SARI LA CONȚINUT

NOUL PEUGEOT E-RIFTER

UN VEHICUL MULTIFUNCȚIONAL DE AGREMENT PLIN DE VIAȚĂ

 

 

La fel ca restul gamei PEUGEOT, E-RIFTER duce electrificarea și eficiența la un nivel superior. E-RIFTER arată că este capabil să ofere un nivel extraordinar de ergonomie pentru o varietate mare de clienți, pregătiți pentru o viață cotidiană captivantă.

 

SEDUCȚIE: Design deosebit de expresiv pentru un caracter aventuros.

EMOȚIE: Tehnologii noi pentru intensificarea plăcerii de a conduce și de a călători.

EXCELENȚĂ: Conectat și eficient, cu un motor electric care oferă o autonomie de până la 320 km.

 

Obiectivul PEUGEOT este să devină Marca lider pe piața electrică până în 2025. PEUGEOT E-RIFTER face parte din cea mai extinsă gamă electrică dintre toți producătorii europeni, cu 9 vehicule electrice pentru pasageri și 3 vehicule comerciale ușoare electrice. 

 

În cadrul acestei strategii, noul E-RIFTER continuă să se dezvolte în ceea ce privește electrificarea, cu o autonomie electrică atingând acum 320 km, concomitent cu optimizarea calităților care au făcut din acest vehicul de agrement multifuncțional un succes: un habitaclu confortabil, spațios și modular, un nivel ridicat de echipare tehnologică, o plăcere de condus remarcabilă și un design exterior atrăgător.

 

SEDUCȚIE: DESIGN AVENTUROS

 

Noul PEUGEOT E-RIFTER integrează un design perfecționat și noile sigle ale Mărcii, păstrând în același timp stilul robust, dinamic și prietenos care stă la baza caracterului său pronunțat de aventurier.

 

Noul PEUGEOT E-RIFTER respectă valorile și preferințele clienților săi „Seducția are multe forme“. Clienți optimiști și activi, care caută un vehicul cu un aspect modern și cele mai recente tehnologii conectate. Aceștia își doresc un vehicul care să fie aproape de natură, să contribuie la tranziția energetică, cu mult spațiu în interior pentru un confort optim.

 

Aceștia apreciază mărimea versiunii E-RIFTER Combispace, care satisface o gamă largă de activități de petrecere a timpului liber în weekend (excursii cu prietenii, activități sportive și culturale, jocuri video, fotografie, muzică etc.) și necesitățile zilnice (călătorii în familie cu copii, animale de companie etc.).

 

·       O parte frontală nouă.

E-RIFTER are o parte frontală nouă, mai dinamică, cu noua grilă a radiatorului însoțită de noua siglă PEUGEOT în centru. Aceasta este înconjurată de semnătura luminoasă iconică a mărcii, cu trei gheare.

 

·       Un design practic și robust.

Stilul hotărât al modelului E-RIFTER este accentuat și mai mult de noile culori Sirkka Green și Kiama Blue. Acestea contribuie la evidențierea formei generoase a vehiculului, care este deosebit de potrivită pentru utilizarea în aer liber, cu pasajele largi ale roților, protecțiile laterale impunătoare, barele de plafon și garda la sol ridicată.

 

·       Planșă de bord nouă.

E-RIFTER are o planșă de bord complet nouă, care oferă o ergonomie superioară și un finisaj de calitate. Acesta se bazează pe emblematicul PEUGEOT i-Cockpit® și dispune de un nou ecran tactil de înaltă definiție de 10″ în partea centrală superioară (vezi mai jos). 

 

·       Un habitaclu primitor.

Scaunele sunt îmbrăcate într-o nouă tapițerie gri deschis, luminoasă și caldă, în armonie cu noile materiale din interior. Suprafața vitrată generoasă, accentuată și mai mult de plafonul emblematic Zenith și de numeroasele sale compartimente de depozitare, face habitaclul și mai luminos.

 

EMOȚIE: UN E-RIFTER CARE POATE FACE ORICE

 

PEUGEOT E-RIFTER este mai versatil ca niciodată. Datorită noilor sale tehnologii și a interiorului complet adaptabil, poate satisface toate necesitățile și toate dorințele...

 

·       Mai multă plăcere de a conduce datorită unui PEUGEOT i-Cockpit® și mai tehnologizat.

