SARI LA CONȚINUT
Electromobilitate

ELECTROMOBILITATEA PEUGEOT

Libertatea de a alege

Cu o gamă largă de vehicule electrificate: 100 % electrice sau plug-in hybrid, poți alege modelul tău PEUGEOT preferat care răspunde cel mai bine nevoilor tale, precum și cea mai potrivită motorizare: pe benzină, diesel sau electrificată.
Fără compromisuri.


De ce fără niciun fel de compromisuri?

Pentru că nu trebuie să renunți la nicio funcție la care te-ai aștepta de la un vehicul PEUGEOT, cum ar fi spațiul sau un portbagaj cu volum generos, pentru că sunt identice.

Indiferent de model, PEUGEOT îți oferă posibilitatea de a alege:

 • între o citadină și un SUV 100% electrice,
 • între un SUV și automobile plug-in hybrid.

 

Asta numim noi PUTEREA DE A ALEGE la PEUGEOT.

Avantajele modului de rulare 100% electric

Cei 5 “Zero”, confort la condus și la rulare
0 zgomot
0 zero schimbări
de trepte de viteză
0 vibrații
0 zero emisii de 
CO2  la rulare
0 miros
de combustibil

PLĂCEREA DE A CONDUCE

Vehiculele electrice amplifică plăcerea de  a conduce și oferă noi senzații, grație rulării line și fluide, unei accelerații rapide datorită cuplului motor disponibil instant și grație absenței vibrațiilor.
În oraș, vehiculele electrificate contribuie la reducerea poluării sonore, cu un motor electric silențios. Atât conducătorul auto, cât și pasagerii se bucură de relaxare la bord.

 

Noul E-3008 este aici, cu o siluetă elegantă de SUV fastback și cu noua generație PEUGEOT Panoramic i-Cockpit®.

Noul E-3008 este construit pe o platformă de ultimă generație, conectată, care transformă mobilitatea electrică:

 •  Disponibil la comandă în versiune hybrid și complet electrică cu o autonomie de până la 525 km.
 •  Disponibil ulterior în variantele Plug-In Hybrid, all-electric Dual Motor 4 Wheel Drive și all-electric Long Range. 

Cu gama PEUGEOT SPORT ENGINEERED, intri în era neo-performanței marca PEUGEOT. 


Testează eficiența unei performanțe sportive cu emisii scăzute și eliberează-și simțurile la volanul sedanului sau break-ului electrificate vârf de gamă 508 și 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED, echipate cu 360 CP.

 

În versiunile electrice și plug-in hybrid, PEUGEOT i-Cockpit® integrează un univers în totalitate dedicat, care permite șoferului să vizualizeze, pe instrumentarul de bord, informații utile la condus în câmpul său vizual (modul de condus, nivelul de încărcare a bateriei și distanța care poate fi parcursă în modul electric) și pe ecranul tactil, statistici privind consumul de energie (electrică și combustibil).

SIMPLIFICĂ-ȚI VIAȚA DE ZI CU ZI LA BORD

Pentru a-și sprijini clienții în tranziția energetică și pentru a le simplifica viața de zi cu zi la bord, marca PEUGEOT lansează o gamă de servicii bazate pe trei principii: reîncărcare, mobilitate și relaxare.
EASY CHARGE

Profită din plin de autonomia vehiculului tău electrificat, grație numeroaselor soluții de reîncărcare disponibile.

 • Reîncărcare la domiciliu sau la birou: soluții la cheie, oferite direct de concesionarii PEUGEOT, cu sprijinul expertizei partenerilor noștri.
 • Reîncărcare la stațiile publice: un card de încărcare îți oferă acces la cea mai mare rețea de stații publice de încărcare din Europa.
 
EASY MOVE

Călătorești în deplină relaxare cu vehiculul tău electric grație: 
 

 • MyPeugeot: gestionezi cu ușurință autonomia și optimizezi planificarea traseelor lungi în funcție de autonomia rămasă și de stațiile de încărcare de pe drum.
 • Mobility Pass: mobilitate extinsă și garantată grație unui tarif fix inclus în prețul de închiriere al vehiculului, care îți permite să închiriezi un vehicul în orice moment, în funcție de nevoile tale.
 
EASY CARE
 

ANGAJAMENTELE MĂRCII PEUGEOT CU PRIVIRE LA MEDIU

Ecologie

Evaluarea ciclului de viațăLCA: Life Cycle Analysis:

Potrivit studiului Transport & Environment (T&E): un vehicul electric emite cu 50% mai puțin CO2 pe durata întregului ciclu de viață, în comparație cu un vehicul european cu motor cu ardere internă de dimensiuni medii

Atunci când rulează, vehiculele 100 % electrice nu emit  CO2 sau alte gaze poluante.

Amprenta de carbon a vehiculului electric depinde de modul în care se produce energia electrică, precum și de emisiile de CO2 asociate cu fabricarea bateriei.

 

Fabricarea vehiculelor electrice și a bateriilor

Compoziția bateriei unui vehicul electric:

 • Bateria litiu-ion nu conține pământuri rare.
 • Oțelul, aluminiul și materialele plastice sunt cele 3 componente principale.


PEUGEOT solicită furnizorilor săi, pentru aprovizionarea materiilor prime:

 • să se asigure că aceste materii prime sunt furnizate în mod responsabil;
 • să prezinte compoziția detaliată a materialelor utilizate și a surselor acestora, pentru anumite produse.

 

Reciclarea bateriilor
Din 2012, Peugeot reciclează bateriile folosite în vehiculele sale electrice și plug-in hybrid. Marca colaborează cu mai mulți parteneri specializați pentru a optimiza durata de viață a bateriilorioni de litiu (Li-ion) și hidrură de nichel-metal (NiMh).
De exemplu, partenerul din Franța a obținut medalia de argint din partea organizației  ECOVADIS, pentru performanța CSRResponsabilitate Socială Corporativă. Cu alte cuvinte, CSR este “contribuția companiilor la provocările aduse de dezvoltarea sustenabilă” în gestionarea bateriilor scoase din uz.
Peste tot în lume, grupul Stellantis este implicat activ în acest domeniu de expertiză pentru a dezvolta parteneriate, cu scopul de a optimiza durata de viață a baterilor, ținând cont de întregul ciclu de viață începând cu reparația, refabricarea, căutarea de soluții pentru al doilea ciclu de viață, și până la reciclarea la sfârşitul ciclului de viaţă.

Parteneriat- Oficiul Național Silvic din Franța (ONF) 

Proiectul PEUGEOT-ONF - Pădurea - absorbant de CO2 - a fost inițiat de PEUGEOT în 1998 și își propune să înțeleagă dinamica restaurării pădurilor tropicale și rolul acestora în absorbția și depozitarea gazelor cu efect de seră.

Localizat în nord-vestul Mato Grosso (Brazilia), proiectul se întinde pe o suprafață totală de  10.287 ha, inclusiv peste 7.000 ha de pădure amazoniană conservată și 2.000 ha de foste pajiști. Din 1999, peste 2.5 milioane de arbori din specii în mare parte indigene au fost plantați pe aceste soluri degradate și a fost restabilită o pădure.