MOTORIZĂRI ȘI TRANSMISII EFICIENTE

/image/04/7/header.9871.651047.jpg

Una dintre preocupările principale ale PEUGEOT este angajamentul său pentru conservarea mediului, fără a diminua plăcerea de a conduce. Inginerii și designerii PEUGEOT au acceptat provocarea, dezvoltând o gamă întreagă de tehnologii și vehicule.

/image/04/0/peugeot-3008-2016-154-fr.180862.651040.jpg

Motorizări PureTech

Familia motoarelor pe benzină Peugeot PureTech în 3 cilindri reprezintă esența eficienței și tehnologiei de ultimă oră. Votată Motorul anului în categoria sa între 2015 și 2018, familia PureTech echipează întreaga gamă Peugeot, de la 208 la 5008.

/image/04/2/peugeot-308-2015-044-fr.181266.651042.jpg

Motorizări BlueHDi

Creatorul celui mai eficient sistem de pe piață în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante, Peugeot și-a confirmat poziția de lider în ceea ce privește eficiența de mediu. BlueHDi este numele dat motoarelor Peugeot Euro 6 Diesel care combină performanțele ridicate cu emisiile scăzute de noxe.

/image/04/1/eat6-1408tech001.651041.jpg

Cutie de viteze automată EAT6

Cutia de viteze EAT6i este o cutie de viteze automată cu 6 trepte ce optimizează consumul și senzațiile de condus. Aceasta a fost concepută pentru a reduce drastic emisiile de carbon oferind în același timp un plus semnificativ experienței la volan.

/image/04/8/peugeot-308-2017-055-fr.651048.jpg

Cutie de viteze automată EAT8

Noua transmisie automată EAT8i poate reduce consumul de combustibil cu până la 7% în comparație cu EAT6, îmbunătățind livrarea puterii cu extinderea funcției Stop & Start până la o viteză de 20 de km/h și prin trecerea la opt trepte de viteză.

STOP & START

Cu funcția Stop & Starti, disponibilă pe motorizările pe benzină și diesel, te bucuri de performanțe ecologice și de călătorii mai plăcute!

Adaptată la călătoriile urbane, funcția Stop & Start oprește automat motorul de fiecare dată când mașina se oprește, de exemplu atunci când aștepți la lumina roșie asemaforului sau la o intersecție. Când șoferul dorește să își continue călătoria, repornirea motorului se efectuează instantaneu și fără șocuri.

Această tehnologie are mai multe avantaje: un control mai mare asupra consumului (-15% în traficul urban intens, comparativ cu un vehicul convențional), o reducere a nivelului emisiilor de carbon (zero emisii în fazele de decuplare a motorului) și liniște atunci când vehiculul nu se deplasează.

Pentru a se potrivi tuturor modurilor de condus, funcția Stop & Start poate fi dezactivată.

PLATFORME TEHNICE

EMP2, CMP / e-CMP

EMP2

Platforma EMP2i dispune de o construcție modularăi în jurul căruia se creează designul și se fabrică noile modele de gamă medie și high-end ale grupului PSA. Acestea oferă:

 • O arhitectură modulară care să răspundă cerințelor specifice ale principalelor piețe mondiale (berline cu 4 sau 5 uși, modele break, MPV-uri, SUV-uri, decapotabile și modele coupe)
 • O diversitate de motoare și cutii de viteze pe o singură platformă (3 sau 4 cilindri, hibrid, tracțiune 4x4, etc.)
 • Greutate redusă și o scădere a emisiilor de carbon, îmbunătățind în același timp rigiditatea, securitatea și plăcerea de a conduce datorită materialelor sale inovatoare ușoare precum oțelul, materialele compozite sau aluminiului și proceselor de ultimă oră (cum ar fi ștanțarea la cald și sudarea cu laser)
 • Alegeri tehnologice inovatoare care optimizează funcționarea sistemului de direcție, manevrabilitatea, confortul și siguranța interioară (podea compusă, anvelope cu rezistență la rulare ultra-scăzută etc.)
 • Mai multă libertate de design (roți mai mari, variabilitatea ampatamentelor, capota joasă și poziția de condus coborâtă etc.) indiferent de tipul caroseriei (SUV, berline etc.)

Lansată odată cu Peugeot 308 în 2013, platforma EMP2 a fost utilizată pentru producerea noilor SUV-uri Peugeot3008 și 5008, dar și a modelelor Traveller și Expert.

CMP / e-CMP

Dedicată segmentelor B și C, această nouă bază completează platforma EMP2 (Platformă Modulară Eficientă).

După cum sugerează și numele său, platforma CMP este modulabilă în ceea ce privește dimensiunile și motorizarea, oferind viitorilor clienți posibilitatea de a selecta tipul de tracțiune: termică (benzină sau diesel) sau electrică.

Eficiența s-a aflat în centrul preocupărilor Mărcii, pe toată durata fazei de dezvoltare. Noua platformă contribuie la reducerea emisiilor de CO2  grație:

 • greutății reduse (cu 30 kg mai ușoară decât platforma F1),
 • aerodinamicii îmbunătățite (planșeu plat, admisii de aer controlate electronic),
 • rezistenței diminuate la rulare (pneuri de clasa A, frecare redusă cu aerul din partea suspensiilor),
 • optimizării unităților de propulsie (randament îmbunătățit al procesului de combustie, frecare mecanică redusă, dimensiuni reduse, extinderea transmisiei și generalizarea funcției Stop&Start).

Platforma CMP oferă un plus de confort și de siguranță:

 • confort acustic și termic îmbunătățit, reducerea vibrațiilor,
 • sisteme de asistență la condus dedicate segmentelor superioare, inedite pe segmentul B.

Tehnologia plug-in hybrid

Tehnologia plug-in hybrid

Tehnologia plug-in hybrid combină două surse de alimentare: un motor electric și un motor cu combustie. Mașinile plug-in hybrid reduc emisiile de CO2 modul de rulare 100% electric, oferind până la patru moduri de condus, precum și o încărcare rapidă și ușoară pentru călătoriile tale.

/image/04/9/peugeot-208-2019-493-fr.651049.jpg

Tehnologia electrică

Grație motoarelor electrice dezvoltate de PEUGEOT, te poți bucura de călătorii cu emisii zero și o putere maximă de 100 kW / 136 CP. Cu ajutorul bateriilor de înaltă tensiune cu litiu-ion (400V), vehiculele noastre electrice pot atinge o autonomie de până la 340 de km (standard WLTPi).

 • AFLĂ MAI MULTE

În conformitate cu angajamentele sale de a reduce impactul asupra mediului al vehiculelor sale la sfârșitul perioadei de exploatare, Grupul PSA colaborează cu SNAMi, companie europeană lider în domeniul colectării și reciclării bateriilor electrice. Acordul semnat la sfârșitul anului 2015, ca parte a parteneriatului încheiat cu SNAM din 2012 în Franța, garantează calitatea proceselor utilizate pentru colectarea și reciclarea bateriilor utilizate la bordul vehiculelor Grupului, atât electrice, cât și hibrid, la sfârșitul perioadei de exploatare, la nivelul întregii rețele de vânzări și al fabricilor sale de producție din Europa.

SNAM atinge o performanță de 70% eficiență a greutății reciclate pentru bateriile Li-ion pentru vehicule electrice sau plug-in hybrid și 84% pentru bateriile Ni-MH pentru vehiculele hibrid. Aceste niveluri sunt semnificativ mai mari decât pragurile reglementărilor europene, care impun o rată de reciclare a materialelor de 50%.