SARI LA CONȚINUT

MOMENT ISTORIC: A ÎNCEPUT PRODUCȚIA NOULUI PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN

La 13 decembrie 2021 a ieșit de pe linia de producție primul vehicul de serie pe hidrogen al mărcii PEUGEOT - un moment istoric. PEUGEOT devine unul dintre primii constructori auto care oferă o versiune alimentată de la o pilă de combustie pe bază de hidrogen în segmentul de furgoane compacte, pe lângă versiunile cu motoare termice și electrice cu baterie.

“Odată cu e-EXPERT Hydrogen, PEUGEOT se poziționează ca lider al tehnologiei viitorului cu emisii zero, deosebit de relevantă pentru piața vehiculelor utilitare ușoare: tehnologia electrică pe bază de hidrogen permite o utilizare zilnică intensivă fără reîncărcare, un avantaj decisiv pentru profesioniștii care, într-o singură zi, trebuie să parcurgă câteva sute de kilometri pe autostradă și să acceseze apoi zonele urbane cu restricții privind emisiile. Tehnologia pe bază de hidrogen dezvoltată de Stellantis și aplicată pe modelul PEUGEOT e-Expert Hydrogen face posibile astfel de utilizări.”, afirmă Linda JACKSON, CEO marca PEUGEOT.

Autoutilitara pe bază de hidrogen a mărcii PEUGEOT se distinge prin integrarea perfectă a întregului sistem "mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric" în compartimentul motor și sub caroserie. Rezultatul: fără niciun fel de compromis în ceea ce privește volumul de încărcare și un centru de greutate scăzut, gaj al stabilității, siguranței și agilității.

PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen este acum în stoc, gata de livrare. Primul client, WATEA by MICHELIN - tânăra filială a grupului MICHELIN dedicată soluțiilor de mobilitate verde - va primi autovehiculul înainte de sărbătorile de sfârșit de an.

e-EXPERT Hydrogen va intra în producție la sfârșitul anului 2021 și este noul simbol al strategiei Mărcii "Extended power of choice", ce oferă clienților posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de motoare, pe cel care răspunde cel mai bine așteptărilor acestora.

Versiunea electrică alimentată de la o pilă de combustie pe bază de hidrogen confirmă implementarea rapidă a gamei de vehicule electrificate Peugeot EXPERT. Lansarea producției acestui model intervine la doar 15 luni de la lansarea, în 2020, a modelului e-EXPERT alimentat de la o baterie, votat la începutul anului 2021 International Van of the Year și cel de-al 6-lea model al Mărcii care câștigă acest prestigios premiu, din 1992.

PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen se bazează pe bateria care alimentează modelul e-EXPERT. Acesta este produs în Franța, la fabrica din Hordain  (Nord, Hauts de France) și transformat apoi la centrul de inginerie al grupului Stellantis din Rüsselsheim, Germania.

Noul PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen inovează cu un sistem "mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric" specific Grupului STELLANTIS, format din:

  • O pilă de combustie ce produce energia necesară pentru propulsia vehiculului, grație hidrogenului prezent în rezervor,
  • O baterie de înaltă tensiune Li-ion reîncărcabilă cu o capacitate de 10.5 kWh, ce poate fi reîncărcată la rețeaua electrică și care alimentează motorul electric în anumite faze de rulare.

 Noul PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen se distinge prin:

  • Capacitatea de a parcurge toate distanțele fără emisii de CO2.
  • Abilitatea de a se umple cu hidrogen în 3 minute, pentru o autonomie de peste 400 km conform ciclului WLTP (în curs de omologare),
  • O priză de reîncărcare pentru bateria de înaltă tensiune,
  • 2 versiuni de lungime disponibile (Standard și Lung), ce oferă un volum de încărcare identic cu cel oferit de versiunile diesel și alimentate de o baterie electrică.
  • Un volum de încărcare de până la 6.1m³
  • O sarcină utilă de până la 1100 kg,
  • Capacitatea de remorcare de până la 1000 kg.
  • Capacitatea sa de a se adapta la toate condițiile de drum și autostradă, cu o viteză maximă de 130 km/h.

 Cu o personalitate puternică, Noul PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen inovează din punct de vedere tehnologic. Silențios și fără emisii de CO2,  e-EXPERT Hydrogen poate fi condus oriunde, chiar și în centrele orașelor, fără niciun compromis în materie de performanță utilă, confort sau plăcere la condus.

Hidrogenul devine acum un pilon major al tranziției energetice, odată cu implementarea a numeroase proiecte internaționale. În Europa, în special, ecosistemul este în creștere, iar Alianța Europeană pentru Hidrogen Curat investește aproximativ 60 de miliarde de euro pentru a promova această soluție.

Datorită planurilor guvernamentale, numărul de stații de hidrogen din Europa este în continuă creștere, iar marca PEUGEOT colaborează direct cu furnizorii de energie pentru a propune oferte speciale.

 Despre Marca PEUGEOT

PEUGEOT îmbină standardele înalte, alura și emoția cu scopul de a fi o marcă generalistă de top la nivel mondial. Prezentă în aproape 160 de țări cu 10.000 de puncte de vânzare, marca a vândut aproximativ 1 200 000 de modele în 2020. În 2021, după aniversarea a 210 ani de existență, PEUGEOT inaugurează o nouă identitate de marcă, cu un nou logo ce afirmă personalitatea și atemporalitatea mărcii. Pe lângă gama completă de vehicule comerciale și de pasageri electrificate, PEUGEOT a dezvoltat un nou concept de Neo Performanță. Modelul 508 PEUGEOT Sport Engineered este primul din această nouă gamă de automobile eficiente și performante.

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
PR Manager, Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro