SARI LA CONȚINUT
Serviciul baterie

BATERIE

Servicii baterie vehicul Peugeot

PEUGEOT RECOMANDĂ
  • Nu pune în funcțiune consumatorii electrici atunci când motorul nu este pornit.
  • Asigură-te că suprafaţa bateriei este întotdeauna curată şi uscată.
  • O verificare periodică a întregului circuit de încărcare de către expertul tău PEUGEOT va contribui la evitarea oricăror defecțiuni. Mai ales la începutul iernii, solicită specialistului tău PEUGEOT să verifice starea bateriei. De asemenea, poți opta pentru înlocuirea bateriei ca măsură preventivă și pentru a evita inconvenientul unei defecțiuni.

DE CE SE UZEAZĂ BATERIA?

Bateria se uzează în timp și în funcție de nivelul său de utilizare. În plus, o rată mare de descărcare, defecțiunile la circuitul electric sau temperaturile extreme pot provoca și deteriorarea prematură a bateriei.

 

BATERIE DESCĂRCATĂ
Funcționarea consumatorilor electrici atunci când motorul este oprit (faruri, radio, aer condiționat etc.) va duce la descărcarea bateriei.
ALTERNATOR DEFECT
Un alternator care nu produce suficientă energie nu va încărca corect bateria. În schimb, un alternator care produce prea multă energie va supraîncărca bateria și o va uza prematur. În cele din urmă, racordurile defectuoase pot duce la scurgerea de curent, ceea ce va accelera descărcarea bateriei.
TEMPERATURI EXTREME
Temperaturile extreme vor deteriora celulele de combustie ale bateriei, reducand conductivitatea electrolitului (amestec de apa si acid). Bateria nu mai funcționează corect și se va deteriora.