SARI LA CONȚINUT
NOUL PEUGEOT 2008

SUV-ul energic și agil își arată designul actualizat și noile performanțe electrice, cu o autonomie de până la 406 km.

 

PEUGEOT 2008 este un best-seller pe piața SUV-urilor din segmentul B de mai bine de trei ani, iar acum a făcut un nou pas înainte în ceea ce privește designul, tehnologia și electrificarea.

 

Acesta are:

 • Mai multă Seducție prin caracterul elegant și designul asertiv de SUV,

 • Mai multă Emoție la volan cu incomparabilul i-Cockpit® 3D, îmbunătățit de un ecran central de 10 inci de înaltă definiție și de excelenta senzație la rulare,

 • Mai multă Excelență prin eficiența noului motor electric care oferă o autonomie de până la 406 km (ciclu combinat WLTP) și prin noile sale tehnologii de la bord.

 

Lansat la sfârșitul anului 2019 și cu aproape 700.000 unități produse, PEUGEOT 2008 s-a aflat întotdeauna pe podium în ceea ce privește vânzările de SUV-uri de segment B în Europa și a fost chiar pe primul loc în 2021.

 

Succesul acestui model se datorează în special lui E-2008, care a fost un pionier al electrificării în segmentul său din anul 2019, cu peste 75.000 de unități produse.

Acesta a reprezentat 17,4% din vânzările versiunilor în 2022, plasându-se pe podiumul vânzărilor europene de SUV-uri electrice din segmentul B.

 

MATTHIAS HOSSANN, PEUGEOT DESIGN DIRECTOR: „Cu noul 2008, PEUGEOT continuă să își consolideze identitatea tehnologică de felină. Unul dintre elementele cheie ale activității de design este punerea în valoare a părții frontale, care amplifică semnătura cu 3 gheare.

Aceasta evidențiază stilul robust și puternic, care a făcut ca acest SUV să aibă succes pe toate piețele și ilustrează evoluția în segmentul superior pe care o înregistrează noul 2008.“

 

Clienții modelului PEUGEOT 2008 sunt atrași în primul rând de designul său impunător, descris în general ca fiind elegant, puternic și robust. De asemenea, aceștia apreciază versatilitatea și agilitatea sa, ceea ce face din noul 2008 un SUV deosebit de potrivit pentru familiile active.

 

Noul PEUGEOT 2008 este produs la uzina din Vigo, Spania. Acesta va fi pus în vânzare în vara anului 2023, cu o gamă bazată pe trei versiuni - ACTIVE, ALLURE, GT - și patru motoare, inclusiv un nou motor complet electric de 115 kW/156 CP cu o autonomie de până la 406 km (ciclu mixt WLTP). Gama va fi extinsă în 2024, odată cu sosirea unui nou motor hibrid.

 

SEDUCȚIE: design asertiv de SUV pentru o personalitate și mai puternică.

Stilul a fost esența succesului încă de la lansarea modelului PEUGEOT 2008. Provocarea pentru echipa de design PEUGEOT a fost accentuarea caracterului prin amplificarea statutului de SUV și o remarcare spectaculoasă a ascensiunii sale spre segmentul superior.JEROME MICHERON, PEUGEOT PRODUCT DIRECTOR: „Noul PEUGEOT 2008 își afirmă ascensiunea pe segmentul superior al pieței și intră într-o nouă dimensiune, datorită designului său, mai SUV ca niciodată, conectivității de generație nouă și autonomiei mai mari a noii versiuni electrice. Noul E-2008 este echipat cu cea mai recentă tehnologie electrică și oferă o autonomie de peste 400 km. Pe o piață foarte activă, noul PEUGEOT 2008 are tot ce-i trebuie ca să rămână în vârful podiumului SUV-urilor compacte. Acesta va continua să atragă o gamă largă de clienți în căutarea unei experiențe sustenabile, întruchipând perfect valorile PEUGEOT.“

 

 • În față, o nouă semnătură luminoasă PEUGEOT

După noile modele 508 berlină și 508 SW, 2008 este al doilea model care adoptă noua semnătură luminoasă PEUGEOT. Aceasta se caracterizează prin trei gheare luminoase verticale care sunt integrate în inserțiile negre lucioase de pe bara față a noului 2008. Combinația subliniază personalitatea puternică a modelului 2008 și designul robust de SUV. Toate versiunile au această nouă semnătură luminoasă. În versiunile GT, efectul frapant al celor trei gheare este extins pentru prima dată în iluminarea farurilor full LED prin utilizarea a trei module luminoase. Acest lucru distinge versiunile GT de restul gamei, conferindu-le o semnătură frontală exclusivă. 

