SARI LA CONȚINUT

PEUGEOT i-COCKPIT® ÎMPLINEȘTE 10 ANI: POVESTEA UNEI INVENȚII ÎNDRĂZNEȚE, ÎNCUNUNATĂ DE SUCCES

 

PEUGEOT i-Cockpit® împlinește 10 ani: Povestea unei invenții îndrăznețe, încununată de succes

 

În urmă cu mai bine de 10 ani, odată cu prima generație a modelului PEUGEOT 208, PEUGEOT a îndrăznit să revoluționeze unul dintre elementele care au evoluat cel mai puțin în istoria automobilului: poziția de conducere. De atunci, s-au produs aproape 10 milioane de unități și i-Cockpit® a fost extins pe întreaga gamă. Acesta și-a dovedit excelența prin îmbunătățirea emoțiilor, siguranței și confortului șoferilor și pasagerilor, devenind acum una dintre caracteristicile distincte ale vehiculelor PEUGEOT.

 

SEDUCȚIE: Design unic și inovativ.

EMOȚIE: Experiență de conducere incomparabilă și intuitivă.

EXCELENȚĂ: Ergonomie revoluționară.

 

Conceptul i-Cockpit® a fost creat cu trei elemente fundamentale care au rămas neschimbate de atunci:

 

  • Volan compact pentru senzație mai bună la condus și manevrabilitate optimă.

  • Ecran ridicat care permite șoferului să vizualizeze toate informațiile legate de condus fără să îndepărteze privirea de la drum.

  • Ecran tactil central mare, la îndemână și ușor de vizualizat, care permite șoferului să acceseze funcțiile principale ale vehiculului.

 

i-Cockpit® este acum o caracteristică „semnătură“ a fiecărui PEUGEOT. Se regăsește pe toate modelele și este, de asemenea, povestea unui succes. 

 

 

Povestea a început în anul 2010, odată cu prezentarea conceptului PEUGEOT SR1 la Salonul Auto de la Geneva, un coupé-cabriolet elegant care a pus în evidență o parte din ideile care se conturau la nivelul mărcii. Acestea includ poziția revoluționară la volan care a dat peste cap codurile tradiționale de design și ergonomie...

 

La acea vreme, echipele PEUGEOT încercau să dezvolte scaunul șoferului pentru mai multe emoții la bord, mai multă ergonomie și siguranță. O echipă mică de designeri și ingineri au început să lucreze: destul de repede a apărut propunerea pentru un volan mai mic. Până atunci, într-un vehicul, volanul era mare, iar informațiile de pe ecran erau citite prin volan. Raționamentul din spatele acestei decizii a fost că poziția convențională a ecranului și volanului distrage atenția. Cea mai bună poziție pentru citirea informațiilor era la nivelul ochilor. Informațiile trebuiau afișate la nivelul ochilor. Poziția nouă, combinată cu un volan mai mic, a creat un sistem complet nou, cu un afișaj care a devenit cunoscut sub numele de „head-up display“. A fost introdus un ecran tactil, care a simplificat mult toate comenzile și a adăugat conectivitate. Acesta a fost începutul ecranelor tactile pentru PEUGEOT. 

 

„Miza era mare pentru marcă, ne-am asumat un risc calculat prin angajarea într-un concept atât de inovativ și neobișnuit. Mai presus de orice, trebuia să ne asigurăm că acest concept le place clienților noștri. Am organizat teste pe un circuit cu clienți francezi și germani. Aceștia au condus mai întâi un vehicul cu volan și panou de bord obișnuite, apoi au urcat în prototipul cu volanul nou și panou de bord nou, elevat. Reacția a fost excelentă, foarte calitativă. Tinerii au apreciat sportivitatea, în timp ce persoanele mai în vârstă au considerat că este agil, modern și reprezintă o evoluție. Toți s-au acomodat foarte ușor cu volanul mic. Eram absolut convinși că avem ceva unic.“ Jérôme Micheron, Peugeot Product Director

 

În 2012, PEUGEOT 208 etalează cu mândrie i-Cockpit® și face senzație

 

 

Prima generație a modelului PEUGEOT 208 a făcut senzație prin introducerea i-Cockpit® ca dotare standard. Acesta s-a impus rapid ca o inovație care a transformat experiența șoferului:

 

  • Mai multă plăcere de a conduce: datorită volanului compact, vehiculul răspunde mai repede la mișcările șoferului, care acum trebuie să miște mai puțin brațele pentru aceleași manevre.

