/image/51/2/peugeot-e-legend-1809heme402-small.475512.jpg
/image/51/2/peugeot-e-legend-1809heme402-small.475512.jpg
PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

Conceptul PEUGEOT e-LEGEND pune accentul pe ADN-ul mărcii prin legătura strânsă dintre trecut și cele mai avansate tehnologii din industria automobilelor.

ASPECT SPORTIV SI SENZUAL

/image/51/3/peugeot-e-legend-1809heme202-small.475513.jpg

PEUGEOT dovedește că o mașină hiper-tehnologizată poate să fie în același timp și una accesibilă. Alegerea siluetei unui coupé pentru o mașină autonomă sporește experiența de condus prin utilizarea unor elemente foarte moderne și a unor dimensiuni și proporții foarte realiste și pragmatice. Apariția unor noi platforme electrice deschide o mulțime de posibilități pentru designeri prin eliminarea constrângerilor tehnice generate de motoarele termice.

Pentru a-și modela viziunea tehnologică, conceptul PEUGEOT e-LEGEND se trage din moștenirea mărcii. Un indiciu al acestui patrimoniu îl reprezintă reinterpretarea principalelor teme stilistice ale unui vehicul de agrement, modelul 504 COupe: o siluetă simplificată, sportivă și senzuală și un interior concentrat spre puntea spate, cu suprafețe vitrate mari.

În partea din față, expresia mașinii este identificabilă datorită unei semnături vizuale ce include cele 3 gheare și a două module duble care amintesc de cele patru faruri ale coupe-ului 504.
Zona tehnică este situată sub faruri și găzduiește toate sistemele de asistență la condus.
Întreaga mască frontală este așezată între aripile față și este împărțită pe orizontală printr-o dungă de aluminiu vopsit în negru, un omagiu adus vechilor bare de protecție din oțel inoxidabil.

În spate, semnătura vizuală emblematică a gamei PEUGEOT include de asemenea cele 3 gheare, fiind în același timp puternic tehnologizată.
Al treilea stop de frână este amplasat în partea superioară a lunetei și se întinde pe toată lățimea acesteia, cu un sistem multi-reflector care reflectă lumina pe lunetă.

/image/51/7/peugeot-e-legend-1809heme102-small.475517.jpg

Lateralele sunt formate din trei straturi distincte, incluzand o extensie a platformei tehnice din partea de jos si o multime de sticlă, cu directă inspirație din raportul metal/sticlă al legendarului PEUGEOT 504 Coupé. Aceste suprafețe vitrate expansive înconjoară cu lumină compartimentul pasagerului. Designul arcului roților jonglează cu spațiul negativ, lărgind-l spre interior și adăugând conducte de ventilație. Întregul design este unificat de o arcadă metalică care înconjoară geamurile laterale și accentuează un ecran plasat spre partea din spate. Vizibil de exterior prin geamul lateral spate, ecranul afișează șoferuluiun mesaj de întâmpinare personalizat și nivelul de încărcare al bateriei înainte de a porni. De asemenea, avertizează oamenii pietonii că mașina funcționează în modul de autonom. Comanda de deschidere a ușilor prin atingere este ascunsă discret în fereastra laterală.

Caroseria iese în evidență printr-o fină netedă și subtilă nuanță de gri șampanie.
În funcție de iluminatul exterior, culoarea se schimbă de la un crom care reflectă toate împrejurimile sale până la un finisaj din bronz metalizat lustruit.
Procedura utilizată este similară cu cea aplicată la sticlele brandurilor de parfumuri de top.

/image/51/9/peugeot-e-legend-1809heme603-small.475519.jpg

Roțile incorporează jante cu diametrul de 19 inch și anvelope MICHELIN® în dimensiuni utilizate pentru mașinile de serie.
Realism și credibilitate.

MATERIALE LA STANDARDE INALTE

Pentru a crea un spațiu elegant pentru pasageri, designerii au ales materiale calde, compensând suprafețele digitale reci. S-a obținut astfel un contrast eficient față de mereu grăbita lume de digitalizării.

Catifeaua revine în forță! Selectată în textură de cea mai bună calitate: netedă și foarte plăcută la atingere, catifeaua de mătase este amestecată în mod judicios, oferind o țesătură tehnică modernă care oferă o gamă mai largă de opțiuni de fabricație. Materialul utilizat este țesut digital, special pentru PEUGEOT e-LEGEND, dintr-un fir lucios care amintește de culoarea clasică a catifelei. Acest material este utilizat și la modelele PEUGEOT 3008 și 5008.

Partea superioară și pragurile sunt realizate din lemn de paldao de către partenerul nostru HERVET MANUFACTURIER®. Obținut din păduri regenerabile, acest lemn exotic ne aduce aminte de mobilierul anilor 1960, fabricat din lemn de trandafir sau abanos. Nodurile întunecate ale acestui lemn scot în evidență albastrul turcoaz al scaunelor și mocheta de pe podea. Această reinterpretare modernă a lemnului ne reamintește de planșele de bord ale versiunilor GT PEUGEOT 3008, 5008 și 508.