SARI LA CONȚINUT
Peugeot E-Legend Concept

PEUGEOT e-LEGEND Concept: vehiculul autonom marca PEUGEOT

MANIFEST DE AUTONOMIE

Plictiseala nu face parte din ADN-ului mărcii PEUGEOT, deoarece automobilul autonom nu înseamnă monotonie, iar tranziția energetică nu va șterge 120 de ani de istorie. PEUGEOT dezvăluie conceptul e-LEGEND.

#UnboringTheFuture

 

 

CONCEPTUL PEUGEOT e-LEGEND nu este doar un manifest tehnologic. Este viziunea unui brand, PEUGEOT, care caută în mod activ un viitor optimist și ultra-dezirabil. Pentru PEUGEOT, sintagma "electric și autonom" este sinonimă cu senzații și mai puternice, iar plictiseala nu face parte din ADN-ul mărcii PEUGEOT.

UN GT DEZINHIBAT

Pe tot parcursul proiectului de dezvoltare, echipa PEUGEOT Style a fost impulsionată de dorința de a oferi o bogată experiență estetică, tehnologică și imersivă prin intermediul unui coupé compact. Realismul în ceea ce privește spațiul și proporțiile face CONCEPTUL PEUGEOT e-LEGEND atât de dinamic și îi permite să întruchipeze ambiția mărcii PEUGEOT cu atât de multă modernitate și energie.

O EXPERIENȚĂ IMERSIVĂ

Un singur obiectiv: să te simți bine în mașină așa cum te simți confortabil în casa ta. O juxtapunere subtilă a componentelor de înaltă tehnologie și a materialelor rafinate.

SALVEZI TIMP

Prin intermediul conceptului PEUGEOT e-LEGEND marca PEUGEOT își dorește să aprofundeze și să îmbunătățească experiența autovehiculului 100% autonom, electric conectat.

 

Mai multe caracteristici sunt adăugate tehnologiei Responsive i-COCKPIT® pentru a oferi utilizatorilor o experiență specială de condus imersivă, în fiecare din cele 4 moduri de rulare disponibile. 

În prezent, suntem cu toții în mod constant supra-stimulați, deci un timp pentru noi înșine este probabil cel mai prețios produs disponibil. 

Rularea autonomă ne va lăsa timp pentru noi înșine și va crea noi experiențe de împărtășit în mașinile noastre.

PATRU MODURI DE RULARE

În funcție de tipul de trafic sau starea de spirit a celui aflat la volan, CONCEPTUL PEUGEOT e-LEGEND oferă patru moduri de rulare.
În modul de rulare autonomă, configurația interioară a conceptului PEUGEOT e-LEGEND se adaptează datorită tehnologiei drive-by-wire, volanul se ascunde sub planșa de bord pentru a elibera complet ecranul de 49 de inch, scaunele din față se înclină, cotierele se deschid automat, deschizând un spațiu de stocare generos și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele inteligente. Comenzile principale rămân accesibile prin intermediul consolei centrale integrate în scaunul șoferului.

Pasagerii se pot bucura apoi de activitățile lor preferate din timpul liber: jucându-se pe consola video încorporată sau vizionând un film, fie pe ecranul central curbat, fie pe ecranele plasate în fiecare parasolar.

TREN DE RULARE 100% ELECTRIC

Integrat perfect în viziunea brandului asupra tranziției energetice, conceptul PEUGEOT e-LEGEND este propulsat de un tren de rulare 100% electric.
Alimentat de o baterie de 100 de kWh, motorul produce 800 Nm cuplu și o putere de 340 de kW distribuită către toate cele patru roți. Acest nivel de performanță îi permite să accelereze de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 4 secunde și să atingă o viteză maximă de 220 de km/h. Oferă o autonomie de 600 km conform standardului WLTP, din care 500 km sunt accesibili în 25 de minute datorită reîncărcării rapide.
Conceptul PEUGEOT e-LEGEND stimulează spiritul lipsei constrângerilor tehnologice, oferind încărcare prin inducție.

