SARI LA CONȚINUT
CONFORT TEHNOLOGIC

CONFORT TEHNOLOGIC

ASISTENȚĂ LA PORNIREA ÎN PANTĂ

Grație tehnologiei Hill Assist, pornirea și manevrele în pantă sunt facilitate.

 

La pornirea în pantă (> 3%), funcția menține vehiculul imobilizat un interval scurt de timp (aproximativ 2 secunde), pentru a-ți oferi timpul necesar să muți piciorul de pe pedala de frână pe cea de accelerație.

CAMERĂ VIDEO DE MARȘARIER

Camera video de marșarier utilizează ecranul central și facilitează manevrele zilnice de parcare. Este un sistem de asistență la condus care vizualizează dimensiunile vehiculului și traiectoria cu ajutorul unor linii de culoare, ceea ce face ca manevrele să fie mai ușoare și mai sigure.

ACCES ȘI PORNIRE MÂINI LIBERE & HAYON MÂINI LIBERE

ACCES ȘI PORNIRE MÂINI LIBERE (ADML)

Acces și Pornire Mâini Libere (ADML) este un sistem ce permite deblocarea, blocarea și pornirea vehiculului cu cheia electronică în zona de recunoaștere.

HAYON MÂINI LIBERE

Hayonul mâini-libere permite deschiderea și închiderea hayonului motorizat. Pentru manevrarea hayonului sunt disponibile mai multe posibilități:

  • cu cheia electronică a sistemului ADML (Acces și Pornire Mâini Libere)
  • utilizând comanda exterioară sau interioară de pe hayon
  • utilizând comanda situată pe planșa de bord
  • utilizând accesul cu "mâinile ocupate" amplasat pe bara de protecție spate


Funcția "Acces cu mâinile ocupate" permite deschiderea sau închiderea hayonului motorizat al vehiculului cu o simplă trecere a piciorului pe sub bara de protecție spate.

VISIOPARK 1 & 2

Vehiculul este echipat cu o cameră video cu unghi de 180° montată pe capacul portbagajului (Visiopark 1) și pe grila radiatorului (Visiopark 2). Sistemul îți permite să vizualizezi împrejurimile vehiculului pe ecranul tactil cu ajutorul camerelor video. Senzorii de parcare completează informațiile obținute cu vederea de sus a vehiculului. O imagine cu partea de sus a vehiculului în mediul înconjurător este reconstruită în timp real pe măsură ce manevra progresează, oferind o vedere la 360°.

Această reprezentare facilitează alinierea vehiculului cu celelalte vehicule parcate și permite vizualizarea obstacolelor din apropiere.

PARK ASSIST

Grație senzorilor laterali cu ultrasunete, sistemul oferă asistență activă la parcare:

  • detectează un spațiu de parcare în funcție de dimensiunile vehiculului, grație senzorilor amplasați în bara de protecție față și spate
  • pilotează apoi sistemul de direcție pentru a parca în spațiul respectiv

Conducătorul auto gestionează accelerația, frâna, cutia de viteze și ambreiajul (cutie de viteze manuală). La intrarea și ieșirea din spațiul de parcare, sistemul furnizează conducătorului auto informații vizuale și sonore pentru executarea unor manevre sigure. Conducătorul auto poate prelua în orice moment controlul direcției apucând strâns de volan.

 

Park Assist oferă asistență la manevrele de parcare laterală (intrare și ieșire) sau perpendiculară.

COMUTARE AUTOMATĂ A LUMINILOR DE DRUM

Vehiculul este echipat cu o cameră video amplastă în partea superioară a parbrizului, care permite analizarea surselor de lumină. Sistemul schimbă automat luminile de drum cu luminile de întâlnire, în funcție de condițiile de iluminat și de circulație. Acesta permite, de asemenea, optimizarea timpului de circulație cu luminile de drum aprinse, pentru un plus de siguranță.

RECUNOAȘTERE EXTINSĂ A INDICATOARELOR RUTIERE ȘI RECOMANDĂRI

Camera video amplasată în partea superioară a parbrizului permite detectarea și citirea indicatoarelor rutiere pentru limitare de viteză care sunt afișate pe tabloul de bord. Acesta ia în considerare și informațiile de limitare a vitezei din hărțile sistemului de navigație. Limitele de viteză specifice, precum cele destinate vehiculelor grele, nu sunt afișate.

Recomandările cu privire la limita de viteză completează acest sistem: conducătorul auto poate alege să adapteze viteza memorată a vehiculului la limita de viteză citită de camera video.