SARI LA CONȚINUT
Peugeot Boxer 4x4 Concept

PEUGEOT BOXER 4X4 CONCEPT

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, un globe-trotter pregătit pentru orice tip de aventură.


Cu un stil distinctiv și materiale inovatoare, PEUGEOT prezintă o viziune intensă și incitantă asupra vehiculului recreațional.
Succesor al Conceptului PEUGEOT RIFTER 4x4, modelul este conceput pentru toate tipurile de teren.
 

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: pionierul!

Aventurierul rătăcitor

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: acest show-car aventurier, inițiator al viziunii mărcii Peugeot asupra viitorului vehiculului recreațional outdoor, a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018.

 

RESCRIEREA REGULILOR

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, un globe-trotter pregătit pentru orice tip de aventură.
Cu un design expresiv și materiale inovatoare, PEUGEOT BOXER a fost transformat pentru Salonul VDL 2019* într-un globe-trotter pregătit pentru orice tip de aventură.
Prima provocare a fost delimitarea de universul tradițional al rulotelor și ilustrarea viziunii Mărcii PEUGEOT asupra acestui tip de vehicule. Accentul este pus pe stil și pe setea de aventură, cu scopul de a anima un segment dedicat libertății.

 

Imersiunea în natură este totală, grație culorii de caroserie WANDERLUST GREEN. Nuanța satinată și mată se integrează perfect în natură. Caroseria este pusă în valoare de tușele de culoare MINT și stickerele oblice DARK CHROME care amplifică partea din spate.
Noua grilă este sculptată în cel mai pur stil actual al Mărcii, cu ornamente în CAST IRON strălucitor, pragurile de ușă sunt mai robuste, în rezonanță cu bara de protecție față și aripile ample crestate. Proporțiile părții frontale au fost profund modificate, prin adăugarea unei protecții solare pentru parbriz. Partea practică rămâne o prioritate, zonele de acces la parbriz sau la motor fiind, de asemenea, remodelate.
Să ajungi la cabina de dormit în plină noapte este la fel de ușor ca pe timp de zi: 8 module LED, împrumutate de la PEUGEOT 508, integrate direct în caroserie, deasupra parbrizului, te ajută să-ți găsești drumul.

RESPECTAREA MEDIULUI

Construit pe platforma modelului PEUGEOT BOXER L3, conceptul oferă 6 metri lungime, optimizați pentru a oferi aventurierilor un spațiu de 10m², conceput în mod ideal pentru 2 sau 3 persoane. Sunt amenajate 4 zone distincte, cu o bucătărie și sală de mese, o zonă de dormit, o baie și un post de condus. Spațiile de depozitare numeroase îți vor permite să transporți toate echipamentele necesare pentru sporturile extreme și viața de zi cu zi!

 

Eco-eficiența și sustenabilitatea se află în centrul conceptului PEUGEOT BOXER 4x4. O atenție deosebită a fost acordată materialelor folosite: masa, blatul de lucru și chiuveta sunt realizate dintr-un mineral natural alb, ARAGONITE, care combină duritatea pietrei naturale cu frumusețea ceramicii, în timp ce podeaua este realizată din materiale 100% reciclate și 100% reciclabile! Materialele plastice utilizate sunt compuse în proporție de 85% din rezervoare auto pentru combustibil (85%), sticle de lapte (10%) și diferite produse albe (de exemplu, rezerve de săpun) (5 %). Cele 50 de kg de plastic reciclat reprezintă o economie de 75kg de CO2, în comparație cu o podea din plastic standard.

Interiorul este confortabil și primitor, decorat în nuanțe mate relaxante, care contrastează cu exteriorul. Ambianța aduce habitaclului un plus de căldură, în timp ce tapițeria și cusăturile sunt special concepute pentru acest concept. Tapițeria sportivă tehnică este combinată cu Alcantara® GREVAL GREY, împrumutată de la modelele PEUGEOT e-208 GT, 508 HYBRID GT, 508 SW HYBRID GT și 3008 HYBRID4. Logo-urile modelului BOXER în culoare MINT au fost adăugate prin metoda transferului textil, tehnică utilizată de renumitele mărci de modă, în timp ce alegerea aceleiași nuanțe MINT pentru centuri alungă monotonia.

 

EXPLOREAZĂ

Pentru a putea explora natura într-un mod prietenos cu mediul, conceptul PEUGEOT BOXER 4x4 respectă cele mai recente standarde în materie de emisii scăzute (echipat cu APFFiltru de particule aditivat  și SCRReducere catalitică selectivă ), precum și standardul Euro 6.

