SARI LA CONȚINUT

LINDA JACKSON - NOUL DIRECTOR GENERAL AL MĂRCII PEUGEOT

La data de 20 ianuarie 2021, Linda Jackson a fost numită Director General al mărcii PEUGEOT.

Din Regatul Unit și până în Franța, Linda Jackson a obținut o vastă experiență în industria auto, ocupând diverse poziții în cadrul unor mărci precum Jaguar, Land Rover și Rover Group. La sfârșitul anilor 1990, Linda a ocupat poziția de manager financiar regional pentru Rover Europa. A fost director de vânzări pentru Europa în cadrul Grupului MG Rover până la sfârșitul anului 2004, după care, în 2005, s-a alăturat Grupului PSA.

Prima poziție ocupată de Linda în cadrul Grupului PSA a fost cea de director financiar pentru Citroën UK (Regatul Unit), apoi pentru Citroën Franța, din 2009 până în 2010. În iulie 2010, ea a devenit CEO pentru Citroën UK și Irlanda.

În 2014, Linda a fost numită Director General al mărcii Citroen și membru al comitetului executiv global al Grupului PSA.

În cei 6 ani în care a ocupat poziția de Director General al mărcii Citroen, Linda a reușit să repoziționeze marca și să crească vânzările, transformând marca Citroën într-una dintre cele mai respectate branduri.

În ianuarie 2020, Linda a fost numită la conducerea dezvoltării portofoliului de mărci din segmentul mainstream, pentru a asigura diferențierea acestor mărci.

Linda Jackson s-a născut în Regatul Unit, a fost licențiată în MBA a Universității Warwick și și-a petrecut întreaga carieră în industria auto.

"Sunt onorată să mă alătur mărcii PEUGEOT și să continui activitatea întreprinsă în ultimii ani împreună cu echipa actuală. Provocarea este cu atât mai interesantă cu cât vine în același timp cu lansarea Grupului Stellantis"Linda Jackson, Director General marca PEUGEOT