TE INVITĂM ÎNTR-O CĂLĂTORIE ÎN ȚARA DE FOC, ARGENTINA

Argentina - Peugeot Road Trip

Ce poate fi mai interesant decât o aventură tehnologică și umană prin America Latină pentru a demonstra excelența PEUGEOT?

CONECTANDO LAS AMÉRICAS*

*Conectează Americile

Istoria automobilului a fost întotdeauna marcată de realizări. Marca PEUGEOT a contribuit foarte mult la acest lucru, angajându-se cu pasiune (și succes) pe toate circuitele și șoselele din întreaga lume. Chiar toate? Da!

De exemplu, nimeni nu a uitat întoarcerea mărcii la Dakar, celebrul rally raid care a avut loc în America de Sud. Și mai ales victoriile memorabile ale lui Stéphane Peterhansel în 2016 și 2017 și ale lui Carlos Sainz în 2018 la bordul modelelor 2008 și 3008 DKR.

Spiritul de aventură al mărcii a fost din nou exprimat prin organizarea expediției „Conectando Las Américas” la bordul pick-up-ului PEUGEOT LANDTREK.

Această călătorie din Mexic la Ushuaïa - cel mai austral oraș din lume - a îmbarcat trei echipaje pentru o aventură incredibilă de 17.000 km și 34 de zile pe continentul sud-american. Iată povestea.

ETAPA 1 – Mexic – de la LOS CABOS la VERACRUZ

Argentina - Peugeot Road Trip

Trei echipaje PEUGEOT au părăsit Los Cabos pe coasta mexicană a Pacificului și au ajuns în Veracruz, pe coasta Atlanticului. Călătoria de 4.500 km a început prin a explora partea de sud a zonei Baja California din Mexic - o regiune muntoasă cu poteci nisipoase. A continuat de-a lungul coastei, dezvăluind vederi somptuoase ale Mării Cortez.

După o croazieră de noapte de la La Paz înapoi pe continent, aventura a continuat pe drumurile mexicane, mai ales la altitudine, în timpul traversării munților Sierra Madre, ale căror vârfuri ating trei mii de metri.

De asemenea, șoferii și vehiculele au avut de înfruntat condiții meteorologice dificile... și așteptări lungi în ambuteiajele din Mexico City, unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Într-un fel, o aventură urbană extremă! Expediția a continuat cu o versiune off-road prin urcarea la poalele vulcanului Popocatepetl la o altitudine de 3.700 m.

După 11 zile de călătorie, echipajele au ajuns în sfârșit la Veracruz, pe țărmurile Golfului Mexic, fără pagube și erau gata să cucerească America de Sud!

Argentina - Peugeot Road Trip

Mexic, Ziua 3: de la Los Cabos la La Paz

Argentina - Peugeot Road Trip

Mexic, Ziua 11: Xochimilco în Mexico City

Argentina - Peugeot Road Trip

Mexic, Ziua 13: la poalele lui Popocatepetl

ETAPA 2 – Chile – de la IQUIQUE la PUERTO FUY

Argentina - Peugeot Road Trip

Startul acestei a doua etape a avut loc la Iquique, în nordul statului Chile. Traseul de 6.500 km a fost parțial identic cu cel efectuat în timpul raliului Dakar, pe pante nisipoase, de PEUGEOT 2008 și 3008 DKR.

Chiar dacă traseul a fost adesea deluros și complicat, din nou a existat o priveliște extraordinară a peisajelor frumoase și variate.

Echipajele au călătorit prin deșertul Antofagasta pentru a admira Monumentul Mâinii, opera artistului chilian Mario Irarrázabal, au vizitat orașul fantomă Humberstone, au descoperit vulcanul Lãscar - cel mai activ din regiune - și au urcat la o altitudine de peste 2.000 de metri pentru a vizita parcul eolian Calama - unul dintre cei mai importanți producători de energie regenerabilă din Chile. Aventurierii noștri care caută senzații tari au urcat până la 4.320 de metri pentru a admira gheizerele din El Tatio.

Călătoria a continuat prin imensa Pădure Valdivian - o biosferă de pădure tropicală din Anzii de Sud - și apoi a trecut granița cu Argentina.

Argentina - Peugeot Road Trip

Chile, Ziua 3: echipajul chilian face o pauză în San Pedro de Atacama

Argentina - Peugeot Road Trip

Chile, Ziua 7: gheizere în deșertul Antofagasta

Argentina - Peugeot Road Trip

Chile, Ziua 9: Cascada Laja din regiunea Biobío

ETAPA 3 – Argentina - de la VILLA LA ANGOSTURA la USHUAÏA

Argentina - Peugeot Road Trip

Noii șoferi argentinieni au preluat ștafeta pentru această ultimă etapă de 6.000 km cu plecare de la Villa La Angostura din Patagonia. Pentru început, vehiculele au călătorit de-a lungul legendarei Rute Naționale 40 - care traversează țara de la nord la sud - printre cele mai frumoase șapte lacuri din Argentina.

Condițiile de condus erau uneori extreme în regiunea înzăpezită din Bariloche sau pe drumurile care duceau spre ghețarul Perito-Moreno. Observarea picturilor rupestre din anul 7000 î.Hr. de la monumentul Cueva de las Manos a fost foarte impresionantă.

Această minunată aventură umană și tehnologică s-a încheiat într-o notă înaltă cu descoperirea Ushuaïei și priveliștile sale uluitoare.

Argentina - Peugeot Road Trip

Argentina, Ziua 3: de la El Bolson la El Maitén

Argentina - Peugeot Road Trip

Argentina, Ziua 5: Cueva de las Manos

Argentina - Peugeot Road Trip

Argentina, Ziua 8: sosire în Ushuaïa

Expediția „Conectando las Américas”, desfășurată în deplină siguranță și uneori în condiții extreme, a demonstrat calitatea și fiabilitatea vehiculelor PEUGEOT. Dar și pasiunea bărbaților și femeilor care au păstrat în viață marca leului de peste două secole.