EXPERIENȚĂ AUDIO CONECTATĂ

În parteneriat cu SOUNDHOUND Inc.®, lider în tehnologiile de inteligență artificială, conceptul PEUGEOT e-LEGEND oferă un asistent personal controlat vocal, adaptat perfect rulării autonome.

Rostind doar o singură expresie, șoferul poate schimba modul de rulare, poate asculta playlistul preferat și chiar deschide sau închide ușile electrice ale mașinii.

Sistemul răspunde cu vocea digitală a lui Gilles Vidal (director PEUGEOT Design) și înțelege 17 limbi!

O versiune adaptată vehiculelor de serie va fi disponibilă pe produsele marca PEUGEOT în decurs de 2 ani.

 

PEUGEOT și FOCAL lucrează împreună la experiența de sonorizare a viitorului, îmbinând standardele exacte cu inovația pentru a oferi o experiență audio unică.
Oricare ar fi sursa, arhitectura acustică FOCAL® asigură o redare optimă a muzicii.
Începând cu viitorul sistemului audio integrat, sistemul implementat la bordul conceptului PEUGEOT e-LEGEND este conceput special pentru a oferi două funcții audio noi:
"mapping" - care, printre alte funcții, vă permite să trimiteți mesaje de navigare numai șoferului, în timp ce pasagerii asculta muzică
"zoning" - care permite personalizarea totală a conținutului, punând astfel fiecare pasager în "bula" lui audio fără a deranja pe nimeni.

ASPECT SPORTIV ȘI SENZUAL

PEUGEOT dovedește că o mașină hiper-tehnologizată poate să fie în același timp și una accesibilă.

Alegerea siluetei unui coupé pentru o mașină autonomă sporește experiența de condus prin utilizarea unor elemente foarte moderne și a unor dimensiuni și proporții foarte realiste și pragmatice. Apariția unor noi platforme electrice deschide o mulțime de posibilități pentru designeri prin eliminarea constrângerilor tehnice generate de motoarele termice.

Pentru a-și modela viziunea tehnologică, conceptul PEUGEOT e-LEGEND se trage din moștenirea mărcii. Un indiciu al acestui patrimoniu îl reprezintă reinterpretarea principalelor teme stilistice ale unui vehicul de agrement, modelul 504 COupe: o siluetă simplificată, sportivă și senzuală și un interior concentrat spre puntea spate, cu suprafețe vitrate mari.

 

În partea din față, expresia mașinii este identificabilă datorită unei semnături vizuale ce include cele 3 gheare și două module duble care amintesc de cele patru faruri ale coupé-ului 504.
Zona tehnică este situată sub faruri și găzduiește toate sistemele de asistență la condus.
Întreaga mască frontală este așezată între aripile față și este împărțită pe orizontală printr-o dungă de aluminiu vopsit în negru, un omagiu adus vechilor bare de protecție din oțel inoxidabil.

 

În partea din spate, semnătura vizuală emblematică a gamei PEUGEOT include de asemenea cele 3 gheare, fiind în același timp puternic tehnologizată.
Al treilea stop de frână este amplasat în partea superioară a lunetei și se întinde pe toată lățimea acesteia, cu un sistem multi-reflector care reflectă lumina pe lunetă.

 

Lateralele sunt formate din trei straturi distincte, incluzand o extensie a platformei tehnice din partea de jos si o multime de sticlă, cu directă inspirație din raportul metal/sticlă al legendarului PEUGEOT 504 Coupé. Aceste suprafețe vitrate expansive înconjoară cu lumină compartimentul pasagerului. Designul arcului roților jonglează cu spațiul negativ, lărgind-l spre interior și adăugând conducte de ventilație. Întregul design este unificat de o arcadă metalică care înconjoară geamurile laterale și accentuează un ecran plasat spre partea din spate. Vizibil de exterior prin geamul lateral spate, ecranul afișează șoferului un mesaj de întâmpinare personalizat și nivelul de încărcare al bateriei înainte de a porni. De asemenea, avertizează pietonii că mașina funcționează în modul de autonom. Comanda de deschidere a ușilor prin atingere este ascunsă discret în fereastra laterală.

Caroseria iese în evidență printr-o fină, netedă și subtilă nuanță de gri șampanie.
În funcție de iluminatul exterior, culoarea se schimbă de la un crom care reflectă toate împrejurimile sale până la un finisaj din bronz metalizat lustruit.
Procedura utilizată este similară cu cea aplicată la sticlele brandurilor de parfumuri de top.

 

Roțile incorporează jante cu diametrul de 19 inch și anvelope MICHELIN® în dimensiuni utilizate pentru mașinile de serie.
Realism și credibilitate.

 

MATERIALE LA STANDARDE ÎNALTE

Pentru a crea un spațiu elegant pentru pasageri, designerii au ales materiale calde, compensând suprafețele digitale reci. S-a obținut astfel un contrast eficient față de mereu grăbita lume de digitalizării.

Catifeaua revine în forță! Selectată în textură de cea mai bună calitate: netedă și foarte plăcută la atingere, catifeaua de mătase este amestecată în mod judicios, oferind o țesătură tehnică modernă care oferă o gamă mai largă de opțiuni de fabricație. Materialul utilizat este țesut digital, special pentru PEUGEOT e-LEGEND, dintr-un fir lucios care amintește de culoarea clasică a catifelei. Acest material este utilizat și la modelele PEUGEOT 3008 și 5008.

Partea superioară și pragurile sunt realizate din lemn de paldao de către partenerul nostru HERVET MANUFACTURIER®. Obținut din păduri regenerabile, acest lemn exotic ne aduce aminte de mobilierul anilor 1960, fabricat din lemn de trandafir sau abanos. Nodurile întunecate ale acestui lemn scot în evidență albastrul turcoaz al scaunelor și mocheta de pe podea. Această reinterpretare modernă a lemnului ne reamintește de planșele de bord ale versiunilor GT PEUGEOT 3008, 5008 și 508.

O EXPERIENȚĂ CALDĂ ȘI IMERSIVĂ

Un seul objectif : se sentir bien dans son véhicule quel que soit le mode de conduite, à l’image de son habitat. Subtile juxtaposition d’éléments très technologiques et de matériaux nobles.

 

Răspândite în compartimentul dedicat pasagerilor, se remarcă două teme principale dedicate materialelor digitale (sau interpretări digitale ale materialelor reale): rețele de linii negre și în culoarea bronzului sau o serie de "panouri" din lemn de tip cabinet. Aceste teme sunt proiectate pe 16 ecrane de diferite mărimi, inclusiv pe un ecran curbat de 49 de inch plasat sub soundbar-ul integrat în planșa de bord, pe ecrane de 29 de inchi plasate în ușă și pe un ecran de 12 inch montate în fiecare parasolar. Suprafețele digitale sunt proiectate cu grijă pentru a se integra perfect și pentru a se contopi în fundalul habitaclului. Consola centrală asigură accesul la comenzile principale ale mașinii prin intermediul unui selector rotativ și al unui ecran tactil de 6 inch. În stânga volanului, un comutator digital oferă comenzi ale meniului contextual, care pot fi configurate în funcție de modul de rulare.

 

Designul scaunelor în formă de H și al pernelor verticale ale scaunelor este inspirat de modelul PEUGEOT 504 Coupé: economie de greutate datorită dimensiunilor compacte, combinând confortul și suportul stimulativ prin utilizarea spumei de memorie (asemănătoare hainelor făcute pe măsură). Tetierele sunt transversale, reglabile și pot fi pliate complet în scaun.

 

Conceptul Responsive i-COCKPIT® se bazează pe modelul i-COCKPIT® care caracterizează modelele marcii PEUGEOT. Este compus dintr-un cluster cu 3 cadrane și un volan ultra compact.

 

Pentru a finaliza imersiunea și personalizarea interiorului, un difuzor de parfumuri împrospătează atmosfera din vehicul.
EX-NIHILO® a creat două parfumuri specifice conceptului PEUGEOT e-LEGEND.