PEUGEOT - 210 ani
PEUGEOT - 210 ani de existență

ANIVERSAREA CELOR 210 ANI

Descoperă aniversarea celor 210 ani și află mai multe despre cele mai importante 12 momente din istoria PEUGEOT.

210 ani de istorie, 210 ani de momente speciale.

Nu a fost o sarcină ușoară să alegem doar 12.
Scufundați-vă în istoria noastră prin aceste 12 filme care ilustrează momentele de ascensiune ale mărcii.

 

Armand PEUGEOT

Nu te teme de nimic. Fii doar încrezător.

Să ne întoarcem la 1882. Totul a început cu viziunea unui singur om care  a vrut să revoluționeze lumea auto. Începând de la  biciclete și apoi avansând spre automobile, pasiunea lui Armand pentru orice lucru pe roți și curiozitatea puternică de a face lucrurile diferit sunt ceea ce a condus PEUGEOT de-a lungul veacurilor.

 

PEUGEOT în WRC

Nisip, noroi și praf: descoperă regatul asupra căruia a domnit PEUGEOT timp de decenii. După ce a câștigat Raliul Safari din 1978 și apoi Campionatul Constructorilor fiind la prima încercare, PEUGEOT a luat cu asalt lumea raliurilor. Acesta a fost doar începutul dintr-o  lungă serie de victorii care au făcut din PEUGEOT un campion.

 

Le Mans 1993

Ce poate fi mai bine decât să fii pe cea mai înaltă treaptă a podiumului? Să ocupi toate treptele podiumului!
În anul 1993, trei PEUGEOT 905 au participat la legendara cursă de 24 Ore de la Le Mans. Peugeot a vrut să facă din aceasta o cursă de neuitat și exact asta a făcut. După o luptă acerbă împotriva concurenței, PEUGEOT-urile au câștigat locurile I, II și III: așa s-a născut legenda Le Mans.

 

6 Titluri "Mașina Anului"

Imposibilul nu există pentru PEUGEOT.
Ce au în comun anii 1969, 1988, 2002, 2014, 2017 și 2020? Fiecare este un an de aur în care PEUGEOT a câștigat cel mai prestigios premiu în industria auto: „Mașina Anului”.  A fost câștigat de șase ori, record pentru un producător de automobile.

 

Pikes Peak

Una dintre cele mai epice, periculoase și sălbatice curse în coastă de pe planetă.
În 1998 și 1999, PEUGEOT 406 T16 a câștigat cursa internațională de două ori la rând. 25 de ani mai târziu, leul PEUGEOT rage din nou - de data aceasta cu Sébastien LOEB. El nu doar a câștigat… El a doborât recordul și a stabilit noi standarde pentru această cursă epică.

 

Type 1, 2, 3

Descoperă precursorii automobilului.
În 1889, la Expoziția Universală de la Paris, Armand PEUGEOT a decis să expună primul său automobil, motorul cu abur Type 1. Ulterior, au fost introduse motoarele cu ardere, apoi au urmat Type 2 și Type 3. Așa s-a născut moștenirea Peugeot.

 

e-LEGEND

Când trecutul întâlnește viitorul, așa se nasc legendele.
Când a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Paris în 2018, mulțimea s-a adunat pentru a descoperi motorul full electric dar și designul  său futurist/retro. Asta nu e tot. Mii de persoane au semnat o petiție online pentru fabricarea în serie a acestui prototip remarcabil, iar în curand e-Legend va deveni o realitate.

 

PEUGEOT 205

Fă cunoștință cu mașina de care nu ai putea să nu te îndrăgostești. Mai mult decât un hatchback practic sau o primă mașină de neuitat. 205 este o legendă franceză și o emblemă a stilului. De la Roland Garros la locurile de joacă, a câștigat campionate de raliuri și inimile publicului încă din 1885, cu peste 5 milioane de unități vândute în 15 ani.

 

PEUGEOT 404

Un număr. O mașină. Un simbol.
Elegant, modern și aproape mai elegant ca un sedan de familie, PEUGEOT 404 a fost conceput în urmă cu 60 de ani din schițele avangardiste ale lui Pininfarina.
De atunci a fost reinventat în diferite versiuni, inclusiv un model de lux, o decapotabilă și un break.

 

Șarlatanii din Indy 500

Descopera de ce 3 tineri au primit această poreclă. Și cum dovedesc tuturor contrariul. Trei tineri de la PEUGEOT, Georges Boillet, Jules Goux și Paolo Zuccarelli, care au avut altă viziune despre  motoare,  au decis să-și creeze propria mașină de curse. Au creat PEUGEOT L76, o mașină de curse revoluționară dotată cu un motor mai ușor și mai economic. La debutul din 1913 au câștigat Indy 500, primii europeni care au făcut acest lucru.

 

Angajații

Este simplu. Fara ei, PEUGEOT nu ar fi existat.
Sunt cei care au clădit PEUGEOT. Talentul și creativitatea lor au continuat viziunea originală a lui Armand PEUGEOT de a moderniza automobilul, cucerind 160 de țări,  oferind tehnologii și servicii care conduc PEUGEOT spre viitor.

 

401 Eclipse

Fă cunoștință cu invenția care a zguduit lumea auto. În 1932, George PAULIN a visat să conducă în aer liber, fără dezavantajele unui acoperiș care nu este etanș. Ideea lui a fost să facă un acoperiș retractabil. Atras de această idee, PEUGEOT montează acoperișul retractabil PAULIN pe mașinile sale decapotabile de mai bine de 60 de ani.