Peugeot obtine a doua victorie la Raliul Silk Way

PEUGEOT: câștigător al doilea an consecutiv la SILK WAY

Peugeot DKR Maxi 2017

Cyril Despres / David Castera aduc al doilea trofeu pentru PEUGEOT, după ce în a doua săptămână a cursei și-au menținut poziția de lideri. Vehiculul lor Peugeot DKR #100 a câștigat în cele din urmă, după ce a parcurs un total de 9599 de kilometri.

PEUGEOT – neînvins la Raliul SILK WAY 2017!

În fiecare dintre cele 13 zile ale competiției, un model Peugeot a fost liderul cursei, datorită echipei alcătuite din: Sebastien Loeb / Daniel Elena, Stéphane Peterhansel / Jean-Paul Cottret și Cyril Despres / David Castera. În total, echipa “Dream Team” a câștigat 10 etape.

Stephane Peterhansel / Jean-Paul Cottret au terminat pe locul cinci, după ce au câștigat cinci etape. Șansele lor de a obține o poziție de top au fost eliminate în cea de-a patra etapă, când au pierdut mult timp, fiind nevoiți să-și repare mașina pe drum.

În timp ce echipele Peugeot și-au unit forțele, mașinile cu care au concurat s-au dovedit a fi atât rapide cât și foarte rezistente. Peugeot DKR Maxi, vehicul care a debutat la Raliul Silk Way 2017 a confirmat toate eforturile inginerilor PEUGEOT SPORT, obținând rezultatul așteptat. Evoluțiile tehnice sunt în direcția bună, contribuind la creșterea nivelului de performanță în ansamblu, ceea ce oferă un plus de încredere și piloților.

Principalele rezultate ale echipei PEUGEOT TOTAL

Peugeot DKR confirmă performanța în China, după succesul obținut în America de Sud

Peugeot a câștigat din nou Raliul Silk Way, desfășurat pe distanța dintre Rusia și China, pe parcursul a două săptămâni, unde Cyril Despres a obținut victoria și în 2016. Marca franceză a luat startul din Moscova cu trei mașini: un Peugeot DKR Maxi pentru Loeb și alte două modele Peugeot DKR, care au ajuns pe podium, la Raliul Dakar 2017.

Performanță maximă pentru Peugeot DKR Maxi, la debut!

Noul model de anduranță beneficiază de o lățime cu 10 cm mai mare și bineînțeles de noi modificări tehnice care au fost testate la competiția Silk Way 2017, pregătind modelul pentru următorul Raliu Dakar. Sebastien Loeb a condus acest model pentru a atrage un timp bun încă din prima săptămână a competiției, obținând victoria pentru 4 etape, în total.

Cu un avantaj mai mare de o oră, Loeb a încheiat prima zi după perioada de pauză din Urumqi, în timp ce a condus pe drumul principal, evitând o vale stâncoasă a unui râu. Mașina lui a înregistrat daune majore, la trecerea peste un canal, fiind în final posibilă o reparație, dar pilotul a suferit o accidentare la mână, care l-a scos din cursă. În ciuda acestui eveniment neplăcut, duo-ul francez, rămas în competiție a câștigat mai multă experiență în abordarea provocărilor pe distanțe lungi.

Cyril Despres – denumit “Dl. Silk Way Rally” după a doua victorie consecutivă obținută la această competiție

După accidentul lui Loeb, Despres a preluat conducerea, parcurgând traseul fără greșeală de la început până la sfârșit. A avut doar două probleme, rămânând blocat într-o groapa în prima săptămână și la coborârea pe o dună de nisip la trei zile distanță de finish, dar acestea s-au dovedit probleme relativ minore care nu l-au împiedicat să conducă Raliul în ritm susținut, obținând a doua victorie pentru marca auto, după o carieră remarcabilă în categoria motocicletelor.

Stephane Peterhansel: gardianul spiritului echipei PEUGEOT TOTAL

Peterhansel, câștigătorul Raliului Dakar din anul acesta (și cel mai de succes pilot din istoria Dakar), a avut șansele sale de a obtine victoria Silk Way Rally în prima săptămână, dar a pierdut două ore după un accident. Cu toate acestea, a luptat și a urcat din partea de jos a clasamentului general în top cinci, obținând unul dintre cei mai buni timpi la etapa Raliului Silk Way, față de oricare alt pilot. Nu în ultimul rând, Peterhansel a jucat un rol esențial "înger pazitor" asupra lui Despres în etapele finale ale raliului, ajutându-l pe colegul său să mențină conducerea, fiindu-i aproape pentru a-l asista în eventualitatea unor probleme. Acest lucru s-a dovedit a fi de neprețuit, iar Despres a reușit să conducă în siguranță, știind că îl are alături pe colegul său de echipă. Acesta este spiritul de echipă pentru oamenii dedicați PEUGEOT TOTAL.

 Ce urmează pentru echipa PEUGEOT TOTAL?

Raliul Silk Way a fost un test de pregătire pentru cursa care va urma la DAKAR, unde echipa a testat variate soluții tehnice și logistice, care vor fi implementate în cadrul celui mai faimos raliu de anduranță din lume, peste aproape 6 luni.

Persoana de Contact :
Rodica Ionescu
PR Manager
Tel : 0751.011.104
E-mail : rodica.ionescu@trustmotors.ro