Acord de colaborare intre Grupul PSA si GEFCO

Acord de colaborare intre Grupul PSA si GEFCO

În conformitate cu obiectivele de creştere profitabilă stabilite în planul său Push to Pass, grupul PSA va putea să-și îmbunătăţească rezultatele de exploatare prin intermediul acestui acord, fiind considerat o dovadă de încredere în echipele GEFCO şi în fiabilitatea serviciilor sale.

1820-351920

Logistică integrată global şi soluţii de transport

În temeiul acordului, GEFCO va concepe şi va implementa solutii de logistica si de transport pentru cele trei mărci ale grupului PSA: Peugeot, Citroën si DS. Grupul va gestiona şi va optimiza întregul lanţ de aprovizionare, de la componente de aprovizionare pentru producţie şi fabrici de asamblare până la distributia de vehicule finisate. Pe lângă aceste servicii logistice de ieşire şi de intrare, GEFCO va fi responsabil si de distributia pieselor de schimb.

Partenariatul strategic este o afirmare a expertizei GEFCO în ceea ce priveşte  conceperea şi optimizarea lanţurilor de aprovizionare complexe. Ca furnizor de servicii externalizate 4PL, GEFCO va fi singurul partener al Grupului PSA în ceea ce priveşte punerea în aplicare a unor procese optimizate multi-modale care combină transportul feroviar, rutier, maritim, aerian şi fluvial pentru a crea soluţii complete.  Grupul va fi, de asemenea, responsabil de coordonarea furnizorilor aleşi să facă parte din lanţul logistic în urma unor cereri de oferte. O parte semnificativă a rolului său integrator va fi aplicarea abilităţilor avansate de inginerie logistică, în combinaţie cu sisteme IT de înaltă performanţă şi management de date, pentru a garantaurmărirea în timp real şi pentru a asigura comunicarea între centrele de furnizare, depozitare şi lanţurile de distribuţie.

Acordul va acoperi toate ţările (în jur de 50), unde Grupul PSA operează în mod curent - în producţie sau în distribuţie. Implementarea sa va creşteputerea de cumpărare şi de schimb a companiei GEFCO pentru beneficiul tuturor clientilor săi.

Un parteneriat strategic pentru ambele părţi

Acordul va fi un puternic motor de performanţă îmbunătăţită în modul de operare al Grupului PSA.  “Avem toată încrederea în capacitarea GEFCO de a face  un parteneriat cu noi pe măsură ce ne confruntăm cu transformări provocatoare, urmărim noi oportunităţi de business şi ne dezvoltăm pe plan internaţional”, a declarat Yannick Bézard, Vice-Preşedintele Executiv al Grupului, Achiziţii.

Grupul PSA se alătură specialistului în logistică GEFCO pentru a dezvolta lanţul de distribuție şi soluţiile de producţie pentru proiectele viitoare, care urmează să fie efectuate în colaborare cu parteneri externi sau pe cont propriu.

“GEFCO este onorat să fie ales de către Grupul PSA ca partener strategic de încredere. Toate echipele GEFCO sunt angajate în mod activ să satisfacă nevoia clienţilor de eficienţă”, a spus Luc Nadal, Preşedinte al Consiliului Director al GEFCO. “În fiecare zi, echipa noastră demonstrează capacitatea de a susţine clienţii, pe măsură ce se dezvolta pe plan internaţional şi colaborează cu ei pentru a face faţă creşterii pe termen lung  şi provocărilor legate de profit”.