SARI LA CONȚINUT
CONSUM COMBUSTIBIL

CONSUM ÎN CONDIȚII DE UTILIZARE REALE

 

 

 

 

ÎN CURÂND, VEI PUTEA ESTIMA CONSUMUL VEHICULULUI TĂU
Consum de carburant și emisii (1)

Din dorința de a furniza cât mai multe informații clienților săi, Peugeot, marcă a grupului PSA propune măsurători independente și autorizate privind consumul de carburant și emisii în condiții de utilizare reale. Peugeot s-a alăturat ONG-ului Transport & Environment (2) și federației France Nature Environnement (3) pentru a defini un protocol de măsurare a consumului și emisiilor în condiții de utilizare reale, validat de biroul de certificare Bureau Veritas (4).

 

Acest protocol anticipează consumul de combustibil și emisiile vehiculelor în condiții de utilizare reale, pe un traseu de 92,3 km care asociază drumuri urbane, rurale și de autostradă. Autovehiculele circulă pe drumuri deschise în condiții normale de trafic, cu pasageri și bagaje la bord. Aerul condiționat sau încălzirea sunt pornite. Drumurile prezintă pante tipice pentru condițiile de utilizare reale (5).

 

Peugeot, marcă a Grupului PSA oferă astfel clienților săi, un plus de transparență.

(1) Emisii de oxid de azot (NOx) și emisii de particule în număr (PN).
(2) Transport & Environnement : asociație europeană de mediu specializată în implementarea unei politici privind transportul durabil.
(3) France Nature Environnement : federația franceză de asociații pentru protecția naturii și a mediului.
(4) Bureau Veritas : biroul mondial de certificare pentru activități de inspecție, certificare și analize de laborator.
(5) Cifrele comunicate, care sunt diferite de valorile omologate CE de tip (numai valorile oficiale), depind de aceste ipoteze și condiții și de protocoalele de testare nearmonizate în EU. Acestea nu au o aplicabilitate generală și sunt furnizate exclusiv în scop informativ. Protocolul de măsurare este disponibil pe site-ul web al Grupului PSA www.groupe-psa.com. Pentru a compara consumul de carburant sau emisiile de CO2 ale unui autoturism nou, ar trebui utilizate valorile oficiale ale consumului sau emisiilor de CO2 măsurate și omologate de tip în conformitate cu protocolul de testare UE armonizat. Pentru informații suplimentare, consultă site-ul http://www.carlabelling.ademe.fr/.
CONSUM MEDIU ESTIMAT ÎN CONDIȚII DE UTILIZARE REALE (1)

Consumul mediu estimat pe baza utilizării vehiculului în condiții de utilizare reale, rezultat pe baza datelor obținute în cadrul protocolului de măsurare sau calculat plecând de la aceste date. Aceste estimări sunt furnizate exclusiv cu titlu informativ și pot varia în funcție de condițiile de utilizare reale. Acestea sunt diferite de valorile omologate CE de tip (numai valorile oficiale) și depind de ipotezele și condițiile protocolului. Protocolul de măsurare este disponibil pe site-ul Grupului PSA, www.groupe-psa.com.