 

 • În spate, o semnătură luminoasă redesenată

Noile lumini spate cu LED de pe toate versiunile noului 2008 redesenează cele trei gheare emblematice care caracterizează partea din spate a unui PEUGEOT. Aici, acestea sunt compuse din trei lamele duble orizontale suprapuse, fine și elegante, care contribuie la extinderea vizuală a aspectului mașinii. Luminile de mers înapoi și indicatoarele de direcție sunt tot LED. 

 

 • O parte frontală reinventată

Noul 2008 are o parte frontală nouă, care prezintă noua emblemă PEUGEOT. Aceasta este mai lată și include un model lateral specific, care se conectează cu farurile și accentuează verticalitatea și alura puternică a vehiculului.

La versiunea ACTIVE, partea frontală este decorată cu un model orizontal negru lucios. 

La versiunile ALLURE și GT, partea frontală are un model vertical în culoarea caroseriei, care se extinde la inserțiile subtile de culoare închisă pentru accentuarea verticalității părții frontale. Culoarea caroseriei permite, de asemenea, ca grila să fie mai bine integrată în bara față, pentru un aspect mai robust.

 

 • Culori noi

Culoarea modernă Selenium Grey a fost aleasă drept culoare de lansare și este, de asemenea, culoare oferită în paleta disponibilă. Noua culoare Okenite White, bogată în reflexe gri albăstrui, va sublinia rafinamentul noului 2008. Versiunea GT este prevăzută standard cu un plafon negru în două tonuri. Toate modelele noi 2008 dispun de oglinzi laterale negre, indiferent de culoarea aleasă pentru caroserie. 

Noul 2008 este disponibil în șase culori de caroserie: Selenium Grey, Artense Grey, Okenite White, Black Perla Nera, Elixir Red și Vertigo Blue.

 

 • Jante cu design inovator

Noul PEUGEOT 2008 are jante din aliaj noi, cu un design revoluționar, în ton cu cele introduse pe PEUGEOT 408. Sunt disponibile mai multe modele, cu jante „NOMA“ de 16 inci (versiunile ACTIVE), „KARAKOY“ de 17 inci (ALLURE și GT) sau „EVISSA“ de 18 inci (opțional pe GT). Toate jantele din aliaj au un centru cu 4 spițe, ștanțat cu emblema PEUGEOT, care ascunde elegant piulițele roții. • Embleme PEUGEOT modernizate

Emblemele frontale, laterale și posterioare ale noilor modele 2008 au primit un nou tip de caractere și o culoare nouă, Basalt Grey. 

Modelul E-2008 are o insignă „E“ în Dichroic Blue și White.

În partea din spate, monograma PEUGEOT se întinde pe toată lățimea benzii de pe portiera portbagajului.

 

 • Tapițerii noi, rafinate

Toate versiunile noului 2008 au tapițeria scaunelor îmbunătățită, ilustrând o adevărată evoluție spre un nivel superior al segmentului de piață, cum ar fi noua tapițerie Alcantara disponibilă opțional pe versiunile GT.

 

EMOȚIE: incomparabilul PEUGEOT i-Cockpit® face parte mai mult ca niciodată din plăcerea de a conduce.

 

Element cheie al habitaclului, PEUGEOT i-Cockpit® este unul dintre cele mai puternice atribute ale modelelor mărcii. Cu peste 10 milioane de vânzări în ultimul deceniu, acesta a fost îmbunătățit și modernizat odată cu noul 2008, pentru optimizarea ergonomiei și a plăcerii de a conduce.

