Noul PEUGEOT 3008 GT: calități de SUV, spirit GT

Noul PEUGEOT 3008 GT: calități de SUV, spirit GT

La numai câteva săptămâni după prezentarea sa, noul PEUGEOT 3008 îşi dezvăluie versiunea cea mai dinamică şi mai exclusivistă: GT. Expresie modernă a confortului, destinată conducătorilor auto în căutarea unor experienţe noi, versiunea GT completează gama noului SUV al mărcii. Dotată exclusiv cu motorizarea 2.0 L BlueHDi 180 CP S&S EAT6, noul PEUGEOT 3008 GT beneficiază de o serie de caracteristici specifice, precum şi de o culoare nouă în versiunea Coupe Franche. În plus, versiunea GT Line propune chiar si la nivelul motorizărilor mai accesibile o echipare sportivă. Noile versiuni ale modelului PEUGEOT 3008, GT şi GT Line se înscriu astfel în obiectivul mărcii, de a urca la următorul nivel al calității în segmentul său şi vor fi disponibile încă de la lansarea lor comercială programată pentru luna octombrie 2016.

1713-9c4d3b
Standardul unei game cuceritoare

 

Întotdeauna vor exista pasionați auto şi tocmai pentru acești clienți exigenți, cu simţ estetic şi caracter puternic a fost proiectat autovehicul care permite să-și exprime întreaga personalitate şi distincţie, pe măsura dorinţei lor. Prin versiunea GT a noului 3008, PEUGEOT s-a hotărât să se adreseze tocmai acestei clientele diferite, aflate în căutarea unui autovehicul seducător.

 

Astfel, noul PEUGEOT 3008 dispune încă de la lansarea sa de o gama de versiuni completa şi accesibilă clienţilor săi. În conformitate cu strategia Mărcii de orientare spre segmentele mai inalte ale categoriei sale, aceasta  cuprinde:

 •  3 niveluri de echipare standard (Access, Active şi Allure)
 •  echiparea speciala GT Line
 •  versiunea sportiva GT

Aceasta din urmă reprezintă vârful-de-gamă, varainta exclusivistă şi extrem de dinamică, rămânând în acelaşi timp perfect adaptată și utilizării cotidiene. Destinat adevăraţilor pasionați auto, noul PEUGEOT 3008 GT propune un mix între calităţile noului SUV al gamei –  stil hotărât, interior echipat cu PEUGEOT i-Cockpit®, care îţi taie respiraţia, dotari high-tech şi trăsături sportive, exclusiviste, specifice. GT! Pentru PEUGEOT, această denumire emblematică din istoria automobilului reprezinta valorile unei legende care permit distingerea şi evidențierea conducătorului auto. Versiunea GT a noului PEUGEOT 3008 dispune de:

 •  motor exclusivist, 2.0 L BlueHDi 180 CP S&S, cuplat la o cutie de viteze automată în 6 trepte, EAT6: versiunea cea mai puternică a gamei, menită să asigure plăcere accentuată la volan;
 •  o ţinută mai sportivă, cu pasaje pronunțate ale roților şi anvelope standard de 19’’ (235 50 R19) utilizate în compania jantelor bi-ton BOSTON, diamantate sunt disponibile numai în versiunea GT, pentru care s-a proiectat un sistem de suspensie special pentru a pune in valoare toate elementele tehnologice;
 •  o culoare exterioară selectă ca dotare standard, cu acoperiş bi-ton « Black Diamond » negru strălucitor, versiunea GT propune, opţional, o variantă Coupe Franche cu trei nuanţe ale gamei (Gri Platinium, Gri Amazonite şi Metallic Copper). Culoarea Perla Nera din mixul GT Coupe Franche înscrie noul standard al gamei în registrul select şi identitar al know-how-ului PEUGEOT;
 •  elemente specifice ale designului exterior şi ambianţă interioară elegantă.

 

Interior: noul PEUGEOT i-Cockpit

 

Silueta sportivă techno-chic a versiunii GT se regăseşte bineînţeles şi în interior. Noul PEUGEOT i-Cockpit® - în dotare standard – dezvăluie un tablou de bord spectaculos, tehnologic. Încă de la primul nivel de echipare, experienţa la bord este garantată de interiorul modern. Materialele alese şi precizia îmbinărilor contribuie semnificativ la nivelul ridicat de calitate al interiorului, iar grija pentru detalii este evidentă în munca designerilor, înscriind şi din acest punct de vedere versiunea GT în registrul eleganţei, discreției şi al rafinamentului.

 

Interiorul versiunii GT afişează cusături fine de culoare arămie în partea superioară a tabloului de bord, a panourilor portierelor şi a cotierelor centrale, iar scaunele de tip scoică sunt îmbrăcate cu o tapiţerie TEP/ Alcantara sau, opţional, cu piele Nappa Mistral. Odată instalat confortabil la bordul autovehiculului, conducătorul auto este imediat atras de forma volanului compact, care afişează cu mândrie logoul GT din oţel cromat, în partea inferioară.

 

Călătoria senzorială continuă, astfel, privirea şi simţul tactil sunt asistate plăcut de designul magnific al tabloului de bord, precum şi de panourile din lemn autentic de stejar aplicat la nivelul portierelor. Acest design - « Grey Oak » participă la stilul specific vârfului-de-gamă, dar şi la crearea unei ambianţe moderne inspirate din elementele designului locuințelor confortabile. În final, aspectul select al ambianţei interioare GT se bazează pe o mulţime de mici detalii care demonstrează priceperea mărcii în materie de confort şi calitate premium: ornamente interioare din crom, oţel şi satin, pedale şi suport picioare din inox, pragurile portierelor faţă din inox, sau covoraşele cu inserții arămii.

