Râșnițe redefinite de Peugeot Design Lab

Râșnițe redefinite de Peugeot Design Lab

Expertiza istorica Peugeot

Istoria Peugeot a inceput acum mai mult de doua secole in estul Frantei, teritoriul gastronomiei si al realizarilor importante din industria auto - nu este o coincidenta faptul ca cele doua domenii de expertiza se bazeaza pe precizie, alchimie si inovatie. Incepand cu 1810, moara de cereale a familiei PEUGEOT a fost transformata in fabrica de lame pentru ferastraie, iar in anul 1840, aventura industriala a produs prima rasnita de cafea PEUGEOT, urmata in 1874 de prima rasnita pentru piper al carei mecanism este acoperit de o garantie pe viata. 

1809-faef2b

In fiecare an, PSP (Poivrieres Salieres Productions) concepe, produce si exporta 2.5 milioane de rasnite PEUGEOT in intreaga lume, modele care raman alegerea preferata a sefilor de bucatarie, cu un mecanism care combina precizie si longevitate. A fost, asadar, un lucru normal ca Peugeot Design Lab sa colaboreze cu PSP pentru a actualiza rasnitele de masa pentru piper si sare. Dupa ce au fost produse cateva concepte in 2012, urmate de rasnitele originale MILAN PEUGEOT in 2015, Peugeot Design Lab si PSP au lucrat impreuna pentru a crea aceste noi generatii de rasnite.

De la inceputurile sale, PEUGEOT a conceput si produs mii de obiecte de uz casnic si pentru mobilitate, fiecare dintre ele fiind o demonstratie a expertizei noastre complexe si industriale, precum si a capacitatii de a folosi noi forme pentru a creste functionalitatea. "Creatiile Peugeot Design Lab in cadrul acestui parteneriat sunt rezultatul acestei mosteniri, iar obiectivul acestor creatii este sa provoace cat mai multe senzatii prin vaz, gust, miros, auz si simt tactil – toate sub semnatura PEUGEOT, pentru modernitate si armonie." - Gilles Vidal, Director al Peugeot Design.

Experienta inovatoare pentru utilizatorul rasnitei PEUGEOT

Aceasta rasnita este conceputa pentru a fi tinuta intr-o pozitie inclinata, mai degraba decat intr-o pozitie verticala. Odata ce boabele sunt macinate, nu vor cadea direct in farfurie, ci vor fi directionate catre un recipient format din corpul rasnitei, care face posibila evaluarea corecta si controlul cantitatii condimentarii.

PEUGEOT DESIGN LAB

Designul elegant, forma conica, dinamica fac referire la stilul formal PEUGEOT. Aceste rasnite combina  senzatia  ascutita, precisa, tehnica a corpului de aluminiu cu caldura si senzualitatea manerului de lemn. Suportul alb, lacuit sustine atat forma cat si functia rasnitelor. „Utilizatorul este intotdeauna in centrul atentiei noastre. Atunci cand au fost create rasnitele Peugeot Design Lab, am cautat un control mai precis al condimentelor, care ne-a facut sa reconsideram structura fundamentala a produsului si felul in care este folosit.” - Cathal Loughnane, Director al Peugeot Design Lab.

Descoperiti toate produsele din aceasta gama in magazinul online Peugeot lifestyle. Informatii complete despre Peugeot Design Lab sunt disponibile la www.peugeotdesignlab.com.

Despre Peugeot

Experinta de condus stimulanta si care rasplateste, un design suplu si calitate fara compromisuri, cuprind angajamentul marcii fata de clientii sai si contribuie la emotia pe care fiecare Peugeot o furnizeaza. Operand in aproape 160 de tari cu mai mult de 10 000 de puncte de desfacere, vanzarile Peugeot au crescut cu 4.6% in 2015 pentru a atinge 1 710 000 de vehicule vandute in intreaga lume. Peugeot combina standardele exacte, alura si emotia cu scopul de a fi o marca de varf cu o dimensiune globala. Infiintata in 1889, compania a castigat anul acesta o noua distinctie la Raliul de la Dakar pe care l-a mai castigat si in 2008.

Despre Peugeot Design Lab

Cu mai mult de 200 de ani de expertiza in creatia industriala si 120 de ani de experienta in designul de automobile, Peugeot a lansat Peugeot Design Lab in 2012 ca un atelier de design a unei marci globale dedicate clientilor externi. Principala sa misiune este sa conceapa produse, servicii si experiente de brand in toate sectoarele care nu au legatura cu constructia de masini. Peugeot Design Lab are o expertiza vasta de mobilitate, creand bicicleta electrica AE21 pentru Peugeot Cycles, un tramvai pentru Alstom si un elicopter pentru Airbus.

Despre PSP (Poivrieres Salieres Productions)

PSP are o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro (*2015), din care ¾ reprezinta exporturi. Cu filialele sale din SUA, Germania, China si Benelux, produce peste 2.5 milioane de rasnite in fabrica sa din Quingey (Doubs). Rasnita Peugeot  este, aşadar, lider global , o pozitie pe care compania a mentinut-o de la inceputurile sale. Producatorul de rasnite cu referinte de necontestat s-a lansat si in lumea degustarilor de vin. Compania este acum un IMM de referinta si, datorita expertizei si agilitatii a devenit un etalon global.