Grupul PSA lupta împotriva schimbărilor climatice

Grupul PSA lupta împotriva schimbărilor climatice

«Lista A», care reuneşte 193 de companii din toată lumea, a fost realizată la cererea a 827 de investitori cu active de peste 100 000 de miliarde de dolari. Mii de companii trimit în fiecare an informaţii privind mediul pentru evaluarea independentă a CDP. Grupul PSA face parte din cele 9% companii care participă la programul CDP care a obţinut un loc în «lista A». Este o recunoaştere a acţiunilor întreprinse de către Grup pe durata anului care a trecut pentru a reduce emisiile şi a atenua efectele schimbărilor climatice.

1817-92a399

Patrice Lucas, Directorul Programelor şi Strategiei Grupului PSA, a declarat: «Această distincţie a CDP validează, la nivel internaţional, pertinenţa alegerilor noastre tehnologice şi a noilor noastre oferte de mobilitate faţă de problemele legate de schimbările climatice. Ea recompensează demersul nostru conceput pentru a garanta, împreună cu ONG-ul Transport&Mediu, toată transparenţa faţă de clienţi în ceea ce priveşte consumul real al vehiculelor. »

 

«Lista A» completă şi publicată astăzi în raportul CDP. Acest raport, care stabileşte acţiunile de referinţă în materie de luptă contra schimbărilor climatice, prezintă companii internaţionale care au început tranziţia către o economie cu emisii scăzute de carbon şi că unele dintre ele capitalizează deja oportunităţile oferite de această tranziţie. Traiectoriile de reducere a emisiilor anunţate de aceste companii sunt coerente cu obiectivele Acordului de la Paris negociate cu ocazia COP21. Acestea vor fi folosite ca referinţă pentru următoarele evaluări anuale.

 

Paul Dickinson, preşedinte executiv al CDP declară: « Felicităm cele 193 de companii din „Lista A” care luptă pentru un viitor cu mai puţine emisii de carbon. Companiile sunt actori cheie care permit economiei mondiale să îşi atingă noile obiective. Conducerea acestui grup de companii indică drumul celorlalți viitori participanți prin măsurile îndrăzneţe care trebuie luate şi posibilitatea de a capitaliza numeroasele oportunităţi pe care le pot avea»

 

«Lista A» cu scorurile tuturor companiilor care fac parte în mod public din programul CDP în ceea ce priveşte schimbarea climatică, este disponibilă pe site-ul CDP.

 

Despre grupul PSA

Grupul PSA a realizat în 2015 o cifră de afaceri de 54 de miliarde de euro. Producătorul concepe automobile unice şi furnizează soluţii de mobilitate oferind tututor libertate şi plăcere. Cu modelele celor trei mărci: Peugeot, Citroen şi DS, dar de asemenea cu o ofertă largă de servicii conectate şi de mobilitate cu marca Free2Move, răspunde noilor utilizări ale vehiculului. Este lider european în termen de emisii de CO₂, cu o medie de 104,4 grame de CO₂/km în 2015 şi unul dintre pionierii maşinii autonome şi a vehiculului conectat, cu o flotă de 1,8 milioane de vehicule în lume. Activităţile sale se extind, de asemenea, asupra finanţării cu Banca PSA Finance şi a echipamentului vehiculului cu Faurecia. Mai multe informaţii pe groupe-psa.com/fr