1.2 PureTech: "Motorul Anului" si in 2017

Puretech Motorul Anului 2017

Motorul turbo PureTech pe benzină, de 1,2 litri, cu 3 cilindri al Grupului PSA a câștigat încă o dată premiul „Motorul Anului” și în 2017


Cu ocazia celei de-a 19-a decernări a Premiului pentru Motorul Anului, care a avut loc în Stuttgart, un juriu internațional, format din jurnaliști, a acordat premiul „Motorul Anului 2017” pentru propulsorul turbo PureTech pe benzină, de 1.2l, cu 3 cilindri, în categoria 1 - 1.4l.

Un succes industrial și comercial

Pentru al treilea an la rând, premiul „Motorul anului 2017” confirmă succesul comercial al acestui motor, care este disponibil în variantele de 110 și 130 CP (PureTech 110 S&S și PureTech 130 S&S).

Rezultate:
- Cu peste 850.000 de unități deja produse în fabricile „Française de la Mécanique” din Douvrin (Franța) și din Xiang Yang (China) de la lansarea sa din 2014, acest motor va fi, de asemenea, fabricat la Trémery (Franța) până la sfârșitul anului 2017 pentru a răspunde cererii în creștere și pentru a dubla capacitatea de producție a acestui motor în Franța. Producția anuală va depăși 1 milion de unități până în 2019.
- Motorul 1.2 PureTech în versiunile de 110 și 130 CP este folosit pe mai mult de 90 de modele din 70 de țări. În anul 2017, propulsorul contribuie la succesul comercial al noilor produse lansate de grupul PSA, precum noul Peugeot 3008 ales „Mașina Anului 2017” și noul Citroën C3.
- Pe piața europeană, familia modulară a motorului PureTech de 1.2L în trei cilindri reprezintă 1/3 din totalul motoarelor pe benzină și diesel ale Grupului PSA.


O ofertă mai performantă și mai ecologică

Recunoscut pe piață pentru experiențele plăcute de condus chiar și la cele mai mici turații, motorul PureTech turbo de 1.2L, în 3 cilindri continuă să evolueze și va beneficia de îmbunătățiri semnificative înainte de sfârșitul anului 2017, cu evoluții în ceea ce privește performanța și consumul de combustibil (până la 4%):
- introducerea unui filtru pentru particule (GPF – Filtru de particule pentru motoarele pe benzină) pentru a reduce emisiile de particule cu mai mult de 75%, anticipând viitoarele standarde de reglementare din 2020 pentru Europa și China;
- optimizarea eficienței, datorită evoluției ciclurilor de combustie și a unei injecții de presiune de 250 de bari;
- reducerea fricțiunii mecanice și introducerea unui nou turbocompresor;
- transformarea motorului într-unul mai compact pentru a optimiza aerodinamica (câștiguri la indicele SCx).


În legătură cu acest premiu, Christian Chapelle, Vice-Președinte - Producere de Sisteme de Propulsie și Șasiuri, Grupul PSA, a declarat: „Acordarea acestui premiu confirmă calitatea excepțională și performanța motoarelor noastre pe benzină. Continuăm să optimizăm motoarele noastre pe combustie internă pentru a le face mai eficiente și mai prietenoase cu mediul și din acest motiv ne poziționăm mai bine față de provocările tranziției din domeniul energetic.”


Despre Grupul PSA

Cu vânzări şi câştiguri de 54 de miliarde de Euro în 2015, Grupul PSA concepe experienţe automobilistice unice şi furnizează soluţii de mobilitate care oferă libertate şi bucurie clienţilor din întreaga lume. Grupul sprijină producţia de modele a celor trei mărci: Peugeot, Citroen şi DS, dar, de asemenea, oferă și o gamă largă de servicii de mobilitate cu ajutorul mărcii Free2Mov pentru a răspunde nevoilor şi aşteptărilor utilizatorilor de automobile. PSA este lider european în privinţa emisiilor de CO₂, cu o medie de 102,4 grame pe kilometru în 2016 şi este unul dintre pionerii din domeniul maşinilor autonome şi conectate, cu o flotă de 2,3 milioane de vehicule în lume. Activităţile sale se extind, de asemenea, la finanţare prin intermediul Băncii PSA Finance şi la echipamente dezvoltate la Faurecia. Mai multe informaţii pe groupe-psa.com