 

₋          Noul E-RIFTER dispune de un panou de instrumente nou, cu ecran color de 10″, 100% digital, cu afișare optimizată și personalizabilă a informațiilor esențiale, inclusiv a informațiilor de la sistemul de navigație și a celor referitoare la fluxul de energie și la încărcare.

 

₋          Un ecran central nou, tactil şi HD, de 10″, pentru controlul sistemului audio și al navigației conectate.

 

₋          Un volan nou, compact, îmbrăcat în piele şi încălzit, cu butoane de comandă integrate. Volanul compact PEUGEOT a devenit o parte esențială a plăcerii de a conduce!

 

Tehnologii noi de ultimă generație pentru siguranță optimă

 

₋          O gamă completă de sisteme de asistare la rulare: avertizare privind atenţia șoferului, citire semne de circulație, asistare pentru menținerea benzii de rulare, frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și a bicicliștilor, limitator de viteză... E-RIFTER dispune de 18 sisteme de asistare la rulare, care au fost optimizate pe acest nou model cu un sistem de control adaptiv al vitezei de croazieră.

 

₋          Asistarea la parcare a fost îmbunătățită cu 12 senzori distribuiți între partea din față și cea din spate, precum și cu un sistem VisioPark 180°, echipat acum cu o cameră video de înaltă definiție pentru marşarier.

 

·       Și, ca întotdeauna, o flexibilitate excepțională...

 

₋          Noul E-RIFTER este disponibil în 2 versiuni, cu 5 și 7 locuri în fiecare dintre cele două lungimi: Standard (4,40 m) și Lung (4,70 m). Aceasta din urmă adaugă lungime atât în ceea ce privește ampatamentul, cât și consola, pentru spațiu suplimentar.

 

₋          Scaune individuale, pliabile. Pe rândul 2, fiecare dintre cele 3 scaune individuale poate fi pliat cu ușurință în podea.

 

₋          Încărcare și descărcare ușoară. E-RIFTER are două uși laterale glisante și un hayon mare în partea din spate, cu o fereastră care se deschide, unică în segment.

 

₋          Volum generos pentru sarcina utilă. Bateriile de la E-RIFTER sunt amplasate sub podea și nu au niciun impact asupra volumului interior al vehiculului. Portbagajul oferă o suprafață de încărcare care variază de la 775 de litri sub panoul de bagaje pentru versiunea Standard cu 5 locuri până la 4.000 de litri sub panou, cu scaunele rabatate, la versiunea lungă E-RIFTER. Spațiul de depozitare este suficient, până la 186 litri în funcție de versiune. Transportul obiectelor lungi este mai simplu datorită scaunului pasagerului din față, care se pliază în podea.

 

EXCELENŢĂ: EFICIENȚĂ ȘI CONECTIVITATE ÎMBUNĂTĂȚITE

 

Noul E-RIFTER este susținut de cele mai recente tehnologii PEUGEOT, atât în ceea ce privește sistemele de propulsie 100% electrice, cât și în ceea ce privește conectivitatea...

 

·       Un sistem de propulsie 100% electric mai eficient ca niciodată

 

₋          Autonomie de până la 320 km. Eforturile de îmbunătățire a eficienței generale a vehiculului au făcut posibilă menținerea nivelurilor de performanță - 135 km/h viteza maximă, 0-100 km/h în 11,2 secunde - și, în același timp, au îmbunătățit autonomia, care este acum de până la 320 km (ciclul combinat WLTP în curs de certificare).

 

₋          Putere confortabilă care poate fi utilizată în trei moduri de rulare. PEUGEOT E-RIFTER oferă o putere maximă de 100 kW (136 CP) și un cuplu maxim de 270 Nm. Trei moduri de rulare sunt întotdeauna disponibile: Eco pentru maximizarea autonomiei, Power pentru performanțe maxime în condiții de sarcină maximă și Normal.

 

₋          Un sistem nou de frânare regenerativă. Pentru optimizarea autonomiei, noul E-RIFTER dispune de un sistem de frânare regenerativă care poate fi activat pe trei niveluri diferite de regenerare cu ajutorul padelelor situate în spatele volanului. Aceasta este o caracteristică unică pe piață.

 

₋          Noul E-RIFTER este acum echipat cu pompă de căldură (în funcție de țară). Aceasta îmbunătățește confortul pasagerilor, contribuind în același timp la optimizarea eficienței și, prin urmare, a autonomiei.