 

 • Design nou pentru panoul de instrumente digital

Amplasat ideal la nivelul ochilor, chiar deasupra volanului, panoul de instrumente de bord al noului 2008 este digital pe versiunile ALLURE și GT. Afișajul digital de 10 inci are un design nou și, la versiunile GT, un ecran 3D. Culoarea ecranului, ordinea și dispunerea informațiilor pot fi personalizate în totalitate conform cu preferințele șoferului. În versiunea ACTIVE, modelul 2008 are în continuare panoul de bord analogic. 

 

 

 • Ecran central tactil de 10 inci pentru toate modelele noi 2008

Toate modelele 2008 sunt acum echipate standard cu un ecran central tactil de 10 inci (anterior fiind de 7 inci pe primele două niveluri de echipare). Acesta poate fi utilizat pentru a comanda funcțiile radio și de telefonie (versiunea ACTIVE) sau cea mai recentă generație a sistemelor de infotainment PEUGEOT i-Connect® și PEUGEOT i-Connect® Advanced. 

La versiunile ALLURE și GT, ecranul central este dotat cu tehnologie HD.

Sub ecranul central, au fost păstrate tastele pentru acces rapid la funcțiile cheie.

 

 

 • Volanul compact în centrul acțiunii

Volanul compact este o caracteristică a PEUGEOT i-Cockpit® și amplifică de zece ori plăcerea de a conduce, oferind agilitate unică și precizie în manevrabilitate. Volanul etalează noul logo în centrul său și, acolo unde este cazul, noua emblemă GT în partea inferioară a conturului său. Acesta găzduiește comenzile pentru sistemul multimedia (surse audio, telefon), precum și controlul volumului și controlul vocal.

 

 

 • Iluminare ambientală sofisticată pentru versiunea GT

Interiorul noului 2008 GT dispune de iluminare ambientală care poate fi personalizată în opt culori diferite, dintre care unele sunt noi și coordonate acum cu cele ale ecranului tactil central, ținând cont de modul de condus selectat. • Control nou pentru transmisia manuală

Noile modele 2008 cu transmisie manuală cu șase trepte dispun de un buton nou de schimbare a treptelor de viteză pentru o ergonomie îmbunătățită. Noile modele 2008 cu transmisie automată dispun în continuare de maneta nouă de schimbare a treptelor, elegantă, practică și discretă, introdusă în primăvara anului 2022.

 

 

 • Control aderență

Noul PEUGEOT 2008 este echipat cu Grip Control, care oferă acces la trei moduri de condus: nisip, noroi și zăpadă. În funcție de țară, această ofertă de control aderență este combinată cu anvelopele all season „3PMSF“.

 

EXCELENȚĂ: standard nou în materie de electrificare și conectivitate.

 

Aflat în avangarda modernității, noul 2008 intenționează să valorifice motoarele sale electrificate eficiente și conectivitatea de ultimă generație ca atuuri cheie în atragerea de clienți noi.

 

 • Un E-2008 și mai eficient, cu o autonomie de peste 400 km

Modelul E-2008 este pionierul SUV-urilor 100% electrice din segmentul B, noul motor fiind deja adoptat de modelele E-208 și E-308. Puterea maximă a crescut cu 15%, de la 100 kW/136 CP la 115 kW/156 CP, în timp ce bateria a fost mărită de la 50 kWh la 54 kWh. Un efort major în materie de eficiență permite ca majorarea performanțelor să fie completată de o creștere a autonomiei, care ajunge până la 406 km față de 345 km anterior (ciclu mixt WLTP).

 

Sunt disponibile două tipuri de încărcătoare la bordul noului PEUGEOT E-2008, pentru a răspunde tuturor utilizărilor și soluțiilor de încărcare: în mod standard, un încărcător monofazat de 7,4 kW și, opțional, un încărcător trifazat de 11 kW.

 

Timpii estimați de reîncărcare de la 20% la 80% sunt de 30 de minute de la un punct de încărcare public (100 kW), de 4 ore și 40 de minute de la un Wall Box (7,4 kW) și de 11 ore și 10 minute de la o priză specială de curent (3,2 kW).

 

 

 • În curând va fi disponibil un nou sistem de propulsie hibrid pe 2008

La începutul anului 2024, noul 2008 va primi noul sistem de propulsie 48V HYBRID, care constă într-un motor pe benzină PureTech de nouă generație de 136 CP, cuplat cu o nouă transmisie electrificată cu dublu ambreiaj și 6 trepte, care include un motor electric. 

