PEUGEOT DEZVALUIE CONCEPTUL INSTINCT, MASINA AUTONOMA

/image/74/7/peugeot-instinctconcept-2702styp018a.170747.jpg

Ai visat vreodată să fii posesorul unei maşini care oferă linişte deplină, conştientizând tot ceea ce o înconjoară? O maşină care te înţelege, care te cunoaşte atât de bine încât poate să anticipeze fiecare dorinţă pe care o ai? O maşină care este într-o armonie totală cu tine? O maşină care oferă o experienţă directă?

"PEUGEOT a dezvoltat acest concept printr-un singur cuvânt: libertate. Libertatea de a alege felul în care conduci şi senzaţiile care te însoţesc. Libertatea de mişcare. Rezultatul este CONCEPTUL PEUGEOT INSTINCT. Un PEUGEOT care oferă ceva diferit, care are propria lui vibraţie. Clienţii noştri pot să garanteze pentru acest lucru, succesul noului SUV PEUGEOT 3008 o dovedeşte pe deplin şi acelaşi lucru va fi valabil și pentru maşina viitorului, care va fi autonomă. Această vibraţie are un nume – libertate!" Jean-Philliope Imparato, CEO Peugeot

"SAMSUNG ARTIK™ Cloud permite o interacţiune uşoară între dispozitivele conectate şi servicii, facilitând astfel interacţiunea utilizatorilor cu tehnologia. PEUGEOT INSTINCT CONCEPT şi SAMSUNG ARTIK Cloud oferă împreună viziunea maşinii conectate şi o transformă în realitate." Dr. Luc Julia, Vice Preşedinte al Inovaţiei la Samsung Electronics

"Dezvoltarea unei maşini autonome este o provocare. Există două concepte opuse – conducere activă şi mod autonom – iar jobul nostru este să le îmbinăm cu scopul de a ajunge la un obiectiv: menţinerea bucuriei şi declanşarea emoţiilor. PEUGEOT INSTINCT este primul concept autonom care menţine constantă plăcerea de a conduce." Gilles Vidal, Director Design la PEUGEOT

CONCEPTUL PEUGEOT INSTINCT, pe scurt

PEUGEOT INSTINCT a fost dezvoltat având un singur cuvânt în minte: libertate. Libertatea de a alege modul de conducere, libertatea de mişcare, libertatea oferită de interconectivitate. Conceptul îndeplineşte dorinţele şi cerinţele utilizatorului.

Prototipul, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2017, este un început al mărcii Peugeot în privinţa experienţei de conducere autonome şi reuneşte promisiunea pe termen lung în ceea ce priveşte plăcerea de a conduce. Maşinile autonome reprezintă viitorul în domeniul auto. Fiecare producător va oferi această tehnologie. Diferenţa va consta în felul în care vor face acest lucru.

Pentru prima dată în istorie, maşina vine cu o platfomă I.o. T¹ funcţională la bord , SAMSUNG ARTIK™ Cloud care conectează cloud-ul maşinii cu cel al utilizatorului.

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT funcţionează în totală armonie cu o gamă largă de dispozitive conectate pentru a crea o abordare nouă a mobilităţii. Maşina integrează date pe care utilizatorul doreşte să le distribuie de pe smartphone-ul său, de pe smartwatch sau de pe sistemele automate de acasă. Mașina oferă o gamă de noi utilizări pentru casă, birou sau pentru petrecerea timpului liber – de acum te poți ocupa de rutina zilnică fără nicio grijă!

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT oferă patru modalităţi de a conduce: două moduri active (Drive Boost sau Drive Relax) şi două moduri autonome (Autonomous Sharp sau Autonomous Soft).

i-Cockpitul Responsive PEUGEOT reinterpretează confortul din locul pasagerului îmbinat cu nevoia de a conduce autonom. Interfeţele pot fi configurate – înainte, în timpul sau după folosire – în conformitate cu modul selectat şi cu profilul utilizatorului.

Şoferul deţine controlul CONCEPTULUI în toate situaţiile. În modul Autonomous, conducătorul auto poate comanda o manevră prin intermediul i-Dispozitivului de pe consola centrală.

CONCEPTUL dispune de o caroserie de tip shooting brake, cu un design care nu se demodează, trăsăturile aerodinamice active accentuând liniile maşinii.

