Grupul PSA, metode de măsurare a consumului real

Grupul PSA, metode de măsurare a consumului real

Protocolul de măsurare a consumului real defineşte mijloacele (materialele necesare) şi metodele de analiza a rezultatelor pentru implementarea sistematică a calculului consumului real mediu al clientului obișnuit. Acest protocol se derulează în trei etape:

  • Selecţia şi verificarea vehiculului
  • Rulajul vehiculului şi măsurarea parametrilor
  • Analiza rezultatelor măsurătorilor

Măsurătorile trebuie realizate pe două sensuri rutiere publice, deschise circulaţiei în condiţii de trafic real, care să includă utilizarea aerului condiţionat, greutatea bagajelor şi a pasagerilor, grad de înclinare, etc. şi şoferi neprofesionişti. Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, mărcile Peugeot şi Citroën vor face public consumul real a 10 modele suplimentare dintre care noul Peugeot 3008 şi noul Citroen C3, alături de valorile de consum publicate deja în luna iulie.

1802-4a84e3

Până la sfârşitul lui 2016, un total de 50 de rezultate obţinute în 2016 vor fi publicate pentru cele trei mărci Peugeot, Citroën și DS. În același timp, un simulator online va fi pus la dispoziție permiţând clienţilor să estimeze consumul pentru vehiculul lor în funcţie de modul lor de a conduce şi de condițiile de utilizare.

În 2017, grupul PSA, T&E (Federația Europenă pentru Transport și Mediu), FNE (France Nature Environment) şi Bureau Veritas vor extinde aceste proceduri de măsurare a emisiilor de oxizi de azot (Nox) în consum real în cadrul acestui protocol. Gilles Le Borgne , directorul de Calitate şi Inginerie al Grupului PSA precizează că «Acest protocol solid este rezultatul unei colaborări inedite şi reuşite între un producător industrial, ONG-uri şi un organism certificator. Acesta este astăzi disponibil pentru ca și alţii să poată să se inspire în demersul de a acorda mai multă transparenţă faţă de clienţii lor».

Greg Archer, director al Departamentului Vehicule Curate din cadrul TE (Transport&Environment) declară: «Testul de măsurare al consumului real, elaborat împreună cu Grupul PSA este o acţiune de transparenţă faţă de clienţi şi furnizează informaţii mai reprezentative decât testele de laborator, care îi ajută să aleagă cele mai eficiente maşini din punctul de vedere al consumului. Această abordare ştiinţifică este solidă şi sigură în ceea ce priveşte măsurarea reală a emisiilor de carbon. Astfel, îndemnăm Comisia Europeană şi toţi producătorii de maşini să folosească cât mai curând acest test pentru scopuri de reglementare şi de promovare. »

Informații detaliate despre metoda de măsurare a consumului real.