Datorită unei baterii care se reîncarcă în timpul condusului, această tehnologie oferă un cuplu suplimentar la turații reduse și un consum de combustibil cu până la 15% mai mic. În regim urban, noul 2008 echipat cu sistemul HYBRID poate funcționa mai mult de 50% din timp în modul 100% electric cu emisii zero.

 

 

 • O gamă de motoare pentru îndeplinirea tuturor necesităților

În plus față de motoarele electrificate descrise mai sus, gama noului 2008 oferă o varietate de motorizări pe benzină și diesel care permite fiecărui client să găsească modelul care se potrivește cerințelor sale:

 

 • PureTech 100: motorul pe benzină cu 3 cilindri, având o cilindree de 1,2 litri și 100 CP, echipat cu sistem Stop & Start, este combinat cu o transmisie manuală cu 6 trepte.

   

 • PureTech 130: motorul pe benzină de 1,2 litri, cu 3 cilindri și 130 CP, cu sistem Stop & Start, poate fi echipat cu transmisie automată cu 8 trepte EAT8 sau cu o transmisie manuală cu 6 trepte. 

   

 • BlueHDi 130 EAT8: motorul diesel cu 4 cilindri de 1,5 litri și 130 CP, cu sistem Stop & Start, este combinat cu transmisia automată cu 8 trepte EAT8.

 

 • Ultima generație de sisteme de informații conectate PEUGEOT

Noua versiune ALLURE 2008 vine acum cu sistemul PEUGEOT i-Connect® ca dotare standard, în timp ce versiunea GT poate fi echipată cu sistemul PEUGEOT i-Connect® Advanced ca opțiune.

 

Ambele sunt controlate prin intermediul ecranului tactil central de înaltă definiție de 10 inci, care este ușor de personalizat, cu mai multe ferestre cu widget-uri sau comenzi rapide, foarte ușor de utilizat și receptiv ca un smartphone. Este ușor de glisat prin meniuri de la stânga la dreapta, în sus și în jos pentru notificări sau cu o atingere cu trei degete pentru a face să apară panoul de aplicații.

 

Este ușor să vă întoarceți la pagina principală în orice moment, apăsând butonul „Home“ de sub ecran. În partea de sus a ecranului, un panou permanent afișează informațiile privind temperatura exterioară și vremea, poziția în paginile widget-urilor, datele de conectivitate, notificările și ora.

 

Sistemul PEUGEOT i-Connect® oferă conectivitate completă prin oglindirea wireless (Apple CarPlay/Android Auto). Experiența tehnologică este completă cu sistemul PEUGEOT i-Connect® Advanced, echipat cu un sistem de navigație conectat TomTom de înaltă performanță. Harta este afișată pe întregul ecran de 10 inci pentru vizibilitate sporită.

Sistemul este actualizat „over the air“. 

 

Comanda „OK PEUGEOT“ a sistemului PEUGEOT i-Connect Advanced, care utilizează recunoașterea vocală în limbaj natural, oferă acces la toate solicitările legate de funcțiile de infotainment. 

 

Pentru asistarea utilizatorilor și pentru a le răspunde la întrebări, sistemul integrează documentație și tutoriale integrate la bord.

 • Mai multe prize USB

Noile versiuni ALLURE și GT 2008 au acum trei prize USB-C standard (două în față, una în spate) și o priză USB-A (în spate). În versiunea ACTIVE, modelul 2008 are în continuare priza USB-C în partea din față, în timp ce modelul E-2008 are, de asemenea, o priză USB-C și o priză USB-A în partea din spate.

 

 • Încărcător cu inducție pentru smartphone mai puternic

Noile modele ALLURE 2008 pot fi echipate cu un încărcător opțional pentru smartphone de 15 W (anterior 5 W). Această echipare este standard pe versiunea GT. Este amplasat în continuare în spatele clapetei consolei centrale și reîncarcă rapid smartphone-ul atunci când este utilizat pentru oglindirea wireless.

