Noul campion: Opel si Vauxhall se alatura Grupului PSA

Opel si Grupul PSA

  • Încheierea achiziției mărcilor Opel și Vauxhall de către Grupul PSA, care a fost anunțată pe 6 martie 2017
  • Noua entitate poziționează Grupul PSA pe al doilea loc în Europa, cu o cotă de piață de 17% obținută în prima jumătate a anului 2017
  • Michael Lohscheller, CEO al Opel/Vauxhall va prezenta în umătoarele 100 de zile planul strategic conceput de către echipele Opel/Vauxhall cu ajutorul Grupului PSA

Grupul PSA anunță încheierea achiziției filialelor Opel și Vauxhall ale General Motors, un proiect care a fost semnat pe 6 martie 2017.

Împreună cu Opel și Vauxhall, Grupul PSA devine al doilea cel mai important producător auto  din Europa, cu o cotă de piață de 17% în prima jumătate a anului. Bazându-se pe această tranzacție și având, acum, cinci mărci auto complementare și bine poziționate, Grupul PSA își va consolida prezența pe cele mai importante piețe europene și acest lucru va costitui baza unei creșteri profitablile în toată lumea.

Începând din luna august, Opel și Vauxhall se dedică construirii unui plan stategic cu ajutorul Grupului PSA, cu obiectivul de a-și restabili principiile economice. Echipele Opel și Vauxhall vor prezenta acest plan în 100 de zile și îi vor asigura execuția, mobilizați de sinergiile generate de către noul Grup, estimate la aproximativ 1.7 milioane pe an la jumătatea trimestrului.

Încheierea acestei tranzacții marchează un pas important în dezvoltarea Grupului PSA, care a fost posibilă datorită angajamentului puternic al echipelor implicate. Comitetul de Supraveghere dorește să mulțumească președintelui Carlos Tavares și directorului financiar Jean Baptiste de Chatillon pentru implicarea în această tranzacție ca parte a Comitetului de Management. În ceea ce privesc provocările apărute pentru Grupul PSA, se consideră necesară motivarea în legătură cu implementarea planului de redresare al firmei Opel, în condiții care vor fi specificate la o dată ulterioară.

În paralel, achiziția operațiunilor financiare europene ale General Motors este în curs, supusă validării de către diferitele autorități de reglementare și este planificată pentru a doua jumătate a anului 2017.

Carlos Tavares, Președinte Consiliului de Administrație al grupului PSA, a declarat: „ Începem, astăzi, cu Opel și Vauxhall o nouă fază în dezvoltarea Grupului PSA. Acest proiect a devenit o realitate în numai câteva luni, datorită muncii remarcabile în echipă și vreau să le mulțumesc tuturor. Vom folosi această oportunitate pentru a construi ajuntându-ne reciproc și pentru a atrage noi clienți datorită implementării planului de performanță pe care Opel și Vauxhall îl vor implementa. În paralel, executarea planului Push to Pass rămâne o prioritate de top pentru noi și ne vom concentra pe realizarea obiectivelor. Avem încredere în impulsul pe care aceste strategii îl vor crea pentru beneficiul tuturor acționarilor.”

Despre Grupul PSA

Cu vânzări şi câştiguri de 54 de miliarde de Euro în 2015, Grupul PSA concepe experienţe automobilistice unice şi furnizează soluţii de mobilitate care oferă libertate şi bucurie clienţilor din întreaga lume. Grupul sprijină producţia de modele a celor trei mărci: Peugeot, Citroen şi DS, dar, de asemenea, oferă și o gamă largă de servicii de mobilitate cu ajutorul mărcii Free2Mov pentru a răspunde nevoilor şi aşteptărilor utilizatorilor de automobile. PSA este lider european în privinţa emisiilor de CO₂, cu o medie de 102,4 grame pe kilometru în 2016 şi este unul dintre pionerii din domeniul maşinilor autonome şi conectate, cu o flotă de 2,3 milioane de vehicule în lume. Activităţile sale se extind, de asemenea, la finanţare prin intermediul Băncii PSA Finance şi la echipamente dezvoltate la Faurecia. Mai multe informaţii pe groupe-psa.com

 

Persoana de Contact :

Rodica Ionescu

PR Manager

Tel : 0751.011.104

E-mail : rodica.ionescu@trustmotors.ro