Noua transmisie automata EAT8

i

Peugeot lansează noua transmisie automată EAT8 cu 8 trepte, care va echipa treptat autoturismele cu motoare Diesel BlueHDi și motoarele pe benzină PureTech, începând cu noul model 308 si SUV-urile 3008 si 5008.

ECONOMIE SI CONFORT

/image/49/3/peugeot-308-2017-057-fr.428493.jpg

Noua transmisie automată EAT8i poate reduce consumul de combustibil cu până la 7%, în comparație cu EAT6, prin:

  • îmbunătățirea modul de livrare a cuplului motor, sporirea vitezei la care poate acționata sistemul Stop&Start (până la 20 de km/h) și prin trecerea la opt viteze;
  • introducerea unui mod ECO specific cu decuplare (de la 20 la 130 de km/h);
  • îmbunătățiri în ceea ce privește greutatea și dimensiunile

Sistemul EAT8 asigură un confort sporit în timpul deplasării, datorită unor schimbări mai rapide a treptelor de viteză, realizate prin livrarea optimă a cuplului la nivelul trenului de rulare (ansamblul motor/cutie de viteze) și prin trecerea la opt trepte. Acesta din urmă lucru ajută la reducerea saltului între treptele de viteză la fiecare schimbare de raport. În traficul de zi cu zi, noua transmisie EAT8 oferă călătorii mai confortabile atunci când pleci din parcare, dar și pentru manevrele de parcare.

INTUITIE SI ERGONOMIE

/image/49/2/peugeot-308-0905prod-301.428492.jpg

Noul sistem de control al cutiei de viteze automată Shift and Park by Wire este ușor și intuitiv de utilizat, datorită controlerului său electric proiectat ergonomic. padelele din spatele volanuluii permit schimbarea manuală a treptelor de viteză fără a pierde funcționalitatea automată.

Din punct de vedere al siguranței, funcția Park este activată automat de îndată ce motorul este oprit.

Controlul direcției și cel al accelerației sunt făcute acum automat prin utilizarea sistemului Park Assist și prin sistemul adaptiv de control al vitezei de croazieră cu funcție Stop, toate acestea fără nicio acțiune necesară din partea conducătorului auto.

Vino și încearcă noua cutie de viteze automată EAT8 pe noile PEUGEOT 308, 3008 și 5008.