SARI LA CONȚINUT
Noul 308

Peugeot 308: berlina compactă termică, electrică sau plug-in hybrid

Designul seducător propus de noul PEUGEOT 308, un model vârf de gamă, captivează prin personalitatea și dinamismul său.
Pentru a te bucura de fiecare clipă petrecută la bord, profită de tehnologiile inovatoare și practice oferite de noul Peugeot i-Cockpit®, ce amplifică experiența la volan.
Oferă-ți libertatea de a alege o berlină compactă echipată cu un motor pe benzină, diesel sau plug-in hybrid, cu o autonomie WLTP de până la 60 km  în regim de rulare mixtCertificare WLTP a gamei PEUGEOT 308 PLUG-IN HYBRID în regim electric, în funcție de versiune și nivel de echipare: între 59 și 60 km în regim de rulare mixt (mixt AER WLTP) și între 69 km și 74 km în regim de rulare urban (urban EAER WLTP). Valori conform ciclului WLTP, conform caruia autovehiculele sunt omologate de la 1 septembrie 2018, actualizată la 2 ianuarie 2022. Aceste valori sunt oferite in scop de comparatie. Important: autonomia reală poate varia foarte mult în funcție de: dotări, condițiile de utilizare a mașinii (stil de condus, viteză, greutate totală etc.), utilizarea anumitor echipamente (aer condiționat, încălzire etc.), tipul de anvelope, condițiile de drum, condițiile meteo externe. și de până la 74 km în regim de rulare urbanCertificare WLTP a gamei PEUGEOT 308 PLUG-IN HYBRID în regim electric, în funcție de versiune și nivel de echipare: între 59 și 60 km în regim de rulare mixt (mixt AER WLTP) și între 69 km și 74 km în regim de rulare urban (urban EAER WLTP). Valori conform ciclului WLTP, conform caruia autovehiculele sunt omologate de la 1 septembrie 2018, actualizată la 2 ianuarie 2022. Aceste valori sunt oferite in scop de comparatie. Important: autonomia reală poate varia foarte mult în funcție de: dotări, condițiile de utilizare a mașinii (stil de condus, viteză, greutate totală etc.), utilizarea anumitor echipamente (aer condiționat, încălzire etc.), tipul de anvelope, condițiile de drum, condițiile meteo externe., sau electricDisponibil în 2023.  cu o autonomie de peste 400 km WLTPÎn curs de omologare. .

Pentru mai multe informații despre berlină, descoperă acum toate recenziile modelului PEUGEOT 308.

OFERTELE MOMENTULUI

PROPORȚII ÎNDRĂZNEȚE

Noul PEUGEOT 308 propune o siluetă surprinzătoare, ce emană dinamism indiferent de unghiul din care îl privești.  Liniile sale atletice, elegante și proporțiile îndrăznețe pun în valoare o personalitate puternică:

 • Verticalitatea asertivă a grilei de mari dimensiuni se continuă cu o capotă lungă.
 • Partea din spate este musculară și puternică, cu un profil aerodinamic subliniat de linia coborâtă a plafonului. Este un model vizibil mai mare, ce stă ferm pe cele 4 roți. 
 • Profilul elegant și fluid dezvăluie liniile sale atletice.

 

SEDUCȚIE INTENSĂ

Vei fi surprins încă de la prima vedere de seducția intensă emanată de noul PEUGEOT 308, în mod categoric vârf de gamă. Noul 308 afișează în premieră mondială noua emblemă a mărcii PEUGEOT, identitatea atemporală a mărcii ce îmbină istoria cu ultra-modernismul. Noua emblemă, cu un aspect modern stă maietuos pe grila radiatorului. Capota afișează monograma 308, cu o parte frontală ce semnalează noul design.

BLOCURI OPTICE FAȚĂ

Semnătura luminoasă față ultra-compactă este în mod categoric modernă și tehnologică. Asociind eleganța cu puterea, blocurile optice față subliniază dinamismul și identitatea noului PEUGEOT 308. 
Cizelate și fine, acestea dispun de tehnologia LEDDotare standard sau indisponibilă în funcție de versiune.  sau tehnologia PEUGEOT Matrix LEDDotare standard pe versiunea GT și sunt încadrate de luminile de zi sub formă de colți.

BLOCURI OPTICE SPATE

Semnătura luminoasă spate hi-tech și modernă propune faruri Full LED ultra-compacteDotare standard, în funcție de versiune  sau faruri Full LED 3DDotare standard pe versiunea GT, cu designul specific al celor 3 gheare. 