  • Mai mult confort la rulare: cu instrumentele de bord în fața ochilor, există mai puțină încordare a vederii. Volanul coborât permite ca brațele șoferului să fie poziționate în unghiuri mai confortabile și ecranul tactil central oferă operare intuitivă a principalelor funcții ale vehiculului.

  • Siguranță optimizată: volanul compact produce reacții mai rapide, ecranul înălțat lasă privirea să fie concentrată asupra drumului și avertizările de pe panoul de bord sunt mai vizibile. Toate acestea reduc oboseala șoferului și, prin urmare, sporesc siguranța. 

  • Design unic: tehnologic și rafinat, îmbunătățește experiența la rulare.

 

Evoluție continuă pentru adaptare la dorințele clienților

 

 

De la apariția PEUGEOT i-Cockpit®  a continuat să evolueze și să se modernizeze. În 2016, a doua generație a modelelor PEUGEOT 3008 și PEUGEOT 5008 a lansat o versiune cu ecran digital de 12.3” care poate fi complet personalizat și individualizat, în timp ce comutatoarele sunt plasate sub ecranul digital central pentru acces mult mai facil la funcțiile esențiale. În 2019, a doua generație a modelului PEUGEOT 208 a introdus panoul de bord digital 3D.

 

 

PEUGEOT i-Cockpit a făcut încă un pas înainte pe noile modele PEUGEOT 308 (2021) și 408 (2022) prin introducerea noului sistem de infotainment i-Connect®, a unui nou volan compact capabil să detecteze prezența mâinilor șoferului atunci când utilizează sistemele de asistare la rulare și a unor butoane tactile noi de tip i-toggle care pot fi configurate pentru setările de climatizare, contacte telefonice, posturi radio și lansarea aplicațiilor... toate acestea putând fi setate la discreția utilizatorului.

 

PEUGEOT i-Cockpit® nu și-a încheiat evoluția

Povestea PEUGEOT i-Cockpit® este încă la început, „i-Cockpit® trebuie să rămână întotdeauna intuitiv, dinamic și emblematic: acesta este unul dintre obiectivele noastre. PEUGEOT a fost precursor în acest domeniu, așa că depinde de noi să continuăm să deschidem calea către tot mai multă inovație și inventivitate, pentru a fi mereu cu un pas înainte și pentru a rămâne emblematic. Este vorba despre o reînnoire constantă pentru a continua să surprindem și să rămânem la cel mai înalt nivel. Știm cu siguranță un lucru: i-Cockpit® are un viitor strălucit!“ Bertrand Rapatel, Director of Interior Design la PEUGEOT

 

 

Conceptul PEUGEOT INCEPTION, prezentat la CES în Las Vegas la începutul anului, arată evoluția spre care ar putea să se îndrepte noul PEUGEOT i-Cockpit®, un i-Cockpit mai intuitiv în viitor cu ajutorul Hypersquare, o nouă coloană de direcție revoluționară, care oferă gesturi noi pentru noua generație, crescută în lumea tabletelor și dispozitivelor inteligente.

 

 

Persoana de contact:

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

Tel: 0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

 

 

DESPRE PEUGEOT

PEUGEOT este o marcă inventivă de înaltă calitate. Puterea seducției este promisiunea mărcii, întruchipată în toate modelele și serviciile noastre. Seducția (designul atrăgător), Emoția (plăcerea instinctivă de a conduce) și Excelența (calitate, eficiență și tehnologie fără compromisuri) reprezintă valorile noastre. PEUGEOT este prezent în peste 130 de țări din întreaga lume și a vândut mai mult de 1.050.000 vehicule în anul 2022. Până în 2025, toate modelele noastre (PC și LCV) vor fi electrice. Proiectul PEUGEOT E-LION este o abordare la 360° pentru atingerea obiectivului nostru de amprentă de carbon zero până în 2038. Hypercarul electrificat PEUGEOT 9X8 demonstrează pasiunea noastră pentru motorsport, concurând în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), inclusiv în cursa emblematică de 24 ore de la Le Mans.