¹ Internet of Things

PEUGEOT INSTINCT, CEL MAI BUN produs conectat creat vreodată!

CONCEPTUL oferă o conectivitate deplină.

„Dispozitivele conectate şi serviciile au devenit extensiile noastre. La PEUGEOT, am integrat această tehnologie în maşinile noastre în moduri din ce în ce mai simple şi mai ergonomice, oferind clienţilor noştri o experienţă de condus relaxată, care încurajează şi care nu are precendent. O experienţă care asigură clienţilor noştri controlul propriei lor mobilităţi, oferindu-le autonomie completă.” - Aude Brille, Director de strategie PEUGEOT

Pentru PEUGEOT INSTINCT, sursa noastră de inspiratie a venit din natură şi de la oameni. Oamenii învaţă de la mediul în care trăiesc, câştigând autonomie pe măsură ce avansează. De asemenea, conceptul se bazează pe tehnologie avansată pentru a stabili profilul utilizatorului. SAMSUNG ARTIK ™ Cloud pentru I.o.T. (Internet of Things) conectează dispozitivele pe care le folosesc în fiecare zi şi cumulează datele. Acele date vin de la device-uri precum smartwahtch-uri, smartphone-uri şi canale social media. Se poate conecta cu locuința pentru a comunica cu televizorul, audio streaming-ul, home assistant-ul, PC-ul şi alte dispozitive electrice. Maşina însăşi este o sursă de informaţie utilă pentru că ne însoţeşte pe tot parcursul zilei şi ne cunoaşte traseele zilnice, locurile preferate şi stilul de a conduce.

PEUGEOT şi Sentiance, o companie de date ştiinţifice, procesează datele pentru a le face înţelese şi pentru a defini fiecare profil de utilizator. Analiza este dinamică şi îmbunătăţită în mod constant. Astfel PEUGEOT INSTINCT poate prefigura sau adapta designul său pentru a satisface toate nevoile şi dorinţele utilizatorului.

Luni, 7:45 a.m.

Pleci mai devreme cu 15 minute pentru a ajunge la întâlnirea de la 8:30. Luând în considerare condiţiile meteo şi de trafic, sistemul de navigaţie al maşinii şi agenda ta s-au sincronizat şi ţi-au sugerat să pleci de acasă cu cincisprezece minute mai repede dacă vrei să ajungi la timp. După ce ai urcat în maşină, sistemul FOCAL hi-fi reia melodia pe care o ascultai înainte să pleci de acasă. Când pornesti motorul, uşile casei se închid în mod automat.

Marţi, 9 p.m.

Eşti foarte obosit după antrenamentele de la sală. PEUGEOT INSTINCT CONCEPT ştie asta datorită smartwatch-ului şi trece pe modul Autonomous Soft. Poţi să te odihnesti în timp ce te întorci acasă. Când eşti aproape de casă, luminile din curte se aprind pentru a-ţi lumina drumul.

Joi, 8 a.m.

Orele de sport de ieri nu au fost suficiente! Maşina ta îţi sugerează să parchezi la zece minute de birou şi să mergi pe jos pentru a te ajuta să te menţii în formă.

Vineri, 2 p.m.

Drumul până la următoarea întâlnire include o parte de mers pe autostradă şi o parte pe străduţe întortocheate. Zona de autostradă este parcursă în modul Autonomous Sharp. Astfel, ştiind că îţi place un stil de condus mai dinamic, maşina se schimbă singură în modul Drive Boost.

Pentru şofer, maşina oferă o experienţă de condus inedită. Vehiculul a fost conceput pentru a face fiecare traseu mai uşor și preconfigurează o serie de caracteristici: mod de conducere, setări ale scaunelor şi ale interfeţei, lumină ambientală, sistem hi-fi şi aşa mai departe. Totuşi, şoferul este pe deplin responsabil, are posibilitatea să aleagă între un stil de condus manual sau să lase maşina să funcţioneze în mod Autonomous.

Cele patru moduri disponibile permit un management precis. Drive Boost este conceput pentru o conducere dinamică. Drive Relax foloseşte ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) pentru a ajuta şoferul. Acest lucru include caracteristici precum comutator automat de fază sau funcţia Active Cruise Control.

Modul Autonomous Soft este conceput pentru confort. Călătoriile pot să dureze puţin mai mult, dându-ţi timp să vizionezi un film, să citeşti sau pur şi simplu să te odihneşti. În cele din urmă, Autonomous Sharp optimizează timpii pentru călătorii cu o manevrare a rulării precise şi eficiente.

Responsive i-Cockpit PEUGEOT, o revoluţie pentru fiecare

Conceptele descrise până acum oferă maşinii o imagine elitistă. Vehiculul este perceput ca un produs premium, conceput în aşa fel încât şoferul să fie în prim-plan. Viziunea PEUGEOT este în mod radical diferită. Cât mai mulţi oameni trebuie să beneficieze de maşina autonomă. Cu acest lucru în minte, am creat un design al interiorului care este inovator și care se adaptează: Responsive i-Cockpit.

Maşina autonomă deschide noi drumuri către creativitate, răspunzând unor noi nevoi de utilizare.

"Cu PEUGEOT INSTINCT CONCEPT şi responsive i-Cockpit, construim pe elementele care au făcut ca cele mai recente modele să aibă succes. Creăm noi forme de plăcere ale condusului. Acestea pot veni de la interfeţe, de la design. Nu există motiv pentru care o maşină autonomă să aibă o imagine ştearsă." Matthias Hossann, Director al Departamentului Maşini Concept PEUGEOT

Locul şoferului se laudă cu un sistem cinematic elegant care intră în joc atunci când se schimbă între modurile Drive şi Autonomous. Volanul compact şi panoul care adăposteşte comutatoarele se pliază sub planșa de bord. În acelaşi timp, pedala de acceleraţie se retrage în podeaua din zona pedalierului.

Indiferent de modul activat, şoferul păstrează controlul asupra vehiculului. În timp ce acest lucru este evident în Drive Mode, această caracteristică a maşinii autonome este mai surprinzătoare în modul Autonomous. i-Device se găseşte alături de ecranul de 9.7 inch de pe consola centrală şi poate fi folosită pentru a controla maşina în orice moment. Atinge pur şi simplu pentru a prelua controlul asupra maşinii sau pentru a schimba de la modul Soft la cel Sharp.

În modul Drive, clusterul holografic afişează datele de operare: viteza vehiculului, diferenţa dintre cele două energii folosite în lanţul de alimentare PHEV, nivelul bateriei şi aşa mai departe. Funcţia de oglindă retrovizoare digitală notifică şoferul în legătură cu prezenţa unui vehicul în unghiul mort.

În modul Autonomous, aceste caracteristici includ alte informaţii precum: distanţa acoperită până acum şi timpul rămas. De fapt pentru ca şoferul să se poată relaxa, timpul este singura noţiune care contează cu adevărat!

Atmosfera la bord se schimbă pe măsură ce schimbi modul de condus. În afară de informaţiile afişate, poziţia scaunelor, opţiunile de iluminare şi de sunet sunt și ele adaptabile.

i-Cockpitul Responsive oferă fiecărui pasager spaţiu individual, chiar şi la bordul unui vehicul compact. Pentru a se asigura că fiecare pasager este aşezat confortabil, scaunele se inspiră din designul aeronautic. Structurile şi zonele care vin în contact cu corpul – baza scaunului, spătarul scaunului şi tetiera – sunt configurabile în mod individual. Baza este lucrată din aluminiu şi rămâne fixă. Spatele este totuşi mobil, pivotând în jurul axei trasversale Y. Şoferul şi pasagerul sunt liberi să aleagă poziţia care le place – orizontală, dacă vrea să se odihnească sau dreaptă pentru a conduce sau intermediar pentru a viziona un film sau pentru a lucra. Pasagerii pot să comunice cu maşina prin chatbot, un asistent personal care este dirijat vocal oferind o gamă largă de servicii. De exemplu, se pot rezerva bilete la cinema sau se pot face chiar și cumpărături online.

Materialele folosite în construirea acestui model incită, de asemenea, să profităm la maximum de acest timp liber. Podeaua este echipată cu un strat gros care are un aspect fin, precum mătasea, invitând la relaxare. Un mesh 3D este conceput pentru a se undui după forma corpului pasagerului şi a-l susţine. Acelaşi material se regăseşte, de asemenea, pe panourile laterale din jur şi pe consola centrală, pe panourile uşilor, pe baza şi spătarele scaunelor. Tetiera oferă suport pentru gât şi este îmbrăcată într-un mesh 3D şi piele flexibilă.

Caroseria Shooting Brake, un design atemporal

Cu PEUGEOT INSTINCT, maşina autonomă introduce un nou ecosistem, conceput pentru a fi unul complet. Acesta impresionează cu forma atemporală şi minimalistă, iar aerodinamica inovatoare evidenţiază un aspect fără niciun defect.

Pe măsură ce o maşină avansează, trece printr-un zid de aer, care afectează felul în care accelerează. Inginerii lucrează tot timpul la îmbunătăţirea aerodinamicii pentru a reduce consumul de combustibil şi pentru a îmbunătăţi confortul pasagerului. Acest aspect va deveni tot mai important în viitor. Cu maşinile autonome, ocupanţii vehiculului vor putea să facă alte lucruri în timpul călătoriei, descoperind noi moduri de a se simţi bine la bord.

Proporţiile CONCEPTULUI PEUGEOT INSTINCT derivă din tradiţia de coachbuilding. Liniile curbate sunt sculptate în jurul componentelor tehnice şi a pasagerilor. Capota mare atinge 300 CP oferiţi de lanţul de alimentare PHEV. Contururile generoase ale arcelor roților sugerează o bună manevrabilitate.

Partea frontală este foarte expresivă. Există lentile ale camerelor video fixate în centrul fiecărui far cu tehnologie LED, amintind de pupila unui ochi. Aceste camere scanează mediul în care se află vehiculul şi trimit informaţia înapoi la sistemele de asistenţă la conducere. Aspectul grilei se schimbă în funcţie de felul în care te uiţi la ea. Structura sa semi-scobită detaliază un Leu care este evidenţiat în alb atunci când modul Autonomous este activat.

Semnătura luminoasă se întinde pe întreaga înălţime a părţii frontale și devine vizibilă atunci când se rulează de la 90km/h în sus, cu un fascicul dublu. Mai întâi, secțiunile de la baza celor două faruri sunt conectate la o bandă care oferă forţă suplimentară pe osia din partea frontală.

În al doilea rând, această mişcare crează o deschidere pentru a reduce presiunea pe caroseria vehiculului în mişcare. Aerul este aspirat prin partea din faţă şi eliminat la suprafaţa roţii. Acest lucru acţionează ca o forţă de frânare asupra roţilor, anulând interferenţa aerodinamică cu şasiul şi suspensia, lucrând împreună cu roţile cu cinci spiţe. Acestea din urmă afişează o serie de caneluri înguste, făcându-le mai uşoare, aceleaşi trăsături aerodinamice regăsindu-se și în partea din spate jos. Aerul este primit printr-o fantă în banda portierei din faţă şi este suflat către difuzor, localizat sub un şir de faruri 3D conectate cu o bandă.

Plafonul se curbează perfect pe deasupra pasagerilor. Liniile sale sunt evidenţiate de un strat triplu de vopsea albastră închisă, care este şi culoarea caroseriei.

În viitorul apropiat, vor exista două componente ale plăcerii de a conduce PEUGEOT. Bucura-te de o experienţă de condus dinamică sau, în mod alternativ, profită la maxim de timpul liber. Timp pentru dumneavoastră, timp pentru relaxare, timp pentru bucurie. PEUGEOT INSTINCT întruchipează acest concept.

Despre SAMSUNG ARTIK ™ Cloud

SAMSUNG ARTIK ™ Cloud este o platformă de schimb a datelor pentru Inter-operabilitatea Lucrurilor (IoT). SAMSUNG ARTIK ™ Cloud oferă instrumente uşor de folosit, API şi instrumente pentru a colecta, stoca şi a acţiona de pe orice dispozitiv conectat sau cloud service. SAMSUNG ARTIK ™ Cloud este conceput pentru a accelera sosirea pe piaţă şi profitul unei noi generaţii de soluţii şi servicii IoT. Mai multe informaţii despre SAMSUNG ARTIK ™ Cloud pot fi găsite pe site-ul  Artik Cloud .