SARI LA CONȚINUT
EFICENȚA

CUTII DE VITEZE ȘI MOTOARE EFICIENTE

Una dintre principalele preocupări ale mărcii PEUGEOT este angajamentul său pentru conservarea mediului, fără a diminua plăcerea de a conduce. Inginerii și designerii PEUGEOT au acceptat provocarea, dezvoltând o gamă întreagă de soluții eficiente.

MOTORIZĂRI PURETECH

Familia motoarelor pe benzină Peugeot PureTech în 3 cilindri reprezintă esența eficienței și tehnologiei de ultimă oră. Votată Motorul anului în categoria sa între 2015 și 2018, familia PureTech echipează întreaga gamă Peugeot, de la 208 la 5008.

 

 

MOTORIZĂRI BLUEHDI

Creatorul celui mai eficient sistem de pe piață în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante, Peugeot și-a confirmat poziția de lider în ceea ce privește eficiența de mediu. BlueHDi este numele dat motoarelor Peugeot Euro 6 Diesel care combină performanțele ridicate cu emisiile scăzute de noxe.

CUTIE DE VITEZE AUTOMATĂ EAT6

Cutia de viteze EAT6Efficient Automatic Transmission 6  este o cutie de viteze automată cu 6 trepte ce optimizează consumul și senzațiile de condus. Aceasta a fost concepută pentru a reduce drastic emisiile de carbon oferind în același timp un plus semnificativ experienței la volan.

 

 

 

CUTIE DE VITEZE AUTOMATĂ EAT8

Noua transmisie automată EAT8i poate reduce consumul de combustibil cu până la 7% în comparație cu EAT6, îmbunătățind livrarea puterii cu extinderea funcției Stop & Start până la o viteză de 20 de km/h și prin trecerea la opt trepte de viteză.

 

 

STOP & START

Cu funcția Stop & StartSistem de oprire și pornire a motorului , disponibilă pe motorizările pe benzină și diesel, te bucuri de performanțe ecologice și de călătorii mai plăcute!

 

Adaptată la călătoriile urbane, funcția Stop & Start oprește automat motorul de fiecare dată când mașina se oprește, de exemplu atunci când aștepți la lumina roșie a semaforului sau la o intersecție. Când șoferul dorește să își continue călătoria, repornirea motorului se efectuează instantaneu și fără șocuri.

 

Această tehnologie are mai multe avantaje: un control mai mare asupra consumului (-15% în traficul urban intens, comparativ cu un vehicul convențional), o reducere a nivelului emisiilor de carbon (zero emisii în fazele de decuplare a motorului) și liniște atunci când vehiculul nu se deplasează.

 

Pentru a se potrivi tuturor modurilor de condus, funcția Stop & Start poate fi dezactivată.

 

 

 

PLATFORMELE EMP2 și CMP

Două platforme sunt disponibile: Platforma EMP2Efficient Modular Platform 2: platforma de nouă generație a Grupului PSA Peugeot Citroën  și platforma multi-energie CMP/eCMP în jurul cărora se creează designul și se fabrică noile modele de gamă medie și high-end ale grupului PSA. Acestea oferă:

 
 • O arhitectură modularăPlatforma reunește următoarele funcții ale vehiculului, cu excepția caroseriilor: sub-cadrul, legăturile la sol, adaptările motoarelor și ale cutiei de viteze și arhitectura nucleului electric și electronic.  care să răspundă cerințelor specifice ale principalelor piețe mondiale (berline cu 4 sau 5 uși, modele break, MPV-uri, SUV-uri, decapotabile și modele coupe)
 • O diversitate de motoare și cutii de viteze pe o singură platformă (3 sau 4 cilindri, hibrid, tracțiune 4x4, etc.)
 • Greutate redusă și o scădere a emisiilor de carbon, îmbunătățind în același timp rigiditatea, securitatea și plăcerea de a conduce datorită materialelor sale inovatoare ușoare precum oțelul, materialele compozite sau aluminiului și proceselor de ultimă oră (cum ar fi ștanțarea la cald și sudarea cu laser)
 • Alegeri tehnologice inovatoare care optimizează funcționarea sistemului de direcție, manevrabilitatea, confortul și siguranța interioară (podea compusă, anvelope cu rezistență la rulare ultra-scăzută etc.)
 • Mai multă libertate de design (roți mai mari, variabilitatea ampatamentelor, capota joasă și poziția de condus coborâtă etc.) indiferent de tipul caroseriei (SUV, berline etc.)

 

Lansată odată cu Peugeot 308 în 2013, platforma EMP2 a fost utilizată pentru producerea noilor SUV-uri Peugeot 3 008/3008 plug-in hybrid și 5008, sedanului 508SW/508SW plug-in hybrid, dar și a modelelor Rifter, Traveller/e-Traveller și Expert/e-Expert.

Platforma CMP/eCMP este dedicată citadinei 208/e-208 și SUV-ului compact 2008/e-2008.

ELECTRIC

PEUGEOT este singura marcă din lume care comercializează o ofertă globală de mobilitate durabilă:

 

 • Citadina PEUGEOT e-208
 • SUV-ul PEUGEOT e-2008
 • MPV-ul e-Rifter
 • Furgonul e-Expert
 • MPV-ul e-Traveller
 • Scooterul electric Peugeot e-LUDIX
 • Gama de biciclete electrice, care răspunde tuturor utilizărilor (oraș, toate drumurile sau off-road), printre care eC01, eLCO1, eT01, eM01, eM02 și eM03.

HYBRID

Ca jucător major al revoluției tehnologice, PEUGEOT abordează cu calm tranziția energetică, cu convingerea că tehnologia încă este și va fi întotdeauna în slujba plăcerii la volan.

 

Tehnologia plug-in hybrid folosește două surse de energie în scopul deplasării: combină un motor electric cu o baterie care poate fi reîncărcată și un motor pe benzină.

 

Beneficiezi astfel de un condus în modul 100% electric (autonomie WLTP de până la 59 km) pentru călătorii scurte și de motorul cu ardere internă pentru călătoriile lungi.

HIDROGEN

PEUGEOT aduce hidrogenul în producția de serie.
Marca PEUGEOT își respectă angajamentul de a reduce drastic emisiile de carbon, numărându-se printre primii constructori auto care, începând cu 2021 aduce în producția de serie, în segmentul de furgoane compacte, o versiune electrică alimentată de la o pilă de combustie pe bază de hidrogen.

 

Versiunea electrică pe bază de hidrogen confirmă implementarea rapidă a gamei de vehicule electrificate Peugeot EXPERT Peugeot Expert.

RECICLAREA BATERIILOR

Conform angajamentului său de a reduce impactul asupra mediului al vehiculelor scoase din uz, Grupul PSA și-a unit forțele cu SNAMSociété Nouvelle d'Affinage des Métaux , liderul european în colectarea și reciclarea bateriilor. Acordul semnat la sfârșitul anului 2015, ca parte a parteneriatului inițiat cu SNAM în Franța în 2012, garantează calitatea proceselor de colectare și reciclare a bateriilor ce echipează vehiculele electrice și plug-in hybrid scoase din uz ale Grupului în întreaga rețea de dealeri și fabrici de producție din Europa.

 

Performanța obținută de SNAMSociété Nouvelle d'Affinage des Métaux  atinge o eficiență de 70% din masa reciclată pentru bateriile litiu-ion ce echipează vehiculele electrice și 84% pentru bateriile Ni-MH din vehiculele plug-in hybird. Aceste procente sunt mult peste pragurile impuse de reglementările europene, care impun reciclarea materialului în proporție de 50%.