Free2Move, aplicatia Grupului PSA pentru car sharing

Free2Move car sharing PSA

Free2Move, aplicatia Grupului PSA pentru car sharing

  • Aplicaţia Free2Move oferă acces la serviciile de car sharing oferite de aproximativ douăzeci de operatori.
  • Această lansare transformă în realitate obiectivul Grupului de a deveni furnizorul preferat de servicii de mobilitate pentru clienţii săi, în conformitate cu planul strategic "Push to Pass".
  • Aplicaţia este deja disponibilă în cinci ţări europene şi va fi în curând pusă în aplicare şi în alte trei ţări.

Aplicaţia Free2Move a fost concepută pentru a înlesni experienţa utilizatorilor privind mobilitatea. Sistemul oferă acces centralizat la serviciile câtorva operatori de car-sharing prin intermediul unei singure aplicaţii care reuneşte diverse tipuri de soluţii de transport. Utilizatorul poate, în acest fel, să vizualizeze pe un singur ecran toate vehiculele din apropiere, care sunt disponibile pentru a călători, fie că vorbim despre maşină, scuter sau bicicletă, având posibilitatea de a compara preţurile, locaţia şi caracteristicile mijloacelor de transport disponibile pentru car-sharing (marcă, număr de locuri, tip de propulsie) pentru folosire imediată sau pentru a face o rezervare. Aplicaţia pentru smartphone este disponibilă în câteva oraşe din Germania, Italia, Austria, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii, urmând a fi oferită în curând în Franţa, Spania şi în Olanda, gratuit prin platformele App Store, Google Play Store şi Windows Phone.

Această lansare reprezintă îndeplinirea obiectivului Grupului de a deveni un actor important în domeniul serviciilor de mobilitate, la scară globală, prin intermediul mărcii Free2Move. În conformitate cu analizele făcute de Frost&Sullivan¹, numărul de utilizatori ai serviciilor de car sharing din întreaga lume se va mări de 4.5 ori în următorii 10 ani, cu o creştere de la 8 la 36 de milioane de clienţi între 2015 şi 2025.

Pentru a marca evenimentul de lansare, Grégoire Olivier, Manager al Serviciilor de Mobilitate ale Grupului PSA, a declarat: "Aplicaţia Free2Move simplifică experienţa de mobilitate a clienţilor noştri oferindu-le soluții alternative prin intermediul unei platforme intuitive. Acest lucru este posibil, în primul rând, datorită tuturor partenerilor noştri, care oferă noi tipuri de servicii de mobilitate. Aplicaţia Free2Move oferă libertate de mişcare printr-un singur click!"

¹ Frost & Sullivan, "Viitorul Pieţei de Carsharing până în 2025", August 2016


Pentru mai multe informaţii despre aplicaţia Free2Move, puteţi accesa link-urile cu materialul video explicativ și  site-ul oficial.


Despre Free2Move
Creat în Septembrie 2016, sistemul reuneşte toate serviciile pentru noile soluţii de mobilitate ale Grupului PSA, dezvoltate pentru a răspunde diferitelor cerințe de transport ale clienţilor săi particulari şi profesionişti (servicii de car sharing, managementul flotei şi leasing multi-brand pe termen lung).