PARTENERIAT INTRE GRUPUL PSA SI BNP PARIBAS

PSA Grup acord cu BNP Paribas

Ca parte a unei alianțe importante anunțate astăzi între Grupul PSA și subsidiara Opel a GM, PSA și BNP Paribas au semnat un acord de achiziție comună a activităților financiare a Opel/Vauxhall și au devenit membrii unui parteneriat strategic pe termen lung în jurul mărcilor Opel și Vauxhall.

Banca PSA Finance și BNP Paribas Personal Finance vor achiziționa fiecare câte 50% din capitalul de acțiuni al activităților financiare a Opel/Vauxhall pentru un total de 0.9 miliarde €, reprezentând un multiplu de 0.8x a Valorii Contabile pro-forma de 1.2 miliarde € la sfârșitul lui 2016. În ceea ce privește acordul de parteneriat, BNP va consolida în totalitate entitatea.

Operațiunile financiare Opel/Vauxhall acoperă 11 țări europene, deservind aproape 1 800 de dealeri și au avut câștiguri active de 9.6 miliarde € la sfâșitul lui 2016, din care 5.8 miliarde € sunt finanțați prin depozite și titluri de valoare. Operațiunile de finanțare ale Opel/Vauxhall oferă o gamă largă de produse de finanțare în domeniul auto, incluzând împrumuturi pentru consumatori, leasing, finanțări pentru  dealeri și servicii de asigurare, cu o permanentă atenție pentru optimizarea experienței clienților.

Operațiunile vor beneficia de expertiza comună a Băncii PSA Finance și a BNP Paribas Personal Finance în domeniul finanțării auto pentru a ajuta mai bine dealerii, clienții și pentru a oferi suportul tehnic mărcilor Opel și Vauxhall. Tranzacția va fi finanțată din resurse existente ale PSA și BNP Paribas și va avea un impact de aproape 10 bps asupra Capitalului Comun de Rangul 1 al BNP.

Ambele consilii de administrație au aprobat în mod unanim acordul de parteneriat.

Se așteaptă ca tranzactia să fie  încheiată în al patrulea trimestru din 2017, urmând a fi supusă legilor anti-trust obișnuite și altor aprobări reglementare.

”Operațiunile financiare Opel/Vauxhall sunt esențiale pentru dezvoltarea mărcilor Opel și Vauxhall. Suntem mândri să ne unim forțele cu BNP Paribas, un partener bancar european important și suntem încrezători în faptul că expertiza noastră complementară va transforma acest parteneriat într-un succes,” a menționat Carlos Tavares, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului PSA.

„Acest parteneriat reprezintă o oportunitate extraordinară de a facilita, în continuare, dezvoltarea BNP Paribas Personal Finance în operatiunile de finanțare a sectorului auto și se aliniază perfect obiectivelor noastre strategice pentru anul 2020. Am fost un partener de lungă durată a Grupului PSA și suntem încântați de acest parteneriat valoros cu Opel/Vauxhall. Vom capitaliza abilitățile noastre pentru a servi în cel mai bun mod posibil dealerii și clienții Opel/Vauxhall și a susține aceste mărci.” a declarat Jean-Laurent Bonnafé,  Director Executiv al BNP Paribas.

„Suntem foarte încântați de această nouă achiziție și întâmpinăm cu căldură angajații care se ocupă cu operațiunile financiare Opel/Vauxhall în cadrul parteneriatului nostru”, a declarat Laurent david, CEO al BNP Paribas Personal Finance împreună cu Remy Bayle, CEO al Băncii PSA Finance.

Despre Grupul PSA

Cu vânzări şi venituri de 54 miliarde de euro în 2015, Grupul dezvoltă experienţe automobilistice unice şi soluţii de mobilitate, oferind libertatea şi plăcerea de a conduce în întreaga lume. Cu modelele celor trei mărci, Peugeot, Citroën, DS și de asemenea, cu o ofertă largă de servicii de mobilitate incluzând marca Free2Move pentru a răspunde evoluţiei aşteptărilor utilizatorilor de automobile. Grupul PSA este lider european în ceea ce priveşte emisiile de CO₂, cu o medie de 102,4 grame de CO₂ pe kilometru în 2016 şi unul dintre precursori în domeniul maşinilor autonome şi conectate, cu o flotă de 2.3 milioane de vehicule în întreaga lume. Activităţile sale se extind, de asemenea, la servicii financiare prin intermediul Băncii PSA Finance şi la echipamente auto dezvoltate cu Faurecia. Aflaţi mai multe informaţii pe groupe-psa.com

Despre BNP Paribas

BNP Paribas este una dintre cele mai importante bănci din Europa, având sedii peste tot în lume. Este prezentă în 74 de țări, cu mai mult de 190 000 de angajați, dintre care peste 146.000 în Europa. Grupul deține poziții cheie în trei activități principale: Piețe Interne și Servicii Financiare Internaționale (a căror rețele de retail-banking și servicii financiare sunt incluse în Retail Banking & Servicii ) și Corporate & Institutional Banking, care deservește două francize: clienți corporate și investitori instituționali. Grupul își ajută toți clienții (individuali, asociații comunitare, antreprenori, IMM-uri, clienți corporate și instituționali) să își realizeze proiectele prin intermediul soluțiilor care includ finanțare, investiții, economii și asigurări. În Europa, Grupul are patru piețe interne (Belgia, Franța, Italia, Luxemburg), iar BNP Paribas Personal Finance este lider în ceea ce privește creditarea. BNP Paribas își extinde modelul integrat de retail-banking în țările mediteraneene, în Turcia, în Europa de Est și o mare rețea în partea de vest a Statelor Unite. În ceea ce privește activitățile de Corporate & Institutional Banking și International Financial Services, BNP Paribas se bucură de poziții de top în Europa, o prezență puternică în America și de un business solid și care evoluează rapid în zona Asia-Pacific.

Despre BNP Paribas Personal Finance

BNP Paribas Personal Finance este lider în Franța și Europa pentru împrumuturi personale prin intermediul activităților sale de creditare și credite ipotecare. O subsidiară 100% a Grupului BNP Paribas, BNP Paribas Personal Finace are aproape 20 000 de angajați și operează în 30 de țări. Cu  instituții de creditare care includ Cetelem, Findomestic, Cofinoga și Alphacredit, compania oferă o gamă largă de produse de creditare la punctele de vânzare și la dealeri și direct la consumatori prin centrele de relații cu clienții și Internet. BNP Paribas Personal Finance a adăugat o asigurare și oferte de economii pentru clienții săi din Bulgaria, Franța, Germania și Italia. BNP Paris Pesonal Finance a dezvoltat o strategie de parteneriat activ cu retailerii, producătorii și retailerii auto, comercianți web și instituții financiare (bănci și comapanii de asigurare), bazate pe experiența sa în legătură cu ofertele de creditare și servicii integrate personalizate în funcție de afacerea partenerilor și de obiectivele comerciale. Este, de asemenea, un jucător important în domeniul creditării responsabile și al educației financiare. Detalii suplimentare: bnpparibas-pf.com

Contacte de Presă:

PSA Group 

(+33) 1 40 66 42 00        psa-presse@mpsa.com

BNP Paribas

Malka Nusynowicz        

(+33) 1 42 98 36 25        malka.nusynowicz@bnparibas.com

 BNP Paribas Personal Finance

Valérie Baroux-Jourdain

(+33) 1 46 39 15 88       valerie.baroux-jourdain@bnpparibas-pf.com

Trust Motors

Rodica Ionescu

(+40) 21 207 77 13        rodica.ionescu@trustmotors.ro