 

 • Camere de înaltă definiție pentru asistare la parcare 

Noile camere video față și spate pentru  asistare la parcare de pe noul PEUGEOT 2008 oferă acum o imagine de înaltă definiție. În funcție de nivelul de echipare, noua cameră video frontală de înaltă definiție (cuplată cu sistemul de monitorizare a unghiului mort) este acum disponibilă opțional, oferind o imagine la 360° a împrejurimilor vehiculului, un ajutor prețios la parcare.

 

 • O gamă completă de sisteme de asistare la conducere

În plus față de noile camere de înaltă definiție pentru asistare la parcare (a se vedea mai sus), noul 2008 oferă utilizatorului o serie de dispozitive care facilitează și îmbunătățesc siguranța la volan...

 

 • Cruise Control Adaptiv cu funcție Stop and Go și reglarea setării distanței dintre vehicule.

   

 • Frânare automată de urgență cu avertizare în caz de coliziune: detectează pietonii și bicicliștii, ziua și noaptea, la viteze cuprinse între 7 km/h și 140 km/h.

   

 • Recunoașterea și afișarea extinsă a semnelor de circulație în panoul digital de instrumente: semnul de oprire, semnul de sens unic, semnul de interzicere a depășirii, semnul de sfârșit depășire, în plus față de semnele obișnuite legate de viteza de deplasare.

   

 • Avertizare activă de părăsire a benzii de rulare cu corectare a benzii de rulare.

   

 • Alertă privind atenția șoferului, care detectează scăderea nivelului de atenție pe perioade lungi de conducere și la viteze de peste 65 km/h, prin analizarea mișcărilor minime ale volanului.

   

 • Monitorizarea unghiului mort.

   

 • Tracțiune îmbunătățită cu Grip Control, care oferă acces la trei moduri de conducere: nisip, noroi și zăpadă. În funcție de țară, această ofertă de control al aderenței este combinată cu anvelopele all season „3PMSF“.

 

 • Serviciul de vânzări on-line

În funcție de țara în care este comercializat, noul PEUGEOT 2008 poate fi comandat de pe site-ul de vânzări online al mărcii pentru o achiziție 100% digitală („Vânzarea online“), care este complet securizată. Clienții își pot achiziționa noul vehicul, pot valorifica vechiul vehicul și pot finanța achiziția de pe smartphone, tabletă sau PC. Fiecare client va avea libertatea de a alege să le fie livrat gratuit vehiculul la domiciliu.

 

 • Servicii conectate

PEUGEOT Easy-Charge oferă acces la diverse soluții de încărcare pentru vehiculele electrice:

 

 • O gamă de soluții de încărcare la domiciliu sau la locul de muncă, prin intermediul unei game largi de echipamente (priză specială, Wall box, Smart Wall box etc.), o diagnoză pentru evaluarea instalației electrice care trebuie realizată și a celei mai bune soluții de încărcare, precum și instalarea finală, prin intermediul partenerilor recomandați,

   

 • O ofertă publică de reîncărcare prin intermediul Free2Move eSolutions, care oferă acces la o rețea de peste 350.000 de puncte de reîncărcare în Europa: selectarea punctelor de reîncărcare în funcție de distanță, viteză și prețul de reîncărcare,

   

 • Un certificat de capacitate a bateriei după efectuarea unei revizii, pentru a facilita revânzarea unui vehicul electric prin garantarea nivelului de capacitate a bateriei,

   

 • Bateria noului PEUGEOT E-2008 este garantată pentru 8 ani sau 160.000 km.

 

PEUGEOT Easy-care este conceput pentru asigurarea cumpărătorilor în procesul de achiziționare și pentru a-i ajuta să se bucure de vehiculul lor cu toată încrederea:

 • Simulatoare și călătorii digitale noi pentru a le permite să afle mai multe despre secretele mobilității electrice pe site-urile web ale mărcii PEUGEOT.