 

 

LA VOLAN

TECHNO SPIRIT*

* Spirit tehnologic

Noul PEUGEOT i-Cockpit®, în mod categoric ergonomic și intuitiv, oferă acces ușor la toate funcțiile atent concepute pentru ca tu să te bucuri de un timp de calitate.


Pentru o experiență partajată la bord, PEUGEOT i-Cockpit® poate fi accesat cu ușurință de către pasageri:

 

DESIGN ȘI TEHNOLOGIE ÎN SERVICIUL ERGONOMIEI

 • Noul instrumentar de bord digital afișează toate informațiile esențiale pentru conducătorul auto. 
 • Situat la nivelul privirii, instrumentarul de bord încorporează, începând cu nivelul de echipare Active Pack, un ecran digital de 10 inch. În versiunea GT, acesta trece în a treia dimensiune cu i-Cockpit® 3DDotare standard pe versiunea GT . 
 • În totalitate configurabil și personalizabil, acesta oferă mai multe moduri de afișare (Navigație, Radio/media, sisteme de asistență la condus, flux de energie etc.).

CA UN SMARTPHONE

Ecranul tactil de 10 inch de înaltă definiție, în totalitate personalizabil, prezintă ferestre multiple cu "widget-uri" sau comenzi rapide, ușor de utilizat, ce oferă responsivitatea unei tablete.Noul PEUGEOT 308 introduce comenzile virtuale i-togglesDotare standard sau indisponibilă în funcție de versiune - Comenzi tactile pentru setarea aerului condiționat, contactelor telefonului sau posturilor de radio în totalitate configurabile. Amplasate în partea opusă a ecranului central, acestea asigură o estetică și un nivel tehnologic unice în segment.  Pentru un plus de comoditate și siguranță, fiecare i-toggle este o comandă rapidă tactilă personalizabilă către o acțiune favorită de pe ecranul central (aer condiționat, contacte din agenda telefonului, posturi radio, aplicații etc.).

CONSOLĂ CENTRALĂ NOUĂ

 • Pe consola centrală, un arc situat pe partea conducătorului auto grupează toate comenzile dinamice ale mașinii. 
 • Arcul se extinde către zona de încărcare wireless pentru smartphoneDotare opțională sau indisponibilă, în funcție de versiune. Tot spațiul rămas este astfel accesibil pentru pasageri și dedicat în totalitate spațiilor de depozitare: 2 suporturi de pahar, un compartiment de depozitare de până la 34 litri, inclusiv o zonă de depozitare sub cotieră. 

CONECTAT ÎN PERMANENȚĂ

Noul PEUGEOT i-Cockpit introduce sistemul de infotainment de ultimă generație, PEUGEOT i-Connect Advanced:

STARE DE BINE INSTANTANEE

 • Personalizează iluminatul ambiantal cu LED (8 culori la alegere) asociat fiecărui mod de condus, în funcție de preferințele tale.
 • Savurează o calitate sonoră senzațională cu sistemul Hi-Fi Premium FOCAL®  Dotare opțională  
 • Călătorești în deplină relaxare cu sistemul AQS (Air Quality System) ce poate activa în mod independent reciclarea aerului. Acesta este completat de sistemul de tratare a aerului, Clean CabinDotare opțională pe versiunea GT. Calitatea aerului este afișată pe ecranul tactil central.
 • Te bucuri de ergonomie și confort cu scaunele față de mari dimensiuni încălziteDotare standard sau opțională, în funcție de versiune și cu funcție de masaj în 10 puncteDotare opțională, cu 8 buzunare penumatice și 5 programe diferite de masaj. Scaunele sunt certificate AGR (Aktion für Gesunder Rücken- Autoritatea germană pentru sănătatea spatelui). 
LIBERTATEA DE A ALEGE

HIBRID, ELECTRIC SAU TERMIC?

Cu versiunea plug-in hybrid, poți rula după cum dorești, inclusiv în zonele cu trafic restricționat.

În versiunea 100% electricăDisponibilă în 2023 , beneficiezi de motorizarea inedită 115 kW/156 CP și de o baterie de nouă generație.

Pe versiunile termice, poți alege între motoarele PureTech sau BlueHDi puternice și eficiente, echipate toate cu sistemul Stop & Start.