 

Senzația de calitate premium se prelungeşte și la nivelul cadranului digital, de culoare arămie, specifică versiunii GT, iar simţurile nu sunt trecute cu vederea, graţie i-Cockpit-ului® Amplify, un veritabil amplificator de senzaţii! Datorită acestuia, noul PEUGEOT 3008 GT dispune încă din versiunea standard de un veritabil dirijor de orchestră, care poate fi convocat pentru a amplifica experienţa în timpul conducerii. Nimic nu lipseşte: setarea dinamică (cu pachetul Driver Sport), intensitatea luminilor, animaţia ecranelor, parametrii ambianţei sonore, parfumurile delicate, posibilitatea de a beneficia de un sistem de masaj cu puncte multiple, la locurile din faţă. Noul PEUGEOT 3008 GT îşi transpune fericitul proprietar într-o lume multi-senzorială de o calitate înaltă.

Design exterior sportiv, categoric

 

Designul exterior al noului Peugeot 3008 emană forţă de la prima vedere. Adoptând în totalitate standardele SUV-urilor, acesta surprinde prin puterea expresiei şi consecvenţa trăsăturilor de caracter. Partea frontală afişează o grilă dinamică, exclusivistă. Cu o dechidere largă, încadrată de nuanţele cromate « Sanded Chrome », aceasta afișează cu mândrie semnul mărcii în centrul grilei cadrilate. Bara de protecţie distinctivă completează farurile full-led pentru a desăvârşi ansamblul frontal, iar silueta tăioasă şi expresia sportivă revendică personalitatea categorică a conducatorului auto şi mândria apartenenţei la marcă. Un adevărat GT!

 

Profilul elegant este subliniat si de marginea cromata a geamurilor laterale care împreună cu ornamentul din inox care se întinde de-a lungul acoperişului până la spoilerul din spate, încadrează cu fineţe şi fluiditate suprafeţele vitrate. Astfel evidenţiată, linia caroseriei îşi dezvăluie proporţiile ce îi conferă o alură mai puţin înaltă şi mai dinamică decât a celor mai mulţi dintre concurenţi. Profilul se impune prin pasajele largi ale roților, jantele de 19’’, barele din aluminiu ale plafonului şi monograma arămie GT aplicată pe aripa din faţă! Rezultatul - noul PEUGEOT 3008 GT păşeşte într-o lume nouă, aceea a autovehiculelor de excepţie.

 

Încă un mic detaliu demonstrează atenţia şi grija pentru amănunte a designerilor săi: o lumină led de primire (situată la nivelul oglinzilor retrovizoare laterale) proiectează cu mândrie pe sol emblema mărcii. În partea din spate, în afara monogramei GT aplicată pe hayon se remarcă și evacuările duble/cromate, dispuse de o parte şi de alta a spoilerului. Aceste elemente de stil sunt perfect integrate şi orientate catre sportivitate și rafinament.

PEUGEOT 3008 GT Line: simbolul vârfului de gamă

 

De mai bine de un an şi jumătate, strategia mărcii PEUGEOT orientată către cel mai inalt nivel al segmentului său are la bază o propunere care asociază un stil şi o ambianţă selectă cu nivelurile de motorizare mai accesibile, nu doar cu cele foarte puternice. Astfel s-a născut echiparea GT Line, care propune clienţilor confortul asociat cu o personalitate puternică redată cu ajutorul unor finisări remarcabile la nivelul motorizărilor medii.

 

După modelele 208, 2008, 308 şi 508, este acum rândul noului PEUGEOT 3008 să beneficieze de această alternativă de-a lungul întregii sale game de motorizări – cu excepţia motorizării 1.6 L BlueHDi 100 CP S&S şi desigur a motorizării 2.0 L BlueHDi 180 CP S&S, rezervată exclusiv versiunii GT.

 

Echiparea GT Line îşi pune amprenta pe o serie de caracteristici intr-un mod asemanator versiunii GT. Astfel, la exterior – în afară de însemnele GT Line aplicate pe aripile din faţă şi pe hayon – se regăsesc :

 •  bara specifică de protecţie /faţă cu faruri full-led şi grila frontală GT;
 •  chedere şi ornamente la geamurile mici din spate cu protecţie din inox;
 •  evacuare dubla /cromata;
 •  plafon « Black Diamond » în versiune standard;
 •  posibilitatea de a dispune, opţional, de culoarea Coupe Franche.

Finisarea GT Line beneficiază, în plus, de jante de aluminiu de 18’’ bi-ton diamantate /mate şi de carcase ale oglinzilor retrovizoare in culoare Perla Nera (cromate în versiunea GT). La interior se regăseşte ambianţa sportivă şi rafinată GT (în special datorită cusăturilor arămii), cu excepţia versiunii « Grey Oak », a tapiţeriei de scaune Alcantara, precum şi a diferitelor elemente şi linii ornamentale care rămân in nuanța crom satinat. Conducătorul auto al acestui autovehicul se poate de asemenea bucura de versiunea standard a i-Cockpit-ului® Amplify atât pentru confortul personal, precum şi pentru al pasagerilor.

 

Cu ajutorul finisajelor GT şi GT Line, noul PEUGEOT 3008 îşi afişează ambiţia de a furniza senzaţii dinamice într-o ambianţă rafinată, asemenea personalității lor! Disponibile încă de la lansarea comercială a autovehiculului, cele două versiuni vor contribui la prestanţa noului SUV PEUGEOT prin cea mai atractivă tehnologie existentă pe piaţă. 

 

 

CONTACT

Marius Cocu
Director Marketing & Comunicare

E-mail: marius.cocu@trustmotors.ro