Noile PEUGEOT 508, PEUGEOT RIFTER și PEUGEOT RIFTER 4x4

Peugeot 508 - Geneva 2018
 • Noul PEUGEOT 508, sedanul radical cu stil agresiv ce promite o experiență de condus intensă. Este expresia mondială a ascensiunii mărcii pe acest segment.
 • PEUGEOT RIFTER, robust și elegant, este proiectat pentru aventura cotidiană. Cu un stil și mai agresiv, conceptul PEUGEOT RIFTER 4X4 dispune de tracțiune integrală.
 • LEUL de dimensiuni monumentale este noul ambasador al mărcii. Această sculptură simbolizează mândria PEUGEOT și celebrează 160 de ani de existență a emblemei sale.

Standul PEUGEOT adoptă un nou stil simplu și elegant, o veritabilă platformă pentru prezentarea acestor premiere mondiale. Pereții sunt îmbrăcați în nuanțe luminoase, în timp ce LED-urile albastre și semnul retroiluminat de pe plafon delimitează standul, care se distinge în mod clar. Vizitatorii vor descoperi cinci zone, dar și un lounge cu o suprafață de 1 320 m2.

 • Cele trei premiere mondiale, noul PEUGEOT 508, noul PEUGEOT RIFTER și conceptul PEUGEOT RIFTER 4X4 vor fi expuse de o parte și de alta a Leului.
 • PEUGEOT Design Lab va expune conceptul Sea Drive, dezvoltat pentru BENETEAU, produsele de imagine a mărcii PEUGEOT, precum și trotineta și bicicleta pliabilă cu asistență electrică.
 • Tehnologia PEUGEOT, inclusiv cutia de viteze automata cu 8 rapoarte, motorizările pe benzină PureTech 225 CP și diesel BlueHDi 130 CP, precum și ultimele sisteme de asistență la condus.
 • PEUGEOT SPORT va expune modelele 2018 208 WRX, 308 TCR, iar modelele 208 și 308 GTi by PEUGEOT SPORT vor fi prezentate cu caroserie Coupe Franche în nuanțe de negru și albastru.
 • PEUGEOT Metropolis, un scooter cu trei roți, va fi prezentat la acest Salon în nuanța albastru Emerald Crystal.

NOUL PEUGEOT 508: sedanul radical

Noul PEUGEOT 508 are un design agresiv și robust. Formele sale specifice unui sedan/coupé cu 5 uși de tip fastback sunt elegante și sinuoase. Partea frontală, inspirată din conceptul PEUGEOT Instinct, este subliniată de semnătura luminoasă cu LED-uri opalescente verticale. Posteriorul se impune grație blocurilor optice cu LED tridimensionale integrate de un bandou orizontal negru lucios. Portierele fără cadru amplifică aspectul coupé, în timp ce hayonul facilitează accesul la portbagaj.

Interiorul este spectaculos, cu o planșă de bord inspirată din conceptul Exalt. PEUGEOT i-Cockpit® include un volan compact, un ecran tactil HD de 10-inch subliniat de 7 comenzi și head-up display de 12.3-inch. Ambianța din interior poate fi schimbată cu ajutorul modurilor Boost sau Relax. Conducătorul auto poate selecta modul de condus ideal (Eco, Sport, Comfort, Normal) pentru o experiență la bord stimulantă și intuitivă.

Echipamentele din dotare sunt de ultimă generație. Cutia de viteze automata cu 8 rapoarte EAT8 se pretează pentru motorizările pe benzină PureTech 180 CP și 225 CP și diesel BlueHDi 130, 160 și 180 CP. Suspensia cu amortizare controlată (în funcție de versiune) și puntea spate multi-link oferă un mix ideal între dinamism, confort și siguranță. Un inedit sistem de viziune pe timp de noapte detectează prezența persoanelor până la o distanță de 200 de metri.
PEUGEOT 508 devine standardul mondial al ascensiunii în gamă a mărcii, după cum demonstrează și alegerea materialelor sau echipamentele utilizate, printre care se remarcă tapițeria Alcantara® și pielea Nappa sau sistemul audio HI-FI marca FOCAL®.

NOUL PEUGEOT RIFTER ȘI CONCEPTUL RIFTER 4X4: proiectate pentru aventură

PEUGEOT RIFTER adoptă cu succes un stil robust, dar în același timp elegant. Spiritul său aventurier îl face să fie confortabil atât în „jungla urbană”, cât și în mediul natural. Echipat cu PEUGEOT i-Cockpit®, acesta oferă o experiență la bord unică în categoria sa. Disponibil în două lungimi, cu 5 sau 7 locuri, modelul este un gaj al versatilității și modularității. RIFTER beneficiază de motorizări eficiente, pe benzină, 1.2 PureTech 110  și 130 CP sau diesel 1.5 BlueHDi 75, 100 și 130 CP. Acesta oferă sisteme de asistență la condus de ultimă generație. Construit pe o platformă modulară EMP2 adaptată, răspunde nevoilor celor mai exigenți utilizatori.

CONCEPTUL PEUGEOT RIFTER 4x4 este dedicat descoperirii spațiilor largi. Echipat cu un sistem de tracțiune integrală dezvoltat de DANGEL, anvelope specifice și gardă la sol ridicată de 80 mm, stilul său este percutant, fiind pregătit să abordeze orice tip de teren. Un cort Overland care poate fi montat pe plafon permite extinderea limitelor de explorare. Bicicleta de teren PEUGEOT eM02 FS PowerTube asistată electric, este echipată cu o baterie integrată în cadru. În combinație cu PEUGEOT RIFTER 4X4, aceasta contribuie la explorarea altor orizonturi. PEUGEOT eM02 FS PowerTube a fost concepută de PEUGEOT Design Lab și este predecesoarea viitoarelor biciclete electrice PEUGEOT.

LEUL PEUGEOT, noul ambasador al mărcii

Acest LEU simbolizează mândria mărcii, aceea de a fi atins un nivel de calitate fără compromis. Acest angajament față de calitate se află în ADN-ul PEUGEOT, care are o istorie de peste 200 de ani.

Sculptura aniversează 160 de ani de existență a siglei PEUGEOT, concepută pentru prima data în 1858. Leul care se deplasează pe o săgeată simbolizează cele trei calități ale fierăstrăului PEUGEOT: flexibilitatea lamei, duritatea dinților și viteza tăierii. Este o operă de artă monumentală concepută de designerii din cadrul PEUGEOT Design Lab, având o lungime de 12,5 metri și o înălțime de 4,8 metri.

PEUGEOT DESIGN LAB: expertiză în serviciul universului non-auto

Misiunea designerilor din cadrul studio-ului Global Brand Design este de a pune expertiza și know-how-ul PEUGEOT în serviciul clienților care nu aparțin universului auto.

Conceptul Sea Drive, dezvoltat de PEUGEOT pentru BENETEAU, explorează viitorul postului de pilotaj în sectorul navigației. Acesta îmbină ineditul PEUGEOT i-Cockpit® (volan de dimensiuni reduse, head-up display și ecran tactil cu comenzi) cu tehnologia conectată Ship Control®. Acest computer de bord, dezvoltat de BENETEAU, simplifică navigația și viața la bordul unei nave.

PEUGEOT Design Lab supraveghează design-ul bicicletelor PEUGEOT și concepe soluții pentru mobilitate. Trotineta e-Kick, concepută împreună cu MICRO și bicicleta pliabilă PEUGEOT eF02, ambele asistate electric, vor fi expuse la Geneva.

PEUGEOT Design Lab concepe designul pentru produsele de imagine a mărcii PEUGEOT. Vor fi prezentate valize, burghie, râșnițe de sare și piper, ceasuri și îmbrăcăminte din gama PEUGEOT Legend. O planșă de surf originală, dedicată modelului 208 GTi va fi, de asemenea, expusă.

Un designer va fi prezent la standul de la Geneva în zona „lab", pentru a ilustra și a explica know-how-ul studioului.

TEHNOLOGIA PEUGEOT: noua cutie de viteze EAT8, motorizări eficiente și sisteme de asistență la condus

Cutia de viteze automată cu 8 trepte EAT8 va fi expusă pe sedanul PEUGEOT 508 GT dotat cu motor BlueHDi 180 CP, precum și pe un model demonstrativ. Dezvoltată împreună cu japonezii de la AISIN, aceasta reduce consumul de carburant cu până la 7% în comparație cu EAT6.

Modele demonstrative ale motoarelor pe benzină PureTech 225 CP și diesel BlueHDi 130 CP vor fi, de asemenea, expuse. Acestea respectă standardul Euro 6c și sunt disponibile pentru noile PEUGEOT 308 și 508 (3008 pentru BlueHDi 130 CP). Motorul 1.6 PureTech 225 CP este echipat cu un filtru de particule (GPF), iar un catalizator cu reducere selectivă (SCR) se găsește pe 1.5 BlueHDi 130 CP pentru reducerea emisiilor de NOx.

O zonă experimentală „PEUGEOT Amplified Experience” va permite vizitatorilor să testeze sistemele de asistență la condus cu ajutorul unei căști de realitate virtuală SAMSUNG Gear. O cască FOCAL® le va permite acestora să trăiască experiența din plin. Printre sistemele de asistență la condus care pot fi testate se numără: frânarea automată de urgență, Advanced Grip Control, sistemul activ de monitorizare a unghiului mort, regulatorul de viteză adaptiv și sistemul de avertizare la depășirea involuntară a benzii de rulare.

PEUGEOT SPORT: 208 WRX, 308 TCR, 208 și 308 GTi by PEUGEOT SPORT

PEUGEOT își intensifică angajamentul său față de raliuri în 2018 și prezintă în exclusivitate la Geneva noul PEUGEOT 208 WRX al lui Sébastien LOEB. Având un aspect nou, această „bestie” dedicată raliurilor este pregătită la participe la disputatul Campionat Mondial FIA World RX. Dotat cu 4 roți motrice, animate de 560 CP, 1 300 kg și un cuplu de 850 Nm, acesta ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde.

Noul PEUGEOT 308 TCR, versiunea sport a modelului PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT este o evoluție majoră pentru PEUGEOT 308 Racing Cup, construit pentru categoria TCR și desemnat să participe la noul campionat WTCR. Echipat cu un motor THP în 4 cilindri și turbocompresor, acesta dezvoltă 350 CP. Modelul adoptă un stil atletic și o aerodinamică îmbunătățită, gaj al performanței și al competitivității.

Modelele de serie 208 și 308 GTi by PEUGEOT SPORT oferă un design agresiv, dar și performanțe la nivel înalt, ce onorează faimoșii lor predecesori. Inginerii de la PEUGEOT SPORT au adoptat un design rafinat pentru motoarele, frânele și șasiul acestor vehicule. Modelele expuse la Geneva sunt de tip Coupe Franche albastru/negru, ceea ce accentuează stilul lor radical. Distribuția vopselelor negru mat în partea din față și Magnetic Blue în partea din spate, oferă modelului 208 armonia perfectă între stil și sportivitate. Modelul 308 se remarcă prin nuanțele Magnetic Blue aplicate pe partea frontală și Negru Perla Nera pe partea din spate. Această combinație de culori a fost dezvăluită anul trecut în iulie și va fi expusă publicului larg.

PEUGEOT SCOOTERS: un nou PEUGEOT METROPOLIS cu nuanțe Emerald Crystal

PEUGEOT SCOOTERS prezintă modelul său pe trei roți PEUGEOT Metropolis în culoarea Emerald Crystal. Această nuanță elegantă de albastru a fost aplicată pentru prima dată pe SUV-urile PEUGEOT 2008 și 5008. Lansat în ianuarie 2017, scooter-ul dispune de tehnologii împrumutate din universul auto, printre care: sistemul de pornire hands-free,  sistemul de monitorizare a presiunii pneurilor și sistemul de frânare cu ABS. Este singurul scooter cu 3 roți fabricat în totalitate în Franța, la uzina din Mandeure (Franche-Comté).

PEUGEOT SCOOTERS celebrează în acest an 120 de ani de inovații tehnologice îndrăznețe. Este cea mai veche marcă din lume de vehicule pe două roți motorizate. Printre acestea se numără emblematicul PEUGEOT 103 sau S55, primul său model de scooter.  PEUGEOT 2.0, primul scooter electric în totalitate conectat este prezentat la 20 de ani după Scoot'elec, primul model electric dezvoltat de PEUGEOT.

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
PR Manager Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

 • Rifter - thumbnail

 • Rifter 4x4 Concept - thumbnail

 • EAT8 - thumbnail

 • Peugeot Lion - Geneva 2018