/image/11/8/authentique_design.22118.jpg
/image/11/8/authentique_design.22118.jpg
EXALT

TEHNOLOGIE

Tehnologia utilizata pe conceptul EXALT face din fiecare calatorie o experienta unica. Conducatorul auto se poate bucura de o gama variata de inovatii pentru calatorii relaxante.

TEHNOLOGIE HYbrid4

/image/45/1/technologie_hybrid4.115451.jpg

Cantarind doar 1.700 kg, conceptul Peugeot EXALT este propulsat de un sistem plug-in HYbrid4, cu o putere maxima de 340 CP, impartita intre cele 4 roti. Capota lunga gazduieste motorul termic 1.6 THP cu 270 CP, dezvoltat de echipa Peugeot Sport. Asociat transmisiei automate cu 6 rapoarte, acest motor pe benzina cu 4 cilindri dezvolta o putere specifica de aproape 170 CP pe litru, avand unele dintre cele mai competitive valori pe plan global.

In spate, axul multi-link functioneaza impreuna cu un motor electric de 50 de kw, pentru operarea in mod hybrid sau pur electric, avand rolul de asemenea de a incarca acumulatorul cu ajutorul energiei obtinute din urma franarii. La decelarare, franarea are loc datorita cuplului rezistent al motorului electric. In acest mod tehnologia Hybrid4 transforma in energie electrica energia cinetica pe care altfel ar fi fost disipata sub forma de caldura prin discurile de frana. Tehnologia inteligenta, Hybrid4 se adapteaza instantaneu la dorintele soferului selectand modul cel mai potrivit: benzina, hybrid sau pur electric.

SISTEMUL PURE BLUE

/image/45/2/exalt_pure_blue.115452.jpg

Pentru un plus de confort al ocupantilor sai, conceptul EXALT este dotat cu un sistem inovator de purificare a aerului numit Pure Blue. In timpul stationarii, cand vehiculul este gol, sistemul Pure Blue purifica suprafetele interiorului, iar odata ce vehiculul este pus in miscare, un filtru activ trateaza aerul inainte de a patrunde in habitaclu, eliminand COV (compusi organici volatili) si particulele fine. Prin urmare, in orice situatie, pasagerii calatoresc intr-un mediu purificat.

BUTOANE DE TIP TOGGLE

/image/45/3/toggle_switches.115453.jpg

Comutatoarele sunt aranjate in doua grupe, doua la stanga volanului compact si sapte la dreapta, dar conducatorul auto poate asocia oricare dintre functiile disponibile la oricare buton doreste. Activarea sistemului de iluminare poate fi, de asemenea, atribuita unuia dintre aceste comutatoare.