 

Conceptul PEUGEOT BOXER 4x4 este mai mult decât un exercițiu de stil. Indiferent că rulezi pe macadam, noroi, zăpadă sau un drum pietros, la bordul acestui concept te simți ca acasă.

 

Tracțiunea 4x4 este realizată prin intermediul unui vâsco-cuplaj și unei cutii de transfer situate în partea din față. Este activată prin intermediul a 3 întrerupătoare amplasate în partea stângă a planșei de bord.
Sunt disponibile 3 moduri de condus:
modul 2WD, permite rularea cu tracțiune pe puntea față, pentru călătorii zilnice
modul 4WD, puterea este transmisă către puntea spate, în cazul în care se pierde aderența
modul Lock, pentru blocarea punții spate, util pentru traversarea zonelor off-road
4 anvelope de înaltă performanță amplifică eficienta celor 4 roți motrice. PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT este echipat cu anvelope all terrain în combinație cu jante din aluminiu de 16”.
Garda la sol a conceptului PEUGEOT BOXER 4x4 a fost crescută cu 30 milimetri în față și cu 50 milimetri în spate, iar motorul BlueHDi 165 cu cuplu de 370 Nm și transmisie manuală cu 6 viteze permit depășirea majorității obstacolelor.
Nu te vei pierde niciodată grație noului sistem de navigație cu ecran tactil de 9ʺ care îți permite să introduci dimensiunile vehiculului și astfel să eviți drumurile cu eventuale restricții de dimensiuni.
Acest sistem de navigație este compatibil cu aplicația de trafic în timp real WAZE și permite conectarea simultană a două telefoane prin Bluetooth®.

MAI MULTĂ AVENTURĂ

Pentru că aventura nu cunoaște limite, o canoe canadiană din nuc încorporează elementele de design ale conceptului PEUGEOT BOXER 4x4, putând fi montată pe barele de plafon, fără a afecta deschiderea plafonului panoramic. Scara laterală personalizată este perfect adaptată pentru arcele de roată, garantând un acces facil la barele de plafon, dar și la echipamentele laterale.
Și nu în ultimul rând, PEUGEOT eM02 FS Powertube ATV se va ocupa de restul drumului. Este vorba de ultima generație de eBike PEUGEOT. Bateria compactă este integrată direct în cadru, rezultatul fiind un stil elegant și fluid. Versatilă, grație suspensiei duble, este partenerul ideal pentru traseele mai grele. eBike-ul poate fi depozitat în partea din spate a conceptului PEUGEOT BOXER 4x4 pe un suport dedicat. Culoarea sa MINT este identică cu inserțiile colorate ale mașinii, contrastând în mod subtil cu portierele în nuanță negru mat.

MOBILIZAREA CELOR MAI BUNI EXPERȚI

Provocarea finală a fost să recurgem la principalii noștri parteneri din domeniu, cărora li s-a propus să gândească într-un mod inovator.

 

DANGEL

Sistemul de tracțiune integrală a fost dezvoltat împreună cu DANGEL, partenerul de cursă lungă al Mărcii și un specialist renumit în transformările vehiculelor cu tracțiune integrală. Logo-ul acestuia a adoptat nuanța MINT pentru a marca această ocazie.

ALPINE

Sistemul de navigație și infotainment a fost special dezvoltat de ALPINE pentru amatorii de autorulote. Acesta este montat din fabrică. Un ecran de 23 cm, precum și posibilitatea de a fi integrat în vehiculul recreațional asigură un condus în deplină relaxare. Hărțile includ stații de benzină, o listă completă a punctelor de interes din Europa, precum și detalii ale dealerilor.

KERROCK ȘI SASMINIMUM

Chiuveta, blatul de lucru și masa sunt marca KERROCK.
Start-up-ul SASMINIMUM a conceput podeaua, rezultat al proiectului “Le Pavé”. Acesta reciclează plastic, colectat în mare parte din natură și de pe țărmurile maritime: sunt deșeuri care în mod normal nu sunt utilizate în alte procese de reciclare. Podeaua poartă eticheta Waste&Hope, ceea ce înseamnă că materia primă este mai scumpă, dar un astfel de achiziție finanțează acțiunile sociale și ecologice ale organizației. Produsul este 100% reciclat și 100% reciclabil.