/image/43/5/quartz_header1.115435.jpg
/image/43/5/quartz_header1.115435.jpg

Peugeot s-a orientat catre piata de crossovere inca din 2009. Conceptul Quartz, lansat in 2014, a adus o noua perspectiva segmentului SUV, mixand expresivitatea moderna cu performanta de top.

UN CROSSOVER SPORT

/image/43/6/quartz-usp1.115436.jpg

Proiectat ca un crossover agil, Peugeot Quartz exprima sportivitate, robustete si putere inca de la inceput. Fuziunea dintre un interior elegant de sedan si un sasiu dinamic de SUV, dezvaluie performante exceptionale aplicate asupra tinutei de drum, datorita latimii de 2.06 m a caroseriei si de 305 mm a pneurilor.

STIL EXTERIOR

Motorul, evidentiat cu ajutorul fantelor de aerisire, este pozitionat la loc de cinste sub capota lunga. Privit din profil, liniile designului exprima dinamismul conceptului, iar arhitectura modelului este dezvoltata fara stalpul central pentru portiere, acestea deschizandu-se in stil foarfece pentru a facilita accesul la un interior high-end. Atentia acordata fiecarui detaliu reflecta eficienta modelului Quartz. Forma plafonului vitrat este segmentata in doua spoilere, amplificand si mai mult designul aerodinamic, cele doua elemente fiind aliniate la codurile de culoare ale conceptului: albastru intens in partea frontala si negru mat pentru laturile din spate, cu insertii albe si rosii. Jantele mari din aliaj, cu dimensiuni de 23” fac de asemenea din conceptul Quartz un model impresionant.

 

CONFORT INTERIOR

Imbinand accesorii usoare dar rezistente, conceptul utilizeaza bazalt pentru consola centrala, in timp ce materialul textil prelucrat manual, pentru scaune, reprezinta o premiera mondiala. Pozitia conducatorului auto beneficiaza de senzatia de siguranta, potrivita perfomantei high-end a masinii, pastrand totul la indemana soferului cu ajutorul sistemului Peugeot i-Cockpit. Display-ul head-up ofera un ecran mare, usor de personalizat, cu o banda centrala integrata pentru afisarea de informatii suplimentare si pentru crearea de profunzime.

Partea superioara a cabinei amplifica senzatia de spatiu unitar, avand integrate diferite functii. Toti cei 4 pasageri dispun de scaune tip scoica, care ofera un spatiu interior maxim, iar pentru o accentuare a senzatiei de sportivitate, partile laterale si plafonul sunt capitonate cu piele neagra, in timp ce scaunele sunt imbracate in piele de culoare rosie.

PERFORMANTA

/image/44/2/quartz_performances_singlelarge.115442.jpg

Peugeot Quartz ofera o manevrabilitate exemplara. Performanta, intuitivitatea si raspunsul prompt se imbina pentru a obtine placerea de neegalat din spatele volanului.

Capota gazduieste un propulsor 1.6L THP 270, motorizare dezvoltata de catre Divizia Peugeot Sport. Cuplat la o transmisie automata cu 6 rapoarte, motorul pe benzina cu 4 cilindri dezvolta un cuplu de 330 Nm si o putere de aproximativ 170CP/l, devenind unul dintre cele mai performante concepte din lume. Dezvoltand o putere totala de 500CP, sistemul Full Hybrid Drive dispune de o unitate cu ardere interna si 2 motoare electrice, care propun 3 moduri de condus: ZEV – deplasare full electric (pentru o distanta de pana la 50 km); Road, care incarca acumulatorul in timp ce se utilizeaza motorul termic si motorul electric din fata; Race – mod prin care se exploateaza puterea tuturor motoarelor (termic si electrice) impartind cuplul intre roti, individual si transformand modelul intr-un SUV agil.