TEHNOLOGIE

DRIVING PLEASURE, MORE THAN EVERPlăcerea de a conduce, mai mult ca niciodată 

Noul PEUGEOT 308 este echipat cu numeroase sisteme de asistență la condus și la manevre pentru un plus de confort și de siguranță, printre care:

Noul PEUGEOT 308 te asistă la condusul semiautonom cu:

* Plăcere la condus, mai mult decât ți-ai imaginat vreodată

BATERIE LITIU-ION  (240-400V)

OPTIMIZEAZĂ AUTONOMIA VEHICULULUI TĂU

ALEGEREA MODULUI DE CONDUS

 

 • Electric: permite o rulare în modul 100 % electricModul Electric este activat by default la pornirea vehiculului  la viteze de până la 135 km/h
 • Hybrid: pentru o optimizare energetică între electric și termic
 • Sport: mobilizează întreaga putere a motoarelor termic și electric pentru o performanță dinamică maximă.

RECUPERAREA ENERGIEI LA FRÂNARE

Sistemul permite recuperarea energiei în timpul fazelor de frânare și decelerare, la ridicarea piciorului de pe pedala de frână (energie pierdută în mod normal pe versiunile termice). 
Această acțiune permite încărcarea parțială a bateriei de înaltă tensiune și creșterea autonomiei în modul electric.

 

Funcția Brake poate fi activată pentru a permite o decelerare a vehiculului fără a apăsa pedala de frână. Această funcție acționează precum o frână de motor și permite reîncărcarea bateriei.

INFORMAȚII TEHNICE 308

PLUG-IN HYBRID

Motorizările Plug-in Hybrid e-EAT8 asociază:
 

 

În funcție de versiune, autonomia în modul electric, omologată WLTP este cuprinsă:

 

Timpii estimați pentru o reîncărcare completă:

 

ELECTRIC

Noua berlină E-308Comercializat în 2023.  100% electrică și 100% irezistibilă este propulsată de noul motor electric de 115 kW (156 CP) și un cuplu maxim de 260 Nm (disponibil de la 0 km/h) pentru o responsivitate imediată.

 

Noua motorizare permite noului E-308Comercializat în 2023.  să ruleze în liniște, fără vibrații și fără emisii de CO2.

 

Bateria de nouă generație oferă, în funcție de nivelul de echipare, o autonomie de peste 400 km WLTPÎn curs de omologare. .

 

MOTORIZĂRI PE BENZINĂ ȘI DIESEL

În varianta de combustie internăValori de consum WLTP: consum de combustibil 4.3 până la 5.6 în regim de rulare mixt (l/100km) - Emisii CO2 (regim mixt) WLTP: de la 114 la 124 (g/km). Valorile consumului de combustibil, emisiilor de CO2 și ale autonomiei respectă omologarea WLTP (Regulamentul UE 2017/948). Începând cu data de 1 septembrie 2018, pentru autovehiculele noi omologarea de tip se acordă conform Procedurii de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP). WLTP înlocuiește Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), procedura de testare utilizată anterior. Datorită condițiilor de testare mai realiste, valorile consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2 măsurate conform WLTP sunt în multe cazuri mai mari decât cele măsurate prin NEDC. Valorile consumului de combustibil, emisiilor de CO2 și ale autonomiei pot să difere în funcție de condițiile reale de utilizare și de diferiți factori, cum ar fi frecvența încărcării, stilul de condus, viteza, echipamentele specifice, dotări opționale, tipul anvelopelor, termperatura exterioară și confortul termic de la bordul vehiculului. Pentru informații suplimentare contactează dealerul tău Peugeot. sunt disponibile 3 versiuni de motorizare pe benzină și 2 versiuni de motorizare Diesel.

Benzină:

Diesel:

 

DIMENSIUNI

NOUL 308 - DIMENSIUNI EXTERIOARE

Lungime: 4367 mm

LățimeFără oglinzi retrovizoare: 1859 mm

Înălțime: 1441 mm

NOUL 308 - DIMENSIUNI INTERIOARE

 • Față (Rândul 1)

Lățime spațiu coate: 1443 mm
Înălțime bust: 891 mm
 

 • Spate (Rândul 2)

Lățime spațiu coate: 1411 mm
Spațiu genunchi: 129 mm

NOUL 308 - VOLUM PORTBAGAJ
 • 412 L - noul 308
 • 361 L - noul 308 PLUG-IN HYBRID
PREȚURI 308 & ACCESORII
Descoperă broșura în format electronic și catalogul de prețuri, echipamente și caracteristici tehnice ale noului PEUGEOT 308.
CATALOG PREȚURI 308
Descoperă Accesoriile modelului 308.