   

 • Contracte de service adaptate și asistență rutieră, care pot fi incluse într-un singur pachet de finanțare pentru a permite clienților să se bucure de vehiculul lor în deplină siguranță.În cele din urmă, aplicația MyPeugeot® pentru smartphone adaugă 3 funcții noi odată cu noul 2008:

 

 • Un carnet virtual de întreținere care permite păstrarea tuturor facturilor și memorarea listei intervențiilor efectuate pe vehicul în cadrul rețelelor, într-un fișier electronic. Pe lângă faptul că este ecologic, acest lucru se dovedește foarte util atunci când doriți să vă revindeți vehiculul și să majorați prețul, pentru a da încredere unui viitor cumpărător și pentru a asigura o revânzare rapidă.

 

 • Transmiterea călătoriilor efectuate către sistemul de navigație de la bordul vehiculului, de la distanță, în mod anticipat, pe smartphone, este una dintre modalitățile de a economisi timp atunci când porniți vehiculul. La fel ca și în cazul găsirii rapide a unui loc de parcare pe un drum public, odată ce călătoria s-a încheiat. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu mai trebuie să folosiți o tastatură pentru a vă face înțeles și a risca un accident. Sistemul de navigație este preprogramat să analizeze și să execute comenzile dumneavoastră vocale. Iar cu TomTom, hărțile se actualizează complet fără întreruperi.

 

 • Anticiparea punctelor de încărcare ale vehiculului pentru a vă optimiza călătoriile, în timp ce se estimează nivelul de încărcare disponibil atunci când ajungeți la destinație. Deoarece vă puteți programa călătoriile în My Peugeot, vă reîncărcați vehiculul în momentele cele mai oportune și în funcție de disponibilitatea stațiilor de încărcare. Călătoriți liniștit și economisiți timp fără să vă faceți griji cu privire la autonomia bateriei. My Peugeot se ocupă de planificare în locul tău!

 

Aveți întotdeauna opțiunea de a porni sau de a programa o precondiționare termică și de a verifica, programa, porni sau amâna încărcarea bateriei de la distanță.

 

 • O gamă simplă, ușor de descoperit

   

Pentru a facilita alegerea clienților, gama noului 2008 este mai simplă, cu trei versiuni: ACTIVE, ALLURE și GT, principalele dotări standard fiind:

 

 • ACTIVE: noua semnătură luminoasă cu 3 gheare în față și 3 LED-uri duble în spate, asistare la parcarea cu spatele, aer condiționat automat, geamuri cu acționare electrică față și spate, oglinzi acționate electric, PEUGEOT i-Cockpit® cu ecran tactil central de 10 inci, o priză USB-C în față.

   

 • ALLURE: la fel ca ACTIVE + jante din aliaj de 17 inci „KARAKOY“, grilă în culoarea caroseriei, asistare la parcare față și spate, PEUGEOT i-Cockpit® cu panou de instrumente digital de 10 inci și ecran tactil central de 10 inci de înaltă definiție, sistem de infotainment PEUGEOT i-Connect® cu conectivitate completă pentru smartphone, 2 prize UBS-C în față, 1 priză USB-C și 1 priză USB-A în spate...

   

 • GT: la fel ca ALLURE + faruri față full LED, cameră video de înaltă definiție pentru parcare, acces și pornire fără cheie, oglinzi laterale pliabile electric cu iluminare de bun venit, plafon Black Diamond, monograme GT...

 

 • Dimensiuni compacte

Noul 2008 păstrează aceleași dimensiuni exterioare: 4,30 m lungime, 1.987 m lățime (inclusiv oglinzile laterale), 1,55 m înălțime. Volumul portbagajului rămâne neschimbat, la 434 litri (sub panoul separator).

DESPRE PEUGEOT

PEUGEOT combină standardele înalte, alura și emoția cu scopul de a fi o marcă generalistă de top la nivel mondial. Prezentă în aproape 130 de țări, Marca a vândut peste 1 200 000 de modele în 2021. După aniversarea a 211 ani de existență, PEUGEOT a inaugurat o nouă identitate de marcă, cu un nou logo ce afirmă personalitatea și atemporalitatea mărcii. Cu o gamă de vehicule de pasageri electrificată în procent de 80% și o gamă de vehicule comerciale electrificată în procent de 100%, PEUGEOT își continuă cu succes tranziția energetică. Din 2022, Peugeot va participa la Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) cu Hypercar-ul hybrid 9X8.

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
PR Manager, Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro