Groupe PSA si Punch Powertrain dezvolta transmisia DT2

Punch Powertrain DT2

• Punch Powertrain a fost selectată pentru a furniza cea mai nouă generație de sisteme e-DCT brevetate, până în anul 2022, ca parte a procesului de electrificare gândit de Groupe PSA.
• Această transmisie cu dublu ambreiaj electrificată - hibrid DT2 - cu un motor de 48V va echipa vehiculele electrice Mild Hybrid.
• Cele două companii discută despre fabricarea noii transmisii într-una dintre fabricile Groupe PSA și explorează posibilitatea extinderii parteneriatului.

Groupe PSA, angajat în schimbarea direcției spre electrificare

Groupe PSA accelerează activ trecerea la vehiculele electrificate ( Mild Hybrid (MHEV), electrice (EV) și Plug-in Hybrid (PHEV)), cu scopul de a dezvolta o ofertă electrificată care să acopere 100% din gama sa până în anul 2025.

În acest context, decizia Groupe PSA de a selecta Punch Powertrain ca furnizor de sisteme de transmisie electrificată de generație viitoare este una extrem de importantă în strategia aleasă.

Cea mai bună transmisie cu dublu ambreiaj

Principalul motiv al Groupe PSA de a coopera cu Punch Powertrain este de acela de a folosi un sistem de transmisie cu dublu ambreiaj de ultimă oră și brevetat. Acesta utilizează mai puține componente și, prin urmare, este un sistem de transmisie mai ușor și mai compact. În plus, oferă performanțe remarcabile și o economie de combustibil favorabilă la un cost competitiv. Urmatoarea generatie a acestui sistem, cu o configuratie ce include un motor de 48V, va fi instalata de Groupe PSA pe vehiculele sale.

Noua tehnologie DCT stabilește un nou punct de referință vis-abis de tehnologiile concurente din segmentele de autoturisme și vehicule utilitare ușoare, având în vedere caracteristicile sale remarcabile.

Punch Powertrain - focus spre clienți și investiții semnificative

Punch Powertrain a bifat investiții majore pentru a satisface cerințele unui proiect de o asemenea amploare, inclusiv achiziționarea expertului în industria electronică Apojee.

Strategia internațională de creștere a Punch Powertrain

Acordul cu Groupe PSA reprezintă un pas important pentru Punch Powertrain și este în concordanță cu viziunea sa strategică de a deveni un furnizor mondial în domeniul auto. Pentru a asigura o creștere durabilă și continuă, compania s-a concentrat pe două obiective: extinderea portofoliului de produse și stabilirea unei baze de clienți la nivel mondial pe piețele globale.

Cu Groupe PSA drept prim mare client european, Punch Powertrain își îndeplinește cel de-al doilea obiectiv: asigurarea poziției sale în Europa și extinderea acoperirii globale.