Toate autoturismele PEUGEOT sunt certificate WLTP

Peugeot - normele WLTP

Întreaga gamă de autoturisme PEUGEOT este disponibilă clienților o dată cu intrarea în vigoare a noului protocol WLTP, începând cu 1 septembrie.

Datorită tehnologiilor disponibile pe motoarele PureTech și BlueHDi lansate în septembrie 2017, vehiculele marca PEUGEOT respectă pragurile impuse de noul regulament WLTP, atât pentru NOx și CO, dar și pentru alte particule emise. Noile norme WLTP vor intra în vigoare la data de 1 septembrie 2018.

Grupul PSA a decis să investească în timp util în cele mai eficiente tehnologii de control al poluării, inclusiv în sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR), introdus în 2013 pe motoarele BlueHDi și în filtrul de particule (GPF) pe motoarele PureTech cu injecție directă pe benzină.

Noul protocol WLTP (WLTP fiind abrevierea expresiei Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) va deveni obligatoriu la 1 septembrie 2018 pentru toate autoturismele vândute în Uniunea Europeană. Testele WLTP se bazează pe cicluri realiste de rulare a vehiculului care seamănă foarte mult cu condițiile reale de utilizare, din punct de vedere al distanței, vitezei medii, timpilor de oprire și al temperaturii. Aceste teste produc cifre certificate de consum și emisii care sunt mult mai reprezentative pentru clienți, dar și atunci când vine vorba de configurația exactă a vehiculului. În plus, rezultatele testelor privind emisiile de CO, NOx și alte particule sunt verificate și în condiții reale de trafic, pe șosea.

PEUGEOT continuă, de asemenea, să ofere clienților o estimare a consumului real pentru toate modelele sale, conform unui protocol elaborat cu două ONG-uri - Transport & Environnement și France Nature Environnement, iar rezultatele sunt certificate de Bureau Veritas. Pentru mai multe informații, accesați site-ul PEUGEOT.