DE MONITORIZARE A UNGHIURILOR FARA VIZIBILITATE


Cu ajutorul celor patru senzori situati in partea frontala si pe spatele autovehiculului, sistemul de monitorizare al unghiurilor fara vizibilitate (tehnologie care utilizeaza senzorii de parcare) alerteaza din timp conducatorul auto in momentul in care o alta masina aflata in miscare pe acelasi sens, intr-o pozitie greu de observat. Un semnal luminos va fi vizibil pe sticla celei mai apropiate oglinzi laterale dar si pe head-up display.

/image/26/6/308_0708tech_l.114266.jpg

SISTEM DE ATENTIONARE LA SCHIMBAREA BENZILOR


La viteze de peste 80 km/h sistemul de alerta automat pentru schimbarea benzilor (Lane Departure Warning System) avertizeaza soferul in cazul in care autovehiculul paraseste in mod accidental banda de mers, incalcand marcajul. Tehnologia trimite alerte instant sub forma de vibratii la nivelul scaunului conducatorului auto (pe partile laterale), in functie de directia masinii.

Sistemul de siguranta are la baza sase senzori cu infrarosu pentru citirea marcajelor sub forma de linii continue, de pe carosabil si are un rol deosebit de important in momentele in care intervine oboseala pe distante mari.

LIMITATOR DE VITEZA

Limitatorul de viteza permite setarea unei valori constante fara a mai actiona pedala de acceleratie in timpul deplasarii i.