 

₋          Încărcare eficientă. Cu un încărcător integrat de 7,4 kW și - opțional - un încărcător trifazat de 11 kW, E-RIFTER își poate încărca eficient bateria utilă de 50 kWh, indiferent de infrastructura disponibilă. Încărcarea la curent continuu este disponibilă până la 100 kW.

 

Timpii de încărcare estimați sunt:

La o stație publică de încărcare de 100 kW: 30 de minute (încărcare 0-80%).

La un wall-box de 11 kW: încărcare completă cu încărcătorul integrat de 11 kW în 5 ore.

La un wall-box de 7,4 kW: încărcare completă cu încărcătorul integrat de 7 kW în 7,5 ore.

La o priză domestică ranforsată de 16A: încărcare completă în 15 ore.

 

·       Conectivitate de ultimă generație

 

₋          Un ecran tactil central de dimensiuni mari. Noul E-RIFTER este dotat standard cu un ecran tactil central color HD de 10″ pentru controlul sistemului de informații conectat. Pentru și mai mult confort, asistentul vocal OK PEUGEOT vă permite să controlați principalele funcții în limbaj natural.

 

₋          Sisteme de informații conectate PEUGEOT i-Connect® și PEUGEOT i-Connect® Advanced. Sistemul PEUGEOT i-Connect® oferă o conectivitate cuprinzătoare și foarte receptivă datorită funcției de oglindire wireless (Apple CarPlay/Android Auto). Experiența tehnologică este completă cu sistemul opțional PEUGEOT i-Connect® Advanced, care dispune, de asemenea, de navigația conectată TomTom de înaltă performanță. Actualizările de sistem sunt efectuate „over the air“.

 

₋          Un încărcător wireless pentru smartphone este amplasat pe consola centrală.

 

₋          Mai multe prize: 2 USB-C, 1 USB-A și o priză de 230 V.

 

₋          Servicii conectate:

 

Aplicația pentru smartphone MyPeugeot® adaugă noi funcții și servicii conectate noului E-RIFTER:

 

  • Carnet de service virtual.
  • Poţi transmite de la distanţă, de pe smartphone, călătoriile efectuate în prealabil către sistemul de navigație de la bord. Sistemul de navigație este presetat pentru executarea instrucțiunilor vocale. Iar cu TomTom, harta este actualizată continuu.
  • Indicarea anticipată a punctelor de încărcare pentru optimizarea călătoriilor, precum și a nivelului de încărcare disponibil atunci când ajungi la destinație. Programarea călătoriilor în MyPEUGEOT îți permite să încarci vehiculul în cele mai bune momente și în funcție de disponibilitatea stațiilor de încărcare. Accesibil prin intermediul aplicației eRoutes, poți beneficia de acest serviciu și prin intermediul funcției de oglindire a sistemului tău de navigație. Depinde de tine!
  • Poţi controla închiderea centralizată a portierelor, activa luminile și claxonul de la distanță.
  • Nu trebuie să îți mai faci griji în privința găsirii locurilor de parcare, datorită acestui nou serviciu, care îți va sugera parcările cu cele mai multe locuri disponibile atunci când ajungi în oraș.

 

Ai întotdeauna opțiunea de a porni sau de a programa precondiționarea termică și verificarea, programarea, pornirea sau amânarea încărcării bateriei de la distanță. 

 

 

 

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
PR Manager, Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

 

DESPRE PEUGEOT

PEUGEOT este o marcă generalistă premium inventivă. Puterea de SEDUCŢIE este noua sa promisiune, reflectată în fiecare dintre modelele și serviciile sale. Seducţie (design atrăgător), Emoţie (plăcerea instinctivă a condusului) și Excelenţă (calitate fără compromisuri și ușurință în utilizare) sunt valorile sale. PEUGEOT este prezent în peste 130 de țări, iar Marca a vândut peste 1.050.000 de vehicule la nivel global în 2022. Până în 2025, toate modelele sale, atât autoturismele, cât și vehiculele comerciale, vor fi electrice. Proiectul PEUGEOT E-LION este o abordare la 360° pentru îndeplinirea obiectivului Zero Carbon în 2038. Hypercarul electrificat PEUGEOT 9X8 demonstrează pasiunea mărcii pentru sporturile cu motor și este înscris în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), inclusiv în cursa de 24 de ore de la Le Mans.